Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Asocieri greșite ale alimentelor !


Monica Badea

Recommended Posts

Asocieri gresite  ale alimentelor !

Exista controverse pe aceasta tema dar eu consider ca e bine sa evitam cateva combinatii clasice, daunatoare:
Carne si branza la aceeasi masa: branza afecteaza rapid digestia carnii si este interesanta prezenta acestei reguli culinare in traditia evreiasca (kosher).
O greseala clasica se face in sandwich-ul cu „sunca si cascaval”.
Surse concentrate de carbohidrati si grasimi: paine cu unt si gem. Painea vine cu amidon- glucoza, untul cu grasimi si gemul cu fructoza. Combinatia perfecta pentru ingrasare. Trimite corpului semnalul pentru sinteza si depunerea de grasimi concomitent cu materialele necesare.
Ar mai fi aici si branzeturile grase cu fructe (rosii cu branza, branza cu struguri) si chiar carne grasa cu fructe (prosciutto e melone), pe langa cartofii prajiti, lasagna si altele asemenea, deja recunoscute pentru ca „ingrasa”.
Combinatia de proteine (definite la modul general) si carbohidrati (in special amidon) este si ea pe lista insa dupa antrenament putem alege un supliment special conceput (aminoacizi sau izolat de zer si dextroza) sau manca intai sursa de proteine (ex. peste) si apoi carbohidratii (ex. orez).

Totusi, a defini „proteinele” este simplist fara a tine cont ca si in carne sunt cel putin 3-4 tipuri de proteine (chiar mai multe in lactate).

Leguminoasele sau nucile contin mai multe tipuri de proteine, alaturi de carbohidrati, in mod natural.

Lapte cu cereale, branza cu paine- doua alimente care se digera greu si blocheaza tubul digestiv. Glutenul permeabilizeaza intestinul si creste riscul ca peptide mari cu efect alergen si hormonal sa ajunga in sistem.
Iaurt cu fructe. Branza cu rosii. Surse de amidon (cartof, orez, mamaliga) cu alimente acide. Nuci si seminte cu fructe uscate si/sau cereale. Amestecurile clasice pentru „micul dejun”, total nepotrivite din punct de vedere nutritional.

Simptome cauzate de combinarea alimentelor in mod gresit :
Foamea exagerata, ingrasarea, tulburarile digestive, lipsa de energie, balonarile – pot fi semne ale unei asocieri gresite a alimentelor.
Multi oameni spun ca ei digera si se simt bine cu asocierile descrise aici drept „gresite”, ba altii chiar le recomanda drept sanatoase.

Totusi, cand renunta la ele observa nenumarate imbunatatiri ale starii generale.

120973403_1688680311289510_1158931748021242008_n.jpg.3e963433bc58676e8bdd56184b8d1411.jpg

73533049_1312466352290982_8435168056828755968_n.thumb.jpg.ec35295160723671fd16c2e2ccf65afb.jpg
sursa

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...