Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Combinația banana -avocado,benefică organismului !


Monica Badea

Recommended Posts

Consumul unei banane sau a unui avocado pe zi este suficient pentru a preveni accidentul vascular cerebral sau infarctul.

Atunci când banana și avocado sunt combinate și consumate împreună, acestea ajută la asigurarea organismului cu nutrienți și oferă beneficii neprețuite.

Vitamine și minerale

Atât avocado cât și banana sunt bogate în vitamine, minerale și alte substanțe unice. Bananele sunt o sursă excelentă de vitamine A, E, B6, mangan și cupru. Au foarte puțini egali în ceea ce privește conținutul de potasiu. Bananele conțin, de asemenea, mai mulți antioxidanți care încetinesc procesul de îmbătrânire din organism. Banana conține fibre moi, ușor digerabile, cu zaharuri simple – fructoză și zaharoză. Bananele consumate îi oferă corpului energie. Această calitate este utilizată pe scară largă de către sportivi pentru recuperarea instantanee. Avocado este de asemenea, bogat în vitamine, conține vitamina C, vitamina B, provitamina A, vitaminele PP și D și este lider în conținutul de vitamina E, care protejează celulele de îmbătrânire și stimulează îmbogățirea lor cu oxigen. Substanțele minerale sunt reprezentate pe scară largă în fructele grase: potasiu (există chiar mai mult în avocado decât în banane), sodiu, calciu, fosfor, mangan, magneziu, fier și altele.

Atât avocado cât și banana conțin mult potasiu, ceea ce contribuie la buna funcționare a inimii, reduce riscul de accident vascular cerebral și atac de cord și face vasele de sânge mai elastice.Avocado reduce, de asemenea, riscul de boli cardiovasculare, datorită acizilor grași polinesaturați. Lipsa acestor acizi este unul dintre motivele dezvoltării aterosclerozei și a alterării metabolismului colesterolului.

Pentru digestie
Combinația de banane și avocado ajută la îmbunătățirea digestiei. Fibra de banană are un efect benefic asupra procesului digestiv. Nu irită mucoasa gastrică, nu provoacă arsuri la stomac, îmbunătățește motilitatea intestinală, prevenind constipația. Mai mult, structura fibroasă a bananelor accelerează descompunerea grăsimilor saturate deja ingerate, ajutând astfel la scăderea nivelului lipoproteinelor cu densitate scăzută (colesterolul „rău”).Pulpa de banană conține substanțe active fiziologic importante – catecolamine. Datorită acestor substanțe, bananele sunt utilizate cu succes în tratamentul bolilor intestinale, ulcerului peptic al stomacului și al duodenului.Avocado îmbunătățește digestia și ameliorează constipația. Un fruct mediu conține 12 grame de fibre dietetice sănătoase, ceea ce îl face un excelent preventiv împotriva constipației.

O sursă de antioxidanți

Amestecul Banana-Avocado conține antioxidanți care ajută la reducerea inflamației în organism. Bananele, care se înegresc pe exterior, dar nu și pe interior produc un puternic antioxidant cu proprietăți anticanceroase. Avocado este o sursă excelentă de glutation, un antioxidant foarte important în prevenirea îmbătrânirii, cancerului și bolilor de inimă.Acest fruct conține, de asemenea, mai mulți carotenoizi, în special luteină, decât orice alt fruct. Luteina este principalul antioxidant care protejează împotriva degenerescenței retiniene și a cataractei.

Pentru pierderea în greutate

– sațietatea prelungită (datorită conținutului său de amidon și fibre) face ca bananele să fie un mic dejun dietetic ideal. Dar este important să ne amintim că trebuie să mâncați doar o banană medie pe zi, deoarece conține până la 40% din aportul zilnic de carbohidrați. La fel ca bananele, avocado te poate ajuta să slăbești, menținându-ți senzația de plin și reducându-ți pofta de mâncare. Aceste fructe sunt bogate în fibre și grăsimi sănătoase. De aceea, în ciuda conținutului critic de calorii, beneficiile preparatelor cu avocado pentru pierderea în greutate sunt pur și simplu neprețuite.
Din păcate, în majoritatea cazurilor, oamenii consumă banane periodic, iar avocado apare pe mese chiar mai rar. Uneori este pur și simplu uitat.

 

120973403_1688680311289510_1158931748021242008_n.jpg.b5c5139c3c1e6151e843bea290cac6d6.jpg

73533049_1312466352290982_8435168056828755968_n.thumb.jpg.960ae7654dd13d8f6d3dd0b1230231f4.jpg


sursa

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...