Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Consumul de hummus,ajuta in slăbire!


Monica Badea

Recommended Posts

Humusul te ajuta sa slabesti

Ti-e foame, ai manca ceva satios, dar e mult prea cald ca sa te gandesti la preparate care iti pot satisface foamea? Sau vrei sa-ti mentii silueta, dar sa si mananci bine, cu bani foarte putini? Una dintre solutii este sa optezi pentru un humus (scris si "hummus").

Cel mai bun se vinde in restaurantele libaneze sau turcesti. Dar si tu poti sa-l prepari foarte simplu, daca ai ingredientele la indemana.
Reteta originala foloseste nautul. La ora actuala, il gasesti in supermarket, la conserva, deja fiert. Il amesteci cu pasta de susan, zeama de lamaie, ulei de masline, chimen pisat, un catel de usturoi si putina sare.

Pui totul in blender si obtii o pasta extrem de gustoasa si satioasa pe care o poti consuma cu crackersi integrali sau legume proaspete: rosii, castraveti, morcov, telina.
Beneficiile consumului de humus

Consumul de humus are mai multe avantaje: contine proteine vegetale care iti confera rapid senzatia de satietate si ai sanse maxime sa te tii departe de tentatiile culinare hipercalorice, pentru ca si glicemia ta se mentine la cote optime.

Iar cateva zile vegetariene cu humus si multe salate se pot vedea pe cantar, mai ales daca profiti de vremea calda si mergi si la inot. Atentie, totusi, la cantitati: 100 de grame de humus au cam 160-180 de calorii. Apoi, humusul este foarte ieftin. O portie corecta nu te costa mai mult de cativa lei. Iar cu o salata de sezon alaturi, din legume gustoase, care au acum preturi excelente in piata, poti manca sanatos cu cel mult 7-8 lei.

Au existat studii care au evidentiat faptul ca fibrele din naut pot tine sub control si nivelul colesterolului. Mai mult, bolile cardiovasculare apar mai rar daca adoptam o dieta mediteraneana, din meniurile carora face parte si humusul.

De asemenea, riscul de cancer de colon poate scadea printr-o dieta cu un aport corect de fibre. In plus, humusul este un preparat care permite manifestarea creativitatii in bucatarie. Formula initiala poate fi completata cu adaosuri de masline, rosii uscate, anghinare, ardei copt si busuioc.
Poti sa nu te simti vinovata in legatura cu faptul ca mananci humus, deoarece acesta contine foarte multe vitamine si minerale.
O portie de 100 de grame de humus iti ofera:

•    166 de calorii
•    9,6 grame grasimi
•    7,9 grame proteine
•    14,3 grame carbohidrati
•    6,0 grame fibre
•    mangan - 39% din necesarul zilnic de referinta (sau necesarul mediu zilnic)
•    cupru - 26% din necesarul zilnic
•    acid folic - 21% din necesarul zilnic
•    magneziu - 18% din necesarul zilnic
•    fosfor - 18% din necesarul zilnic
•    fier - 14% din necesarul zilnic
•    zinc - 12% din necesarul zilnic
•    tiamina - 12% din necesarul zilnic
•    vitamina B6 - 10% din necesarul zilnic
•    potasiu - 7% din necesarul zilnic

Humusul este o sursa grozava de proteine vegetale, oferind cam 7,9 grame la o portie. El este o optiune excelenta pentru persoanele care urmeaza o dieta vegana sau una vegetariana. Sa nu uitam ca un aport suficient de proteine este esential pentru dezvoltarea optima a organismului, pentru recuperarea lui si pentru functia imunitara.
Ce alte beneficii are humusul

•    Este bogat in ingrediente care s-au dovedit ca ajuta in lupta contra inflamatiei din corp
•    Este bogat in fibre care ajuta sanatatea digestiva si care iti hranesc bacteriile bune din intestine
•    Are un indice glicemic scazut, asa ca poate ajuta la controlul glicemiei
•    Contine ingrediente sanatoase, care pot reduce riscul de boli cardiovasculare
•    Incurajeaza pierderea in greutate si te ajuta sa iti mentii o greutate corporala considerata sănătoasă.

120973403_1688680311289510_1158931748021242008_n.jpg.8ad06f0c155c635505ad3199081b0f26.jpg

73533049_1312466352290982_8435168056828755968_n.thumb.jpg.4fc9b445f13b4914d5b18f3778a76c78.jpg

sursa

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Posts

    • Ingrediente : -4 oua -400 gr Branza dulce -400 ml iaurt -25 gr faina (puteți pune de care doriți ) -50 gr amidon de porumb -100 gr îndulcitor (eritritol folosesc eu..sau 70 gr zahăr) -esența Mod de preparare : Într-un vas încăpător am pus Branza dulce ,iaurtul ,indulcitorul și esența și le-am frecat bine (se poate și cu mixerul ),după omogenizare am adăugat faina și amidonul și am amestecat energic (nu necesita praf de copt ) Într-un alt bol am bătut bine (tot cu mixerul ),ouăle (întregi ,nu am separat albușurile de gălbenușuri ) pâna când au început sa se albească (cam 5-6 minute ),apoi le-am incorporat in compoziția de brânză și iaurt ..am amestecat cu o lingura de lemn ,ușor (de jos in sus ) Am pus compoziția in tava(eu am folosit una de Silicon și nu a mai necesitat hârtie de copt) și am copt pt 20 de minute la 200 gr ! După ce am oprit cuptorul ,am mai lăsat câteva minute prăjitura acolo ,apoi am scos-o și am lăsat-o sa se răcorească bine ,după care i-am pus deasupra nuca de cocos (puteți pune orice peste ea..dulcețuri ,ciocolata topita,fructe nuca măcinată ) Am tăiat prăjitura după ce a fost bine răcita (cel mai bine e sa fie lăsată la frigider peste noapte sau măcar 2-3 ore )!
    • Ingrediente: -orez (integral ,alb,brun ,bulgur) -apa -ulei -sare -zeama de lămâie -lapte vegetal (eu am folosit de ovăz) Mod de preparare Punem orezul la fiert în apa (la fel cum procedam la un pilaf ) Când orezul este gata fiert îl dăm la rece ! Începem pregătirea smântânii: -3 linguri pline cu vârf de orez fiert ,100 ml lapte vegetal ,50 ml ulei ,sare ,zeama de lămâie ..totul la blender ! Mixam pana când obținem o pasta groasa care poate fi folosită atât ca smântâna pentru preparate de post sau nu..sau o putem transforma in maioneza (adăugăm muștar sau turmeric pt culoare )..dacă ne dorim cantitate mai mare dublam sau Triplam cantitățile urmând același procedeu !
    • Buna ziua Mihaela Florescu,
    • Buna ziua,ma numesc Mihaela Florescu, am 48 de ani,sunt din Giurgiu.   
    • Ingrediente -50 gr făina integrala (sau de care doriți ) -50 gr amidon de porumb -4 oua -1 praf de sare -100 gr îndulcitor eritritol sau 80 gr zahăr Preparare : Am mixat albușurile spuma (cu un praf de sare),apoi am adăugat îndulcitorul sau zaharul și am mixat pana când am obținut o bezea tare ! Am incorporat și gălbenușurile ,apoi am adăugat amidonul de porumb și făina ! Am pus compozitia in tava pe hârtie de copt si am copt la 200 gr pt 15 minute (verificăm periodic ) Iese o foaie de pișcot subțire (nu se adauga niciun agent de creștere ) Crema : -600 gr Brânza dulce (Riccota sau mascarpone ) -5 linguri miere -esența de vanilie Crema de oua -2 oua întregi -2 gălbenușuri -100 gr îndulcitor eritritol sau 80 gr zahăr Preparare crema de oua : Am amestecat bine ouale cu îndulcitorul si le-am pus la bain marie ..am ținut pe foc ,pana când au început sa facă o spuma (nu le gătim prea mult pt ca nu ne dorim o omleta ) Am pus crema de oua la rece (20 de minute )după care am amestecat-o cu crema de brânza ! Am început apoi sa montez prăjitura :- 1 strat de blat (am taiat in doua blatul de piscot),unul de crema ,apoi iar un strat de blat și iar unul de crema ..deasupra am presărat cacao !
×
×
  • Create New...