Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Ce înseamnă “CEREALE”?


Monica Badea

Recommended Posts

Ce înseamnă „cereale”?

Înseamnă semințele unor plante (sau plantele în sine), din familia Graminee.
Deși se poate presupune că au fost mâncate de către om în cantități mici dintotdeauna, revoluția agrară a făcut disponibile cantități mult mai mari și aproape în orice anotimp.
Astfel ele au început să ocupe un rol foarte important atât în alimentația omului cât și în dezvoltarea socială, politică și chiar religioasă.

Locuri fruntașe ocupă grâul (cu diverse variante), orezul, porumbul.
Mai puțin folosite sunt ovăzul, secara, orzul.
Varianta de grâu considerată cea mai sănătoasă este spelta.

Ovăzul are cele mai multe beneficii iar secara se pretează la a fi procesată în crackers și pâine, care înlocuiește pâinea de grâu.

După inventarea procesării cerealelor în „fulgi” și popularizarea lor în SUA, termenul a ajuns să fie sinonim cu „produse procesate din cereale” (fulgii de cereale pentru micul dejun).
O categorie aparte sunt „pseudocerealele”, semințe alte altor plante (quinoa, mei, amarant, hrișcă, teff etc.).
În mod cert sunt mai hrănitoare decât cerealele.

Fibrele sunt altă discuție, cele din grâu fiind dăunătoare pentru intestinele noastre, cele din ovăz fiind, în schimb, benefice.
În mod evident, cerealele integrale vor conține mai multe fibre, dar tipul lor este la fel de important.
Apoi sunt cantități variabile de vitamine și minerale, dar asimilarea lor este discutabilă. ..cerealele sunt utile doar pentru persoanele care au activitate fizică intensă, sportivi, oameni cu munci grele, copii în creștere etc. ...Nu pentru sedentari.

Pentru un sedentar cerealele (și alimentele derivate din ele) au, pur și simplu, prea multe calorii goale.
Obiceiul de a mânca cereale cu lapte la micul dejun este, doar un truc de marketing, nu ceva util pentru oameni.
În nici un caz ele nu reprezintă o alegere mai sănătoasă ci poate doar una mai puțin dăunătoare față de gogoși, covrigi, merdenele sau altele asemenea.

Fulgii de ovăz, fulgii de porumb, amestecurile de cereale (musli) fără zahăr adăugat pot face parte dintr-o dietă sănătoasă, atât ca atare cât și în diverse rețete.

Orice aliment procesat cu zahăr adăugat, aditivi (arome etc.) trebuie evitat ..Pe lângă caloriile goale (care predispun la îngrășare) aceste cereale procesate prezintă și un risc suplimentar cauzat de prezența unor substanțe toxice produse în timpul producției.

120973403_1688680311289510_1158931748021242008_n.jpg.7aac31a3a7c71ceb4282079844e1cf64.jpg

73533049_1312466352290982_8435168056828755968_n.thumb.jpg.1296266083a4df49e6e81b556d08ccfc.jpg

sursa

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...