Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Ce mănânc să-mi scad colesterolul ?


Monica Badea

Recommended Posts

Cand vine vorba de scaderea colesterolului, nu trebuie sa ignorati aportul de grasimi. De asemenea, nu scoateti din meniu nici macar acele alimente care contin colesterol, precum oua, branza, lapte. Moderatia si echilibrul sunt problema.

Aceasta este o dieta foarte variata, care include o varietate de fructe, legume, leguminoase, cereale integrale, peste, carne slaba si o multime de grăsimi
Legumele sunt bogate in antioxidanti si, prin urmare, sunt foarte eficiente. Cu cat o persoana consuma mai multe alimente vegetale, cu atat vasele sale de sange vor fi mai sanatoase.

Legumele cu frunze precum varza, ceapa, broccoli si anghinare sunt benefice in special pentru sanatatea cardiovasculara, deoarece sunt bogate in fibre.

Nucile de toate felurile sunt cea mai buna sursa de grasimi sanatoase polinesaturate si mononesaturate. De asemenea, sunt bogate in fibre.

Unele dintre ele (inclusiv migdalele) contin flavonoide antioxidante – compusi vegetali care imbunatatesc sanatatea arteriala, reduc efectiv inflamatia si scad colesterolul . Mai ales la persoanele cu colesterol total ridicat si diabet.

Semintele de in sunt cea mai bogata sursa de acizi grasi omega-3. In plus, ocupa o pozitie de lider in continutul de fitoestrogeni vegetali – lignani, care actioneaza ca antioxidanti puternici.

Semintele de chia si in contin cantitati extraordinar de mari de fibre solubile si insolubile, care  pot  combate obezitatea.

Fibrele foarte solubile ajuta la captarea grasimilor si a colesterolului din sistemul digestiv. Ca urmare, nivelul colesterolului este de obicei redus.

Cel mai bun mod de a folosi semintele este sa le macinati in pulbere si sa le adaugati la felul dvs. preferat de mancare .

Uleiul de masline are un efect vindecator excelent in tratamentul si prevenirea bolilor cardiovasculare.

Acest produs poate ajuta la scaderea semnificativa a nivelului de colesterol rau, normalizarea tensiunii arteriale, imbunatatirea elasticitatii peretilor arteriali si reducerea riscului de formare a cheagurilor de sange.

Avocado contine vitamina B6 si acid folic, care ajuta la reglarea nivelului de homocisteina. Este bogat in vitamina E, glutation si grasimi mononesaturate, care sunt esentiale pentru sanatatea cardiovasculara.

In plus, avocado are un continut ridicat de compusi numiti beta steroli, care sunt eficienti in scaderea nivelului de colesterol.

Daca mancati acest fruct sanatos in fiecare zi timp de o saptamana, nivelul total de colesterol din sange va scadea cu 17%.

Somonul este una dintre cele mai bune surse de grasimi omega-3 din lume. Incluzandu-l in dieta dvs., va puteti reduce riscul de boli de inima, tulburari cognitive si depresie. Multe grasimi omega-3 se gasesc, de asemenea, in pestii uleiosi, cum ar fi sardinele, macroul si heringul.

Cerealele integrale sunt bune pentru sistemul cardiovascular, deoarece sunt o sursa excelenta de fibre.

Sunt recomandate alimente fara gluten, cum ar fi quinoa, ovaz, hrisca si amarant. Sunt mai usor de digerat, nu provoaca reactii alergice si contin o cantitate mare de nutrienti.

Ceaiul verde este considerat cea mai buna bautura anti-imbatranire. Este o sursa bogata de antioxidanti, are proprietati anti-cancer, sustine sanatatea cardiovasculara si scade colesterolul rau.

De asemenea, reduce riscul de ateroscleroza, stabilizeaza tensiunea arteriala, previne inflamatia articulatiilor, creste densitatea osoasa si imbunatateste functia cognitiva.

Fasolea este bogata in fibre si, prin urmare, are capacitatea de a regla nivelul colesterolului din sange. In plus, este bogata in antioxidanti si o serie de minerale benefice care promoveaza o circulatie sanguina adecvata

Consumul de turmeric scade colesterolul, previne formarea cheagurilor de sange, combate virusii si mareste imunitatea.

Condimentul contine o substanta activa numita curcumina, care este foarte eficienta in protejarea organismului impotriva multor boli, inclusiv boli de inima, cancer, colita ulcerativa, artrita si multe altele.
Usturoiul este un adevarat antioxidant, are proprietati antiinflamatorii, antivirale, antidiabetice si imunostimulante.

Condimentul scade nivelul colesterolului, previne formarea cheagurilor de sange si ajuta la scaderea tensiunii arteriale.

Se recomanda utilizarea acestuia in fiecare zi, deoarece este excelenta pentru prevenirea si tratamentul multor boli.

120973403_1688680311289510_1158931748021242008_n.jpg.1014b61cc1e4456e94fde599e1ed47d8.jpg

73533049_1312466352290982_8435168056828755968_n.thumb.jpg.8f6a6db8d7fe115a58c3639cbfc3bc09.jpg

sursa

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Posts

    • Ingrediente -50 gr făina integrala (sau de care doriți ) -50 gr amidon de porumb -4 oua -1 praf de sare -100 gr îndulcitor eritritol sau 80 gr zahăr Preparare : Am mixat albușurile spuma (cu un praf de sare),apoi am adăugat îndulcitorul sau zaharul și am mixat pana când am obținut o bezea tare ! Am incorporat și gălbenușurile ,apoi am adăugat amidonul de porumb și făina ! Am pus compozitia in tava pe hârtie de copt si am copt la 200 gr pt 15 minute (verificăm periodic ) Iese o foaie de pișcot subțire (nu se adauga niciun agent de creștere ) Crema : -600 gr Brânza dulce (Riccota sau mascarpone ) -5 linguri miere -esența de vanilie Crema de oua -2 oua întregi -2 gălbenușuri -100 gr îndulcitor eritritol sau 80 gr zahăr Preparare crema de oua : Am amestecat bine ouale cu îndulcitorul si le-am pus la bain marie ..am ținut pe foc ,pana când au început sa facă o spuma (nu le gătim prea mult pt ca nu ne dorim o omleta ) Am pus crema de oua la rece (20 de minute )după care am amestecat-o cu crema de brânza ! Am început apoi sa montez prăjitura :- 1 strat de blat (am taiat in doua blatul de piscot),unul de crema ,apoi iar un strat de blat și iar unul de crema ..deasupra am presărat cacao !
    • Sunt Magda din București. Foarte interesante rețetele si extrem de folositoare pentru mine, avand diabet tip 2.
    • Ingrediente : -2 kg ardei (capia sau gogoșari ) - 3 kg morcovi -1,5 kg ceapă -2 kg roşii -300 ulei de care doriți -1 kg dovlecei (Opțional ..eu am pus pt ca ii aveam in casă) -500 ml apa -sare,piper și alte condimente Mod de preparare : Curățăm morcovii și ii dam pe răzătoare …într-un vas încăpător punem uleiul la încins și adăugăm morcovii și in același timp și apa(călim mai mult la apa decât la ulei )..lăsam la foc mic și amestecam frecvent . Intre timp tocam și ceapa marunt,după care o adăugăm peste morcovi ,lăsam sa se gătească la foc mic pana când sunt moi ..dacă mai e nevoie mai  adăugăm apa Adăugăm și ardeii tocati marunt (ii puteți coace sau ii puteți pune cruzi ..eu i-am pus cruzi ),după care adăugăm și roșiile tăiate cuburi ,de asemenea și dovleceii tocati marunt . Lăsam legumele sa se gătească la foc mic pana când sunt pătrunse bine ,potrivim de sare și condimente și oprim focul ! Punem zacusca in borcane ,punem capacele și sterilizăm la bain marie sau la cuptor pt minim 1 ora!
    • Ingrediente: -1,5 kg ceapă -1 ,5 kg morcov -2  kg ardei copți (pot fi capia sau gogoșari ) -2,5 kilograme de ghebe fierte pana când sunt gătite in proporție de 90%..adăugăm in apa in care fierb și putina sare -250 ml ulei (eu am pus de masline ) -1 l de suc de roșii sau 2 kg de rosii tocate marunt -sare și alte condimente după gust -500 ml apa  Am tocat marunt ceapa ,morcovii i-am dat pe răzătoare si le-am pus împreuna intr-un vas încăpător ,am pus uleiul si de 2 ori mai multă apa(decât uleiul ..adică 500 ml) Lăsăm să se gătească la foc mic până scade apa după care adăugăm sucul de roșii sau roșiile tocate marunt După ce am copt ardeii si i-am curățat ,ii punem la blender sau ii tocam foarte marunt cu un cuțit de Bucătărie ..la fel procedam si cu ghebele care au fost gătite (fierte )..si le adăugăm in vasul in care am “călit “ si celelalte legume ! Potrivim de sare, piper și alte condimente. Amestecăm și lăsăm să se gătească lent, la foc mic până când scade zeama.(dacă nu exista suficientă zeama ,mai putem adauga o cana cu apa pentru a da posibilitate tuturor legumelor sa se gătească perfect ) Cand ajunge la Consistența dorita ,oprim focul si punem zacusca in borcane ,punem capacele si sterilizăm la bain marie sau la cuptor pt minim o ora (sterilizarea borcanelor este foarte importantă )!
    • Ingrediente : -300 gr făina integrală -1 lingurița bicarbonat stins cu puțin oțet -30 ml ulei -apa fierbinte -sare Pentru toping(umplutura ) puteți folosi orice va place ,eu am pus următoarele : -1 ceapa tăiată marunt -50 gr cascaval vegan -100 gr zacusca dar puteți pune doar rosii simple -oregano -sare -boia iute -50 gr soia granule (fierte pt 10 minute și scurse bine ) Mod de preparare : Am pus într-un bol faina cu bicarbonatul stins si uleiul ..am încorporat bine si am adăugat si un praf de sare Puțin câte puțin am adăugat apa fierbinte si am amestecat cu o lingura ! Adăugăm apa pana când obținem un aluat bun de întins (nici prea tare nici prea moale )..eu am pus 150 ml apa dar depinde de faina folosită ,așadar adăugăm treptat si ne oprim exact când obținem un aluat puțin mai moale decât cel pt pâine ! Am întins aluatul (l-am făcut rotund ) într-o tava cu hârtie de copt si l-am lăsat deoparte(învelit ) timp in care am pregătit umplutura ! Am pus o cratiță pe aragaz in care am adăugat ceapa ,zacusca ,granulele de soia și o ceașca cu apa Am lăsat la foc mic pana a scăzut toată apa,am adăugat sare ,oregano și boia după gust si am oprit focul ! Am asezat compoziția peste blatul din tava si am pus cascaval  ras ,după care am pus la cuptor pt 35 de minute la 180 gr.
×
×
  • Create New...