Monica Badea Posted April 26, 2021 Posted April 26, 2021 Ce beneficii are o supă cremă față de o supă obișnuită și față de alte alimente? O supă cremă merge la fix în această perioadă! Ba o durere de articulații, ba o piele uscată, ba o imunitate scăzută. În ideile de rețete de mai jos rezolvăm toate aceste probleme. Calorii mai puține Pentru același volum, supele-cremă au mai puține calorii decât mâncărurile obișnuite. Desigur, va trebui să avem grijă la ingrediente, în special la adaosul de grăsimi. Grăsimea este necesară pentru asimilarea nutrienților liposolubili (ex. carotenoizi). Folosim puțin unt de calitate sau ulei de măsline. Laptele de nucă de cocos poate fi și el o variantă „exotică”. Hidratare Supele cremă au, pe lângă legume și ingrediente principale, o cantitate relativ mare de apă, foarte utilă pentru hidratare, în orice moment al zilei. Această apă va fi livrată mai lent, alături de minerale, fiind mult mai utilă decât apa simplă băută rapid. Asimilare usoară Fiind deja fierte, pasate și însoțite de o sursă de grăsime (ulei de măsline, unt), supele-cremă oferă o asimilare mai bună a nutrienților față de legumele crude și chiar față de supele obișnuite. Sațietate Calde și încărcate de fibre, având un volum mare, oferă o senzație de sațietate mai bună, pentru o perioadă mai lungă de timp. Pot fi îmbogățite cu proteine prin includerea leguminoaselor (fasole, mazăre, linte) sau de colagen hidrolizat (gelatină). O altă variantă este folosirea unei baze de supă (bulion de carne), prin fierberea cărnii (sau peștelui) cu tot cu oase și piele. Gust Pasarea legumelor fierte permite și eliberarea aromelor, nu doar a nutrienților. Gustul va fi unul deosebit, bogat, care aduce satisfacție mai mare. sursa 2 Quote
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.