Jump to content

Recommended Posts

Posted
Ingrediente :
-300ml suc de fructe (eu am folosit de prune, fără zahar, apa de la compotul de prune)
-150gr îndulcitor (eu am pus eritritol)
-100gr faina de cocos (folosesc faina de cocos pentru a diminua consumul de carbohidrați)
-20gr drojdie proaspăta.
-50 ml ulei (eu am pus de cocos dezodorizat)
-esență.
-faina integrala pentru completare și lucrat la masa.
Din această cantitate ies doua rulade.
Umplutura :-1 borcan de dulceață de orice fel (eu am pus de gutui fără zahar, făcută de mine)
-50 gr stafide
-esență.
Umplutura de mac :-100gr semințe de mac
-4 linguri de miere
-esență.
Mod de preparare :se pune drojdia cu o lingura de faina integrala și sucul de fructe pentru 10 minute la temperatura camerei. După ce se activează drojdia se adaugă îndulcitorul, esență și uleiul și se amesteca pana se topește îndulcitorul. Se adaugă treptat faina de cocos, apoi puțin câte puțin faina integrala pana când obținem un aluat bun de lucrat la masa (atenție, aluatul cu faina de cocos este mai sfărâmicios, de aceea se lucrează cu grija cu el)
După 5 minute de frământat, punem aluatul la loc călduros, acoperit, pentru 1 ora.
Împărțim aluatul în doua părți egale. Întindem cu grija câte o foaie, umplem cu mac amestecat cu esență și miere, rulam ușor și dam la crescut încă 30 min. La fel procedam și cu cea de a doua foaie, o umplem cu dulceață în amestec cu stafide și esență, rulam cu grija și dam la dospit.
După 30 min punem ambele rulade în tava cu hârtie de copt, acoperim și deasupra cu hârtie de copt deoarece coacem o ora rulada și riscam sa se parleasca.
Coacem aproximativ 1 ora la 180 gr, deoarece faina de cocos se coace mai greu.
Taiem rulada doar rece.

65942272_2470154159875259_461604801298300928_n.jpg.e3b3c92099ca2c4165203b1176506fb4.jpg