Jump to content

Recommended Posts

Posted
Ingrediente :
-5 oua
-100gr brânză dulce.
-100gr faina integrala.
-100gr amidon de porumb.
-130gr îndulcitor(eu folosesc eritrit).
-esență.
Pentru ciocolata de casa :-200ml lapte.
-5 linguri de lapte praf degresat
-100gr îndulcitor.
-esență.
-4linguri de pudra de roscove sau cacao.
(dacă se dorește o ciocolata de casa mai tare, se adauga 50 gr unt de orice fel.. Eu am vrut mai moale sa pot îmbrăca tortul, deci nu am adăugat unt).
Mod de preparare :se bat albușurile spuma, se adaugă îndulcitorul. Se bat pana când devine o bezea.
Într-un vas se pune brânza dulce și gălbenușurile, se amesteca bine, se adaugă faina, amidonul și esența și se amesteca energic. Se adaugă albușurile batute spuma, și se amesteca ușor cu o lingura de lemn, de jos în sus sa nu se lase. Se pune compoziția într-o formă cu hârtie de copt și se da la cuptor la Bain Marie pentru aproximativ 50min,sau pana când trece testul scobitorii.
Ciocolată de casa:se pune într-un vas laptele și se amesteca bine cu îndulcitor și esență. După ce s a topit îndulcitorul, se adaugă treptat laptele praf amestecând cu un tel sa nu facă cocoloașe, apoi pe rand câte o lingura de pudra de roscove. După ce blatul s a răcit, se îmbracă în ciocolata și se da la rece pentru minim 2 ore.

53473673_2388935727997103_1333098878777425920_n.jpg.5ef6d9002a3c98bf9001f0c256ba41f9.jpg