Jump to content

Recommended Posts

Posted

Carne cu sos de conopidă și turmeric!
Ingrediente și mod de preparare:
-500 gr carne slabă (eu am folosit piept de curcan)
-500 gr roșii din conserva(pot fi orice fel de roșii tăiate mai mari )
-2 cepe tocate mărunt (eu am pus și ceapă verde)
-3-4 graunti de usturoi tocați mărunt 
-sare și condimente 
-1 linguriță cu turmeric 
-500 gr conopidă 
-300 ml lapte vegetal sau apă 
-1-2 linguri ulei (eu am folosit de măsline )
Se taie carnea în bucăți potrivite,se pune într-o cratiță ,se adaugă sare și condimente și o cană cu apă și o lăsăm să fiarbă cu capacul pus cam 20 de minute!
Adăugăm apoi ceapa ,roșiile și usturoiul ,mai completăm cu apă și lăsăm la gătit până când sunt bine gătite și carnea și legumele!
Într-o oală punem la fiert pt 10 minute conopida cu apă și puțină sare ,apoi o scoatem și o punem la blender cu lapte (sau apă ) și turmeric ..după ce obținem un sos gros,îl adăugăm peste carne și legume,potrivim de sare și condimente și adăugăm și o cană cu apă ,punem capacul și lăsăm să mai fiarbă la foc mic pt 5-7 minute!
Oprim focul și adăugăm uleiul și după preferință și verdeața!

 

IMG_8992.jpeg

  • Like 1
  • Monica Badea changed the title to Carne cu sos de conopidă și turmeric!

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Utilizatori online

×
×
  • Create New...