Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Alimente care lupta împotriva obezității și a bolilor de inima !


Monica Badea

Recommended Posts

Organismul uman a devenit din ce în ce mai încercat, după ce îl agresăm zilnic cu ingrediente și mâncare procesată, care afectează în mod vădit nivelul pH-ului său.

Dacă mănânci semipreparate constant, cu siguranță organismul tău este bombardat de alimente acide, ceea ce este un dezastru pentru el, construit să trăiască alcalin.

Așadar, faptul că ne îndopăm cu alimente nesănătoase este cât se poate de grav pentru sănătatea noastră!
Cu cât mâncăm mai multe alimente acide, cu atât mai mult ne schimbăm nivelul ph-lui. Acidul acesta este periculos și va crea un mediu periculos, sistemul nostru imunitar va fi slăbit și vom deveni vulnerabili în fața multor boli.

Care sunt cele 27 de alimente alcaline pe care ar trebui să le consumăm?

Axați-vă pe consumul acestor alimente sigure, alcaline, care vor deveni aliatul sănătății voastre. Sunt multe, aveți de unde alege. Mâncați-le cu încredere! Desigur, cei aflați sub tratamente pentru diabet, tensiune etc, trebuie să se consulte cu medicul, înainte de a le trece pe lista zilnică.

Pepenele este fabulos când este vorba de curățarea colonului. Este un aliment super alcalin, are un pH de 8,5. Este bogat în apă (95%) și fibre, un aliment deosebit de sănătos.

Semințele de in. Bogate în fibre și vitamina E, sunt un aliment alcalin și antiinflamator, pot fi remediul perfect pentru femeile aflate la menopauză, este vital să le introduceți în meniu.

Mangoldul. Este o legumă verde, rudă cu sfecla și din aceeași familie cu spanacul și varza kale. Mangoldul este o leguma de la care folosim frunzele, frumoase, crocante si gustoase. Mangoldul e plin de antioxidanti si substante cu rol antiinflamator si de detoxifiere, este alcalin și elimină radicalii liberi din corp.

Hrișca. Înlocuitorul ideal al grâului. Acest aliment alcalin vă va accelera metabolismul și energia, vă apără de boli de inimă.

Uleiul de măsline. Un alt aliment alcalin bogat în vitamina E și acizi grași mononesaturați. De aceea este atât de recomandat.
Lămâia. Un aliment super alcalin, tratează și previne o mulțime de afecțiuni, este esențial să o consumați cât puteți de des.

Castravetele. Este un bun remediu pentru piele, îi echilibrează pH-ul, iar aceasta va arăta mai tânără. Este bun la orice, conține 90% apă.

Mango. Acest fruct este un remediu uluitor când este vorba de curățarea colonului.

Papaya. Mulți consideră acest aliment alcalin un laxativ natural. De aceea poate curăța colonul foarte bine.

Ananas. Este foarte indicat în curele de slăbire.

Quinoa. Menține un nivel sănătos al glucozei în sânge.

Avocado. Bogat în acizi grași mononesaturați, menține sănătatea inimii.

Varza de Bruxelles. Mulți nutriționiști spun că este un aliment care previne cancerul, dar încă nu există studii care să ateste acest lucru.

Grepfrut. Acest fruct este o sursă excelentă de vitamina A și C.

Pătrunjel. Ajută la curățarea intestinelor.

Fructe de pădure. Alcaline, conțin o mulțime de antioxidanți.

Spanac. Este o legumă excelentă, care abundă în vitamine.

Banana. Este un superaliment care trebuie inclus neapărat în meniul dumneavoastră.

Algele. Sunt o excelentă sursă de fier.

Portocalele. Combat virozele și gripa.

Morcovii. Legume care conțin betacaroten, susțin vederea.

Conopida. Acest aliment este un înlocuitor sănătos al pâinii.

Strugurii. Sursă excelentă de antioxidanți, abundă în vitamine, țin în frâu tensiunea arterială.

Broccoli. Dacă veți consuma acest aliment înăbușit (gătit la abur), vă puteți reduce nivelul colesterolului rău.

Varză murată. Este un aliment probiotic pe care ar trebui să îl includeți în meniul dumneavoastră.

Germeni de lucernă. Sunt ușor de digerat și vă echilibrează hormonal.

120973403_1688680311289510_1158931748021242008_n.jpg.449c198a1ba0960fee63ead101ff0d34.jpg

73533049_1312466352290982_8435168056828755968_n.thumb.jpg.b21ae63552a4400748d6b1b25d0825f0.jpg

 

sursa

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Posts

    • Sunt Magda din București. Foarte interesante rețetele si extrem de folositoare pentru mine, avand diabet tip 2.
    • Ingrediente : -2 kg ardei (capia sau gogoșari ) - 3 kg morcovi -1,5 kg ceapă -2 kg roşii -300 ulei de care doriți -1 kg dovlecei (Opțional ..eu am pus pt ca ii aveam in casă) -500 ml apa -sare,piper și alte condimente Mod de preparare : Curățăm morcovii și ii dam pe răzătoare …într-un vas încăpător punem uleiul la încins și adăugăm morcovii și in același timp și apa(călim mai mult la apa decât la ulei )..lăsam la foc mic și amestecam frecvent . Intre timp tocam și ceapa marunt,după care o adăugăm peste morcovi ,lăsam sa se gătească la foc mic pana când sunt moi ..dacă mai e nevoie mai  adăugăm apa Adăugăm și ardeii tocati marunt (ii puteți coace sau ii puteți pune cruzi ..eu i-am pus cruzi ),după care adăugăm și roșiile tăiate cuburi ,de asemenea și dovleceii tocati marunt . Lăsam legumele sa se gătească la foc mic pana când sunt pătrunse bine ,potrivim de sare și condimente și oprim focul ! Punem zacusca in borcane ,punem capacele și sterilizăm la bain marie sau la cuptor pt minim 1 ora!
    • Ingrediente: -1,5 kg ceapă -1 ,5 kg morcov -2  kg ardei copți (pot fi capia sau gogoșari ) -2,5 kilograme de ghebe fierte pana când sunt gătite in proporție de 90%..adăugăm in apa in care fierb și putina sare -250 ml ulei (eu am pus de masline ) -1 l de suc de roșii sau 2 kg de rosii tocate marunt -sare și alte condimente după gust -500 ml apa  Am tocat marunt ceapa ,morcovii i-am dat pe răzătoare si le-am pus împreuna intr-un vas încăpător ,am pus uleiul si de 2 ori mai multă apa(decât uleiul ..adică 500 ml) Lăsăm să se gătească la foc mic până scade apa după care adăugăm sucul de roșii sau roșiile tocate marunt După ce am copt ardeii si i-am curățat ,ii punem la blender sau ii tocam foarte marunt cu un cuțit de Bucătărie ..la fel procedam si cu ghebele care au fost gătite (fierte )..si le adăugăm in vasul in care am “călit “ si celelalte legume ! Potrivim de sare, piper și alte condimente. Amestecăm și lăsăm să se gătească lent, la foc mic până când scade zeama.(dacă nu exista suficientă zeama ,mai putem adauga o cana cu apa pentru a da posibilitate tuturor legumelor sa se gătească perfect ) Cand ajunge la Consistența dorita ,oprim focul si punem zacusca in borcane ,punem capacele si sterilizăm la bain marie sau la cuptor pt minim o ora (sterilizarea borcanelor este foarte importantă )!
    • Ingrediente : -300 gr făina integrală -1 lingurița bicarbonat stins cu puțin oțet -30 ml ulei -apa fierbinte -sare Pentru toping(umplutura ) puteți folosi orice va place ,eu am pus următoarele : -1 ceapa tăiată marunt -50 gr cascaval vegan -100 gr zacusca dar puteți pune doar rosii simple -oregano -sare -boia iute -50 gr soia granule (fierte pt 10 minute și scurse bine ) Mod de preparare : Am pus într-un bol faina cu bicarbonatul stins si uleiul ..am încorporat bine si am adăugat si un praf de sare Puțin câte puțin am adăugat apa fierbinte si am amestecat cu o lingura ! Adăugăm apa pana când obținem un aluat bun de întins (nici prea tare nici prea moale )..eu am pus 150 ml apa dar depinde de faina folosită ,așadar adăugăm treptat si ne oprim exact când obținem un aluat puțin mai moale decât cel pt pâine ! Am întins aluatul (l-am făcut rotund ) într-o tava cu hârtie de copt si l-am lăsat deoparte(învelit ) timp in care am pregătit umplutura ! Am pus o cratiță pe aragaz in care am adăugat ceapa ,zacusca ,granulele de soia și o ceașca cu apa Am lăsat la foc mic pana a scăzut toată apa,am adăugat sare ,oregano și boia după gust si am oprit focul ! Am asezat compoziția peste blatul din tava si am pus cascaval  ras ,după care am pus la cuptor pt 35 de minute la 180 gr.
    • -1,5 kg vinete coapte (cantitatea e după coacere ,curățare și scurse) -1,5 kg ardei capia copți -750 gr morcovi dați pe răzătoare -100 ml ulei (eu am pus de masline ) -100 ml oțet -100 gr îndulcitor eritritol sau 50 gr zahăr - 2 lingurițe sare -condimente după gust Am copt și curățat legumele, (morcovii i-am dat pe răzătoare )..cat timp acestea se răcesc  pregătim soluția pentru marinarea lor. Pe aragaz punem o cratiță și turnam în ea uleiul și oțetul. Adăugăm  sarea, indulcitorul și condimentele și amestecăm cu o lingura de lemn  până când acestea se dizolvă în lichidul care fierbe ușor! Fierbem timp de 5-6 minute, . Stingem focul și lasăm lichidul să se tempereze în timp ce pregătim borcanele și legumele coapte. Călim in putina apa(mai mult fiert),morcovii Tocam vinetele și ardeii în cuburi mici și amestecam într-un bol încăpător împreuna cu morcovii bine gatiti ! Punem compoziția in borcane ,punem capacele si sterilizăm pt minim o ora..ori la bain marie ori la cuptor!
×
×
  • Create New...