Monica Badea Posted April 5, 2021 Posted April 5, 2021 MENȚINEREA ! Pentru a-ți menține greutatea după slăbire,tine cont de următoarele aspecte și consuma cu moderație : 1.Apa plată sau ceai neîndulcit din plante aromate: 0 Cal / 100 g Nu te lăsa păcălit de ceaiurile din comerţ - au mult zahăr, la fel ca şi sucurile „de fructe”. Pentru a da gust dulce ceaiului fără zahăr sau îndulcitori, foloseşte bucăţi de lemn dulce Prepară-ţi apă fructată pentru un gust deosebit - lasă de cu seară la macerat câteva felii din fructele preferate. 2. Legume verzi proaspete: salată verde, broccoli, varză, dovlecei, andive, spanac, rucola, fasole verde, etc ... 25 Cal / 100 g Caloric vorbind, 400 g de legume verzi reprezintă echivalentul a 20 g de ciocolată, adică a 100 de calorii! Datorită volumului mare de fibre şi cantităţii crescute de apă, sunt cele mai bune prietene ale unei siluete de invidiat. Au mai multe vitamine şi minerale decât fructele, scad absorbţia grăsimilor din carne şi brânză şi cresc senzaţia de saţietate. 3. Lactate moi - iaurt, lapte, brânză proaspătă : aproximativ 50 Cal / 100 g O porţie de 100 calorii înseamnă un pahar de lapte de 200 ml sau o cutie de iaurt ori brânzică de 150 g. Lactatele sunt o sursă bună de proteine şi calciu, care oferă o senzaţie durabilă de saţietate. Lactatele consumate între mese au proprietatea de a calma rapid foamea. 4. Cereale integrale, Leguminoase, Boabe : orez, paste integrale, fasole boabe, mazăre, năut, linte, soia : 100 Cal / 100 g fierte Alege cerealele integrale fără adaos de zahăr, miere sau ciocolată la micul dejun, alături de lactate degresate, fructe şi seminţe pentru un început de zi plin de energie. Atentie la cantitate – cântăreşte 30 g uscate pentru porţia de 100 Calorii Orezul, pastele integrale şi leguminoasele boabe sunt surse bune de proteine şi fibre, potrivite să fie servite la prânz, cu legume. 5. Carne slabă – peşte, pui, curcan, muşchi slab – fără grăsime ori piele : max. 200 Cal/ 100 g gătită Carnea de porc cu grăsime şi carnea de pui cu piele sunt la fel de rele pentru organism şi siluetă. Alegeţi carnea slabă, macră, îndepărtaţi toată grăsimea vizibilă înainte de gătire, nu gătiţi carnea împreună cu legumele. Sursa 2 1 Quote
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.