Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Ne putem îngrașa chiar dacă mergem la sală?


Monica Badea

Recommended Posts

Ne putem ingrasa chiar daca mergem la sala? Si inca foarte bine. „Ingrasarea”, vazuta ca o acumulare inutila de grasime in corp, are cauze multiple, in primul rand genetice si epigenetice, apoi in modul de viata: alimentatie, nivel de efort fizic, stress. Conteaza foarte mult si expunerea la diverse chimicale, pe toata durata vietii. De exemplu, expunerea in copilarie la xenoestrogeni poate induce obezitate la adult. Facem precizarea ca ingrasarea se refera la acumulare inutila de grasime pentru ca grasimea, in anumite limite, este indispensabila vietii si foarte utila sanatatii.
Grasimile sunt componente ale fiecarei celule, pe langa faptul ca furnizeaza energie. Grasimea stocata in corp are si rolul de organ secretor (in reglarea hormonala si a apetitului), de protectie (frig, socuri mecanice), depozit pentru diverse toxine.
Ceea ce este cel mai greșit in viața omului ,este slăbitul prin înfometare (malnutriție )...acest tip de slabire prin malnutritie are, de cele mai multe ori, efectul de bumerang: celelalte alimente nu pot fi excluse pe viata si atunci cand se vor intoarce vei pune mai mult.
Dincolo de prafuita „balanta calorica”, astazi din ce in ce mai multe cercetari merg spre cauzele reale ale ingrasarii, faptul ca „mananci prea mult si te misti prea putin” fiind considerate efecte ale unor agresiuni si dezechilibre mai adanci, nu cauze asupra carora poti actiona cu simplistul „mananci mai putin si te misti mai mult”. Scaderea nivelului energetic si comutarea metabolismului spre stocarea de energie (grasime) sunt deci doar niste efecte. Deci se urmareste, de fapt, reducerea apetitului si cresterea consumului de energie (atat prin termogeneza cat si prin miscare), din interior.
Apetitul crescut poate fi, pur si simplu, o caracteristica a speciei umane (selectia indivizilor care mancau mult si repede, facand rezerve pentru supravietuire), un efect al dietelor sarace in micronutrienti, un efect al alimentelor nenaturale, un efect al stress-ului psihologic, al toxinelor din mediu si mancare, al poluarii (inclusiv electromagnetice). Poate fi si o caracteristica a unor dependente alimentare sau obiceiuri gresite (vicii). Desigur, adipocitele (celulele de grasime) pe care ti le-ai inmultit fara sa stii pot cere si ele de mancare, zadarnicind eforturile tale de „vointa”.

120973403_1688680311289510_1158931748021242008_n.jpg.49b64e9e73865396ce820f28c17e4756.jpg

73533049_1312466352290982_8435168056828755968_n.thumb.jpg.0c0d8baa25e4b7b496aab60d1896d887.jpg

 

sursa

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...