Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Ce beneficii are o supa crema față de o supa normala !


Monica Badea

Recommended Posts

Ce beneficii are o supă cremă față de o supă obișnuită și față de alte alimente?

O supă cremă merge la fix în această perioadă!
Ba o durere de articulații, ba o piele uscată, ba o imunitate scăzută.
În ideile de rețete de mai jos rezolvăm toate aceste probleme.
Calorii mai puține Pentru același volum, supele-cremă au mai puține calorii decât mâncărurile obișnuite.

Desigur, va trebui să avem grijă la ingrediente, în special la adaosul de grăsimi.

Grăsimea este necesară pentru asimilarea nutrienților liposolubili (ex. carotenoizi).

Folosim puțin unt de calitate sau ulei de măsline. Laptele de nucă de cocos poate fi și el o variantă „exotică”.

Hidratare
Supele cremă au, pe lângă legume și ingrediente principale, o cantitate relativ mare de apă, foarte utilă pentru hidratare, în orice moment al zilei.
Această apă va fi livrată mai lent, alături de minerale, fiind mult mai utilă decât apa simplă băută rapid.

Asimilare usoară
Fiind deja fierte, pasate și însoțite de o sursă de grăsime (ulei de măsline, unt), supele-cremă oferă o asimilare mai bună a nutrienților față de legumele crude și chiar față de supele obișnuite.

Sațietate
Calde și încărcate de fibre, având un volum mare, oferă o senzație de sațietate mai bună, pentru o perioadă mai lungă de timp. Pot fi îmbogățite cu proteine prin includerea leguminoaselor (fasole, mazăre, linte) sau de colagen hidrolizat (gelatină).

O altă variantă este folosirea unei baze de supă (bulion de carne), prin fierberea cărnii (sau peștelui) cu tot cu oase și piele.

Gust
Pasarea legumelor fierte permite și eliberarea aromelor, nu doar a nutrienților. Gustul va fi unul deosebit, bogat, care aduce satisfacție mai mare.

120973403_1688680311289510_1158931748021242008_n.jpg.7afab223547f5d9531576f77cc4d119d.jpg

73533049_1312466352290982_8435168056828755968_n.thumb.jpg.70277702e351193a8e66da02e05d23af.jpg

sursa

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Posts

    • Ingrediente: -200 gr făină de năut -60 gr fulgi de ovăz măcinați -10 gr semințe de in măcinate -10 gr semințe de dovleac și floarea soarelui,râșnite ..acestea sunt opționale ! -pătrunjel uscat -sare -usturoi pudră -semințe de susan (opțional ) -450 ml apă fierbinte dar nu clocotită Se amestecă totul și se lasă 15 minute la odihnă. Apoi se formează burgerii cu mâinile umede și se coc în tigaie antiaderenta sau la cuptor..în tigaie eu i am făcut câte 3 minute pe fiecare parte !
    • Ingrediente: -500 gr făină integrală -100 gr ulei de cocos (cantitate în stare solidă ) -1 linguriță bicarbonat -2 ouă -300 ml iaurt Se amestecă toate ingredientele și se frământă 5 minute (în cazul în care vi se pare puțin sfărâmicios,mai adăugați puțin iaurt ) Dăm coca la rece minim 2 ore (cea mai fragedă iese când sta peste noapte la frigider ) Întindem pe masa de lucru o foaie  nu prea groasă și tăiem în forme de triunghi pt a putea face Cornulețe ! Eu am umplut și cu rahat și cu smochine din dulceață (dulceață de smochine întregi )dar puteți face Cornulețe cu orice vă place ! Am copt cornulețele la 180 de grade pentru 25 de minute și le-am tăvălit(după răcire ) prin îndulcitor eritritol pe care l-am râșnit în râșnița de cafea!
    • multumesc, cedeti ca puteti sa-mi dati un sfat, cum sa fac sa nu mananc noaptea?
    • Buna Carmen, mult inainte! Bun venit alaturi de noi 
    • buna, sunt Carmen , am inca 58 de ani   
×
×
  • Create New...