Monica Badea Posted April 13, 2021 Posted April 13, 2021 Sarmale din carne slabă Ingrediente: ✓ 1 kg de carne slabă (eu am folosit în părți egale porc și vită) ✓ 2 cepe ✓ 2 morcovi ✓ 1 ardei gras ✓ 1 țelină mică ✓ sare și condimente ✓ foi de varză murată ✓ 2 linguri de bulion (pastă mai groasă) ✓ foi de dafin; mărar; cimbru ✓ apă ✓ nu am folosit orez dar am folosit 100 gr de bulgur (vor fi sarmale cu carne ,legume și bulgur ..puteți omite bulgurul ,ies foarte bune și doar din carne și legume ) Mod de preparare: Am pus carnea tocată într-un vas mai mare și am adăugat peste ea toate legumele (ceapa și ardeiul tocate mărunt, morcovii și țelina date pe răzătoarea mică), am adăugat sare și condimente, mărar verde tocat mărunt și puțin cimbru uscat. Am amestecat bine carnea,am adăugat și bulgurul spălat și am început să rulez sarmalele (după cum observați nu am călit legumele). Am înfășurat sarmalele și le-am așezat într-un vas care poate fi dat și la cuptor. Am tocat varza rămasă mărunt și am pus un strat de 1 cm în fundul vasului, am adăugat bulionul, câteva foi de dafin și cimbru uscat, apoi am așezat sarmalele. Am acoperit cu varză tocată mărunt, am umplut vasul cu apă și am pus la foc mic pentru 1 oră. Am pus apoi vasul cu sarmale la cuptor la 160 grade pentru aproximativ 2 ore. Quote
Recommended Posts