Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

SALATĂ DE BOEUF CU MAIONEZĂ FĂRĂ ULEI


Monica Badea

Recommended Posts

INGREDIENTE:
- mazăre fiartă
- gogoșari
-castraveți murați
-țelină fiartă
- morcovi fierți
-sare
-3 linguri de amidon de porumb
-150 ml apă
-2 linguri de muștar
-gălbenuș de ou( opțional)
PREPARARE:
Se fierbe țelina, morcovul și mazărea. După ce s-au răcit se dă pe răzătoare
morcovul și țelină sau se toacă mărunt, se toacă și castraveții și gogoșarii, se amestecă toate ingredientele, se potrivesc de sare și se dau la rece. Pentru realizarea maionezei se pune apă cu puțină sare la fiert, iar în momentul în care începe să fiarbă se adaugă amidonul, amestecând cu telul pentru a nu face cocoloașe, în momentul în care este destul de groasă urmând a fi luată de pe foc.( Se adaugă amidon atât cât este suficient pentru obținerea unei maioneze mai tare sau mai moale, după preferințe). După ce s-a mai răcit puțin se adaugă 2 linguri de muștar și se amestecă energic până când se încorporează. Opțional se pot adaugă gălbenușuri de ou crude sau fierte după preferințe și se amestecă bine. După ce maioneza s-a răcit, se scot legumele de la rece și se adaugă atât cât este nevoie, se potrivește de sare și se dă la rece pentru minim o oră.

ps: puteți face și o altfel de maioneza precum cea de quinoa sau orez(Rețetele le găsiți postate tot in pagina mea cu Rețete de dieta)

1959580338_WhatsAppImage2021-04-04at18_02_20.jpeg.76f954f8d68da2707fdc88a2e351e3cf.jpeg

  • Like 3
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Posts

    • Buna Dana, bun venit alaturi de noi 
    • Bună ziua! Mă numesc Dana, sunt din nord-vestul României. Vă urmăresc de mai mult timp pe Facebook și acum am decis să mă înscriu în forumul d-voastră.
    • Ingrediente: -200 gr făină de năut -60 gr fulgi de ovăz măcinați -10 gr semințe de in măcinate -10 gr semințe de dovleac și floarea soarelui,râșnite ..acestea sunt opționale ! -pătrunjel uscat -sare -usturoi pudră -semințe de susan (opțional ) -450 ml apă fierbinte dar nu clocotită Se amestecă totul și se lasă 15 minute la odihnă. Apoi se formează burgerii cu mâinile umede și se coc în tigaie antiaderenta sau la cuptor..în tigaie eu i am făcut câte 3 minute pe fiecare parte !
    • Ingrediente: -500 gr făină integrală -100 gr ulei de cocos (cantitate în stare solidă ) -1 linguriță bicarbonat -2 ouă -300 ml iaurt Se amestecă toate ingredientele și se frământă 5 minute (în cazul în care vi se pare puțin sfărâmicios,mai adăugați puțin iaurt ) Dăm coca la rece minim 2 ore (cea mai fragedă iese când sta peste noapte la frigider ) Întindem pe masa de lucru o foaie  nu prea groasă și tăiem în forme de triunghi pt a putea face Cornulețe ! Eu am umplut și cu rahat și cu smochine din dulceață (dulceață de smochine întregi )dar puteți face Cornulețe cu orice vă place ! Am copt cornulețele la 180 de grade pentru 25 de minute și le-am tăvălit(după răcire ) prin îndulcitor eritritol pe care l-am râșnit în râșnița de cafea!
    • multumesc, cedeti ca puteti sa-mi dati un sfat, cum sa fac sa nu mananc noaptea?
×
×
  • Create New...