Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Cum ne revenim după excesele alimentare ,ce trebuie sa mâncam ?


Monica Badea

Recommended Posts

Ardem grăsimea?
În câteva zile nu poți arde o cantitate semnificativă de grăsime. Și dacă stai 4 zile fără să mănânci nimic arzi în mod excepțional un kilogram de grăsime. Deci ne putem baza doar pe eliminarea apei reținute în corp și pe golirea intestinelor. Adică eliminarea accelerată a conținutului intestinal cu efect imediat în reducerea „burții”. Totuși, trebuie să dăm corpului nostru măcar o parte din nutrienții esențiali (grăsimi sănătoase, minerale, vitamine, antioxidanți, fitonutrienți).

Ce evităm?
Reducerea la minim a consumului de alcool, carne, grăsime (cu excepția omega 3, CLA și MCT în cantități mici), dulciuri (chiar și „de dietă”), făinoase (chiar și fără gluten), lactate (chiar și de la „țară”) ca surse importante de calorii, toxine, sare și material pentru fermentație. În general, renunțarea la zahăr, cereale (și derivate) și lactate duce la o dezumflare rapidă.

Aportul de fructe (fructoză) în cantități semnificative (mai mult de 1-2 fructe pe zi) este contraindicat: fructoza nu are ce căuta peste grăsimi și alcool.
Cu toate că fructoza pură (industrială) poate fi numită și „zahărul din fructe” ea nu are nicio legatură cu fructele și nicio utilitate. Este la fel de rea ca zahărul, chiar dacă unii știu din auzite că se recomandă la diabetici pentru că nu afectează glicemia.

Ce mâncăm?
Ne rămân deci salatele de crudități (telina, rucola si ciupercile sunt utile in mod special pentru efectul antiestrogenic) si pestele oceanic de apa rece (cel cu omega 3, pentru reducerea inflamatiei din corp). Ar merge si un iaurt sau probiotice sub forma de suplimente .

Ce bem?
Consumul crescut de apă va duce la o eliminare mai rapidă a apei reținute și a toxinelor cu care am rămas după mesele copioase, deci mergem spre 3-4 litri pe zi.
Excesul de apă reținut în corp poate fi „ajutat să plece” și cu plante diuretice.

Pentru tranzitul intestinal se pot folosi ceaiuri de plante cu efect laxativ, evident, ca excepție, nu facem asta în fiecare zi pentru că am pierde prea multe minerale și am perturba funcționarea normală a tubului digestiv.

Mișcare
La sport eu consider că avem două lucruri de făcut: antrenamente scurte și intense, cu greutăți (evident, pe fondul odihnei prealabile, la cei care sunt obișnuiți cu ele) și exercitii de stretching și postură (care să ne facă să arătăm bine și „în tonus”). Pentru cei neantrenați rămân plimbarile în aer liber și antrenamentele foarte ușoare, cu mișcari clasice de gimnastică. Mai bine decât nimic. Dar suficient încât să se simtă.

120973403_1688680311289510_1158931748021242008_n.jpg.bbd9e030a119ce23916fd784c3ee41db.jpg

73533049_1312466352290982_8435168056828755968_n.thumb.jpg.ec31d48589b8ac86ba65f1aac95a9f35.jpg

sursa

  • Like 2
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...