Jump to content

Recommended Posts

Posted

Sarmale din carne slabă
Ingrediente:
✓ 1 kg de carne slabă (eu am
folosit în părți egale porc și vită)
✓ 2 cepe
✓ 2 morcovi
✓ 1 ardei gras
✓ 1 țelină mică
✓ sare și condimente
✓ foi de varză murată
✓ 2 linguri de bulion (pastă
mai groasă)
✓ foi de dafin; mărar; cimbru
✓ apă
✓ nu am folosit orez dar am folosit 100 gr de bulgur  (vor fi sarmale cu carne ,legume și bulgur ..puteți omite bulgurul ,ies foarte bune și doar din carne și legume )

Mod de preparare:
Am pus carnea tocată într-un vas mai mare și am adăugat peste ea toate
legumele (ceapa și ardeiul tocate mărunt, morcovii și țelina date pe
răzătoarea mică), am adăugat sare și condimente, mărar verde tocat
mărunt și puțin cimbru uscat. Am amestecat bine carnea,am adăugat și bulgurul spălat și am început
să rulez sarmalele (după cum observați  nu am
călit legumele). Am înfășurat sarmalele și le-am așezat într-un vas care
poate fi dat și la cuptor. Am tocat varza rămasă mărunt și am pus un strat
de 1 cm în fundul vasului, am adăugat bulionul, câteva foi de dafin și
cimbru uscat, apoi am așezat sarmalele. Am acoperit cu varză tocată
mărunt, am umplut vasul cu apă și am pus la foc mic pentru 1 oră.
Am pus apoi vasul cu sarmale la cuptor la 160 grade pentru aproximativ
2 ore.

 

IMG_8505.jpeg

  • Monica Badea changed the title to Sarmale din carne slabă!

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Utilizatori online

×
×
  • Create New...