Monica Badea Posted April 5, 2021 Posted April 5, 2021 INGREDIENTE: - mazăre fiartă - gogoșari -castraveți murați -țelină fiartă - morcovi fierți -sare -3 linguri de amidon de porumb -150 ml apă -2 linguri de muștar -gălbenuș de ou( opțional) PREPARARE: Se fierbe țelina, morcovul și mazărea. După ce s-au răcit se dă pe răzătoare morcovul și țelină sau se toacă mărunt, se toacă și castraveții și gogoșarii, se amestecă toate ingredientele, se potrivesc de sare și se dau la rece. Pentru realizarea maionezei se pune apă cu puțină sare la fiert, iar în momentul în care începe să fiarbă se adaugă amidonul, amestecând cu telul pentru a nu face cocoloașe, în momentul în care este destul de groasă urmând a fi luată de pe foc.( Se adaugă amidon atât cât este suficient pentru obținerea unei maioneze mai tare sau mai moale, după preferințe). După ce s-a mai răcit puțin se adaugă 2 linguri de muștar și se amestecă energic până când se încorporează. Opțional se pot adaugă gălbenușuri de ou crude sau fierte după preferințe și se amestecă bine. După ce maioneza s-a răcit, se scot legumele de la rece și se adaugă atât cât este nevoie, se potrivește de sare și se dă la rece pentru minim o oră. ps: puteți face și o altfel de maioneza precum cea de quinoa sau orez(Rețetele le găsiți postate tot in pagina mea cu Rețete de dieta) 4 1 Quote
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.