Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

CONSUMAȚI ACESTE ALIMENTE PENTRU O SLĂBIRE SĂNĂTOASĂ !


Monica Badea

Recommended Posts

Din fericire, trăim într-o perioadă în care se fac o mulțime de studii cu privire la proprietățile pe care le au alimentele pe care le consumăm. Așadar, putem profita de aceste studii pentru a avea o dietă echilibrată, care să ne ajute să scăpăm de kilogramele în plus. O dietă echilibrată nu ne oferă numai silueta mult visată, ci ne garantează și o viață sănătoasă.

Există o serie de alimente care pot accelera metabolismul, ajutând la arderea grăsimilor. Este suficient să adaugi oricărui preparat o lingură dintr-un asemenea aliment, iar metabolismul va fi pus în mișcare. Iată despre ce alimente este vorba

Semințele de chia

Semințele de chia conțin flavonoizi și polifenoli. Aceste semințe au de trei ori mai mulți antioxidanți decât coacăzele și conțin, de asemenea, și o cantitate mare de acizi grași Omega-3. Semințele de chia își măresc volumul odată ce ajung în tractul digestiv, menținând senzația de sațietate ore întregi. Aceste semințe pot fi adăugate în iaurt, presărate peste o salată sau se poate face cu ajutorul lor o budincă (4 linguri de semințe de chia se amestecă într-o cană de lapte de migdale sau o cană de suc, iar în aproximativ 15 minute se obține un amestec cremos).

Semințele de in

Cea mai bogată sursă de acizi alfa-linoleici (acizi grași Omega-3 de origine vegetală), semințele de in nu numai că accelerează metabolismul, ci mențin și senzația de sațietate și reduc apetitul. Totodată, semințele de in reduc inflamația, aceasta fiind una dintre cauzele pentru care organismul stochează kilograme în plus. Pentru consum, se pot adăuga într-un pahar cu apă, în iaurt, în salate sau în aluatul de pâine.

Semințele de dovleac

Aceste semințe reglează glucoza, dar echilibrează organismul și din punct de vedere hormonal, ceea ce înseamnă că îți va fi mai ușor să slăbești atunci când consumi în mod regulat semințe de dovleac, pe post de gustare. De asemenea, fiind o sursă generoasă de magneziu și zinc, semințele de dovleac echilibrează și proteinele și carbohidrații din organism.

Avocadoul

Avocadoul este unul dintre cele mai eficiente alimente atunci când vine vorba despre topirea grăsimilor și accelerarea metabolismului. Fiind o sursă bogată de potasiu, avocado ajută și la eliminarea apei în exces din organism, precum și la diminuarea celulitei. Consumă avocado dimineața, cu puțină sare și zeamă de lămâie, alături de un ou fiert, o roșie și o felie de pâine prăjită

Ghimbirul

Condiment cu proprietăți antiinflamatoare, dar și cu un efect de încălzire asupra organismului, ghimbirul are proprietăți termogenice care stimulează metabolismul. Totodată, acesta funcționează și precum un inhibitor al apetitului. Poți prepara un ceai de ghimbir sau poți condimenta cu el diverse mâncăruri.

Muștarul

Probabil că pare oarecum ciudat, însă studiile au dovedit că semințele de muștar potențează rata metabolică cu 25%, ceea ce înseamnă că te ajută să arzi calorii mai eficient. Folosește cu încredere o lingură de muștar în sosul pentru salată, alături de ulei de măsline și zeamă de lămâie.

Scorțișoara
Această mirodenie reglează nivelul de zahăr din sânge, dar scade și trigliceridele și colesterolul rău (LDL). Este recomandată în special persoanelor diagnosticate cu diabet ori cu risc crescut de diabet. Poți pune scorțișoara în mâncăruri gătite de inspirație indiană, într-o cană cu lapte cald sau îți poți face un ceai de scorțișoară și sunătoare.

Broccoli-ul

Glucorafaninul, substanță care se regăsește din belșug în broccoli, are un efect protector împotriva substanțelor poluante, care cauzează creștere în greutate. Dacă nu te încântă prea tare să consumi broccoli ca atare, îl poți combina cu anumite ingrediente care să-l transforme într-o masă delicoasă și care te ajută și să slăbești. De exemplu, prepară broccoli-ul la abur cu 200 g pește și asezonează cu sare, zeamă de lămâie și usturoi pisat.

120973403_1688680311289510_1158931748021242008_n.jpg.7eb527d9cde147d6a376efea7e1406e0.jpg

73533049_1312466352290982_8435168056828755968_n.thumb.jpg.5deab367f692647f18063235f054fa99.jpg

sursa

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Posts

    • Ingrediente : -2 kg ardei (capia sau gogoșari ) - 3 kg morcovi -1,5 kg ceapă -2 kg roşii -300 ulei de care doriți -1 kg dovlecei (Opțional ..eu am pus pt ca ii aveam in casă) -500 ml apa -sare,piper și alte condimente Mod de preparare : Curățăm morcovii și ii dam pe răzătoare …într-un vas încăpător punem uleiul la încins și adăugăm morcovii și in același timp și apa(călim mai mult la apa decât la ulei )..lăsam la foc mic și amestecam frecvent . Intre timp tocam și ceapa marunt,după care o adăugăm peste morcovi ,lăsam sa se gătească la foc mic pana când sunt moi ..dacă mai e nevoie mai  adăugăm apa Adăugăm și ardeii tocati marunt (ii puteți coace sau ii puteți pune cruzi ..eu i-am pus cruzi ),după care adăugăm și roșiile tăiate cuburi ,de asemenea și dovleceii tocati marunt . Lăsam legumele sa se gătească la foc mic pana când sunt pătrunse bine ,potrivim de sare și condimente și oprim focul ! Punem zacusca in borcane ,punem capacele și sterilizăm la bain marie sau la cuptor pt minim 1 ora!
    • Ingrediente: -1,5 kg ceapă -1 ,5 kg morcov -2  kg ardei copți (pot fi capia sau gogoșari ) -2,5 kilograme de ghebe fierte pana când sunt gătite in proporție de 90%..adăugăm in apa in care fierb și putina sare -250 ml ulei (eu am pus de masline ) -1 l de suc de roșii sau 2 kg de rosii tocate marunt -sare și alte condimente după gust -500 ml apa  Am tocat marunt ceapa ,morcovii i-am dat pe răzătoare si le-am pus împreuna intr-un vas încăpător ,am pus uleiul si de 2 ori mai multă apa(decât uleiul ..adică 500 ml) Lăsăm să se gătească la foc mic până scade apa după care adăugăm sucul de roșii sau roșiile tocate marunt După ce am copt ardeii si i-am curățat ,ii punem la blender sau ii tocam foarte marunt cu un cuțit de Bucătărie ..la fel procedam si cu ghebele care au fost gătite (fierte )..si le adăugăm in vasul in care am “călit “ si celelalte legume ! Potrivim de sare, piper și alte condimente. Amestecăm și lăsăm să se gătească lent, la foc mic până când scade zeama.(dacă nu exista suficientă zeama ,mai putem adauga o cana cu apa pentru a da posibilitate tuturor legumelor sa se gătească perfect ) Cand ajunge la Consistența dorita ,oprim focul si punem zacusca in borcane ,punem capacele si sterilizăm la bain marie sau la cuptor pt minim o ora (sterilizarea borcanelor este foarte importantă )!
    • Ingrediente : -300 gr făina integrală -1 lingurița bicarbonat stins cu puțin oțet -30 ml ulei -apa fierbinte -sare Pentru toping(umplutura ) puteți folosi orice va place ,eu am pus următoarele : -1 ceapa tăiată marunt -50 gr cascaval vegan -100 gr zacusca dar puteți pune doar rosii simple -oregano -sare -boia iute -50 gr soia granule (fierte pt 10 minute și scurse bine ) Mod de preparare : Am pus într-un bol faina cu bicarbonatul stins si uleiul ..am încorporat bine si am adăugat si un praf de sare Puțin câte puțin am adăugat apa fierbinte si am amestecat cu o lingura ! Adăugăm apa pana când obținem un aluat bun de întins (nici prea tare nici prea moale )..eu am pus 150 ml apa dar depinde de faina folosită ,așadar adăugăm treptat si ne oprim exact când obținem un aluat puțin mai moale decât cel pt pâine ! Am întins aluatul (l-am făcut rotund ) într-o tava cu hârtie de copt si l-am lăsat deoparte(învelit ) timp in care am pregătit umplutura ! Am pus o cratiță pe aragaz in care am adăugat ceapa ,zacusca ,granulele de soia și o ceașca cu apa Am lăsat la foc mic pana a scăzut toată apa,am adăugat sare ,oregano și boia după gust si am oprit focul ! Am asezat compoziția peste blatul din tava si am pus cascaval  ras ,după care am pus la cuptor pt 35 de minute la 180 gr.
    • -1,5 kg vinete coapte (cantitatea e după coacere ,curățare și scurse) -1,5 kg ardei capia copți -750 gr morcovi dați pe răzătoare -100 ml ulei (eu am pus de masline ) -100 ml oțet -100 gr îndulcitor eritritol sau 50 gr zahăr - 2 lingurițe sare -condimente după gust Am copt și curățat legumele, (morcovii i-am dat pe răzătoare )..cat timp acestea se răcesc  pregătim soluția pentru marinarea lor. Pe aragaz punem o cratiță și turnam în ea uleiul și oțetul. Adăugăm  sarea, indulcitorul și condimentele și amestecăm cu o lingura de lemn  până când acestea se dizolvă în lichidul care fierbe ușor! Fierbem timp de 5-6 minute, . Stingem focul și lasăm lichidul să se tempereze în timp ce pregătim borcanele și legumele coapte. Călim in putina apa(mai mult fiert),morcovii Tocam vinetele și ardeii în cuburi mici și amestecam într-un bol încăpător împreuna cu morcovii bine gatiti ! Punem compoziția in borcane ,punem capacele si sterilizăm pt minim o ora..ori la bain marie ori la cuptor!
    • -1,8kg ardei iute rosu curatat de seminte  și tocat marunt -1 kg ardei capia -tocat cât mai marunt -1,5 l l otet de 9 grade -700 gr îndulcitor (eritritol )..puteți adauga pana la 1 kg dacă doriți sa iasa mai dulce sau dacă ardeii iuți sunt prea iuți (dacă folosiți zahăr ,500 gr ar fi suficient ) Mod de preparare Le-am scos semintele(ardeilor iuți ,am folosit o pereche de mănuși chirurgicale )apoi i-am taiat bucatele mai mici….ardeiul capia trebuie sa fie  mai carnos ,de asemenea tăiat și el in cubulete marunte. Într- o cratita punem otetul si îndulcitorul  si lasam la foc mic aproximativ  30 min sa fiarbă ,apoi punem ardeiul iute si ardeiul capia si lasam sa fiarba aproximativ 60-65 de minute la foc foarte mic. Punem dulceața in borcane ,punem capacele si punem la bain marie pentru minim 1 ora …sterilizarea borcanelor (cu orice fel de dulceața ,zacusca ,gem )este foarte importantă si ne asigura ca produsele se vor păstra foarte bine luni sau ani întregi !
×
×
  • Create New...