Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

REFLUXUL GASTROESOFAGIAN ȘI ALIMENTAȚIA !


Monica Badea

Recommended Posts

Alimente interzise in Boala de reflux gastroesofagian

Persoanele ce sufera de reflux gastroesofagian au simptome diferite, in functie de tipul de aliment consumat.  Astfel, pentru a putea identifica factorii alimentari si de stil de viata declansatori ai simptomelor bolii, se recomanda pastrarea unui jurnal alimentar.

Cereale si fainoase - painea si cerealele  cu continut ridicat de grasimi, biscuiti, cornuri, foietaje, produse de patiserie si cofetarie cu creme grase.  


Lactate - produsele lactate cu continut crescut in grasimi, laptele integral, lapte cu ciocolata, smantana si iaurt grase, branzeturi fermentate, sarate sau foarte condimentate, branza topita, crème de branza grase.

Carne si derivate - carne grasa, condimentata, afumata, prajita, snitele, vanat, carne procesata, salam, carnati, crenvusti, piftie de carne, peste foarte condimentat, gras, afumat, sarat, conserve de peste in ulei sau sos, icre de orice fel.

Legume crude fibroase, atoase (andive, ridichi, sfecla), ceapa, usturoi,ardei, mai ales cu coaja, vinete, hrean, legume pregatite cu adaos de grasimi sau rantasuri (porumb, fasole uscata, mazare) ori cu sosuri  pe baza de tomate (sos sau supa de rosii)

Fructe crude sau acre, citrice (lamai, portocale, grepfrut, ananas, mandarine, smochine),  nuci, alune, seminte, migdale

Grasimi - untura, slanina, alimente preparate cu grasime incinsa, rantasuri, maioneza,  sosuri grase sau condimentate, supe creme, ciorbe grase

Dulciuri si derivate - prajituri cu aluaturi fragede si foietaj, prajituri cu crema, cu fructe, cu rom, ciocolata, cacao, gogosi, inghetata, dulciuri care contin menta, siropuri concentrate, marmelada, gem, dulceata, popcorn, chipsuri

Bauturi - orice bautura foarte rece, foarte fierbinte sau acra, carbogazoasa, orice bautura ce contine cafeina, cafea, ceai negru, cola, alcool, bauturi care contin menta

Condimente - sosuri pentru gratar, sos cu ardei iute, sosuri picante (usturoi, ardei iute, hrean, piper negru, mustar, boia), mancaruri condimentate.
 

120973403_1688680311289510_1158931748021242008_n.jpg.cc2b95efa7ed2b390710f23dfbc6f726.jpg

73533049_1312466352290982_8435168056828755968_n.thumb.jpg.0130d70ec24ea522fa2bfbb339a85c60.jpg

Sursa

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Posts

    • Buna Dana, bun venit alaturi de noi 
    • Bună ziua! Mă numesc Dana, sunt din nord-vestul României. Vă urmăresc de mai mult timp pe Facebook și acum am decis să mă înscriu în forumul d-voastră.
    • Ingrediente: -200 gr făină de năut -60 gr fulgi de ovăz măcinați -10 gr semințe de in măcinate -10 gr semințe de dovleac și floarea soarelui,râșnite ..acestea sunt opționale ! -pătrunjel uscat -sare -usturoi pudră -semințe de susan (opțional ) -450 ml apă fierbinte dar nu clocotită Se amestecă totul și se lasă 15 minute la odihnă. Apoi se formează burgerii cu mâinile umede și se coc în tigaie antiaderenta sau la cuptor..în tigaie eu i am făcut câte 3 minute pe fiecare parte !
    • Ingrediente: -500 gr făină integrală -100 gr ulei de cocos (cantitate în stare solidă ) -1 linguriță bicarbonat -2 ouă -300 ml iaurt Se amestecă toate ingredientele și se frământă 5 minute (în cazul în care vi se pare puțin sfărâmicios,mai adăugați puțin iaurt ) Dăm coca la rece minim 2 ore (cea mai fragedă iese când sta peste noapte la frigider ) Întindem pe masa de lucru o foaie  nu prea groasă și tăiem în forme de triunghi pt a putea face Cornulețe ! Eu am umplut și cu rahat și cu smochine din dulceață (dulceață de smochine întregi )dar puteți face Cornulețe cu orice vă place ! Am copt cornulețele la 180 de grade pentru 25 de minute și le-am tăvălit(după răcire ) prin îndulcitor eritritol pe care l-am râșnit în râșnița de cafea!
    • multumesc, cedeti ca puteti sa-mi dati un sfat, cum sa fac sa nu mananc noaptea?
×
×
  • Create New...