Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

CE MĂNCAM ÎNAINTE DE ACTIVITĂȚILE FIZICE INTENSE(sport,mișcare ..alergat)


Monica Badea

Recommended Posts

Pregătirea pentru antrenament sau pur și simplu pentru alergat sau o activitate fizica mai intensa,este importantă, nu doar în ceea ce privește încălzirea, ci și în ceea ce privește alimentația.

Performanța în orice activitate depinde foarte mult de obiceiurile alimentare.

Una dintre cele mai importante întrebări pe care ar trebui să și le pună sportivii este ce să mănânci înainte de antrenamente . Fără îndoială, este o întrebare logică, deoarece, în funcție de alegerile tale alimentare, performanța ta poate fi mai bună sau mai proastă.

În practică, a mânca înainte, în timpul și după antrenament este la fel de important ca sportul în sine și are un impact decisiv asupra performanței
Ce ar trebui să mănânci înainte de antrenament?
Anumite alimente te pot ajuta să atingi performanțe optime în timpul exercițiilor fizice.

1. Batoane de granola
Scopul mesei pre-antrenament este de a oferi corpului combustibilul de care are nevoie pentru energie optimă și performanță maximă. Este important să te asiguri că mâncarea este ușoară.

Din acest motiv, batoanele de granola sunt o opțiune excelentă, deoarece oferă rapid glucoza de care are nevoie corpul. Sunt o masă rapidă și ușoară care îți oferă energia de care ai nevoie pentru antrenament.

2. Proteine naturale
O altă opțiune excelentă pe care ți-o recomandăm este o proteină naturală, care se găsește în alimente precum carnea de pui sau tonul. Desigur, deoarece vorbim despre o masă înainte de antrenament, ar trebui să consumi porții mici pentru a evita să te antrenezi  cu stomacul plin.

Acest tip de proteine naturale este foarte sănătos și oferă toată energia de care ai nevoie pentru performanțe sportive maxime. De asemenea, te ajută să te simți sătul.
3. Pâine integrală

Una sau două felii de pâine integrală de grâu, împreună cu o bucată de carne de curcan îți calmează pofta de mâncare și îți oferă energia de care ai nevoie pentru un antrenament bun.

În acest caz, carnea de curcan este o proteină naturală de calitate, în timp ce pâinea integrală conține carbohidrați cu absorbție lentă, lucru perfect înainte de antrenament.
4.Nuci :
De asemenea, îți recomandăm să consumi nuci înainte de antrenament. Aceste gustări delicioase au numeroase proprietăți benefice pentru sănătatea generală. De asemenea, nucile sunt o gustare rapidă, sănătoasă și sățioasă, care oferă multă energie înainte de antrenament

5. Mic dejun echilibrat

Dacă ai puțin mai mult timp, poți pregăti un mic dejun complet cu câteva ore înainte de antrenament. Este important să alegi alimentele potrivite.

În acest caz, un mic dejun complet, echilibrat și recomandat poate consta în ouă fierte, fructe proaspete bogate în vitamina C, lapte degresat sau o porție de nuci, de exemplu.

6. Brânză cu conținut scăzut de calorii

Brânza cu conținut scăzut de calorii, în special brânza albă, este ideală înainte de a merge la antrenamente .Este suficient să consumi două sau trei felii, fie ca atare, fie cu pâine integrală pentru o masă mai completă.

Este esențial să mănânci cu cel puțin o oră până la 30 de minute înainte de a începe antrenamentul. Dacă este o masă completă și mai grea, este recomandat să mănânci cu două ore înainte.

120973403_1688680311289510_1158931748021242008_n.jpg.6d4342dea33314060307541b7e3504df.jpg

73533049_1312466352290982_8435168056828755968_n.thumb.jpg.79e50c318491628eb8bbb7e981358e54.jpg

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...