Monica Badea Posted April 13, 2021 Posted April 13, 2021 Ingrediente : -5 oua -100gr brânză dulce. -100gr faina integrala. -100gr amidon de porumb. -130gr îndulcitor(eu folosesc eritrit). -esență. Pentru ciocolata de casa :-200ml lapte. -5 linguri de lapte praf degresat -100gr îndulcitor. -esență. -4linguri de pudra de roscove sau cacao. (dacă se dorește o ciocolata de casa mai tare, se adauga 50 gr unt de orice fel.. Eu am vrut mai moale sa pot îmbrăca tortul, deci nu am adăugat unt). Mod de preparare :se bat albușurile spuma, se adaugă îndulcitorul. Se bat pana când devine o bezea. Într-un vas se pune brânza dulce și gălbenușurile, se amesteca bine, se adaugă faina, amidonul și esența și se amesteca energic. Se adaugă albușurile batute spuma, și se amesteca ușor cu o lingura de lemn, de jos în sus sa nu se lase. Se pune compoziția într-o formă cu hârtie de copt și se da la cuptor la Bain Marie pentru aproximativ 50min,sau pana când trece testul scobitorii. Ciocolată de casa:se pune într-un vas laptele și se amesteca bine cu îndulcitor și esență. După ce s a topit îndulcitorul, se adaugă treptat laptele praf amestecând cu un tel sa nu facă cocoloașe, apoi pe rand câte o lingura de pudra de roscove. După ce blatul s a răcit, se îmbracă în ciocolata și se da la rece pentru minim 2 ore. Quote
Recommended Posts