Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Cum împărțim caloriile într-un stil de viața sănătos ?


Monica Badea

Recommended Posts

Exista alimente care sunt practic surse pure de carbohidrati, altele care sunt surse pure de grasimi.
In timp ce sursele pure de grasimi se digera lent, taie pofta de mancare si declanseaza sistemele de ardere a grasimilor, cele de carbohidrati se digera rapid si activeaza sistemele de depunere a grasimilor.

O iluzie este cea pe care o trăiesc mulți ,nu consuma zahăr dar ...Sunt multe alte alimente care sunt extrem de asemanatoare dpdv al continutului si efectelor asupra sanatatii: mierea, fainoasele(pastele), orezul… chiar si cele integrale nu au decat 1-3 procente de fibre in plus… ceea ce este insignifiant.
Zaharul trebuie sa fie „brut” nu „brun”(vopsit cu chimicale sau zahar ars).

Totodata, sardinele, fiind pesti mici, nu au timp sa acumuleze metale grele si alte chimicale daunatoare, cum se poate intampla in cazul tonului sau somonului.

Dupa cum se poate citi in orice carte de medicina: grasimile sunt un nutrient esential. Nu se poate trai fara ele. Deficitul de grasimi din alimentatie duce la probleme serioase pe termen scurt, mediu si lung. Despre asta vorbesc. Nu despre „grasimile sunt totul” sau „toti carbohidratii sunt daunatori”.
Pentru cei cu tiroida lenesa/ rezistenta la insulina/ un strat de grasime mare in adolesceta/ munca sedentara (adica imensa majoritate) carbohidratii sunt rai.

Deci de grasimi avem nevoie, excesul de carbohidrati face rau… au mai ramas proteinele.

Atat cei care vor sa creasca in masa musculara cat si cei care vor sa slabeasca sunt invatati ca proteinele sunt bune. Da, sunt bune. Dar excesul de proteine este poate mai rau decat excesul de carbohidrati sau grasimi. Pentru ca organismul nostru nu le poate stoca. Atunci cand mancam prea multe proteine se intampla cateva lucruri:

1. scade absorbtia. deci arunci proteinele la WC.
2. corpul trebuie sa „scape” de excesul de aminoacizi care ajunge in sange. Asta presupune o uzura a ficatului si rinichilor. Uzura despre care este posibil sa afli dupa 10-20 de ani… cand va fi prea tarziu pentru a mai putea face ceva. Mancand prea multe proteine iti intoxici corpul cu amoniac si il faci sa devina foarte eficient in a le arde. Exista si momente cand un aport crescut de proteine este util, insa ele sunt rare si trebuie determinate cu mare grija.

Deci, de la 0 la 100, caloriile totale ar trebui sa fie impartite cam asa, pentru o dieta echilibrata, in ordinea importantei pentru sanatate:

1. grasimi 20-40%
2. proteine 20-30%
3. carbohidrati 30-60%

120973403_1688680311289510_1158931748021242008_n.jpg.fe07d5e2d9d894cde5f31e6328089e68.jpg

73533049_1312466352290982_8435168056828755968_n.thumb.jpg.30bb547123f5823eb6173f014228c808.jpg

sursa

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Posts

    • Ingrediente : -4 oua -400 gr Branza dulce -400 ml iaurt -25 gr faina (puteți pune de care doriți ) -50 gr amidon de porumb -100 gr îndulcitor (eritritol folosesc eu..sau 70 gr zahăr) -esența Mod de preparare : Într-un vas încăpător am pus Branza dulce ,iaurtul ,indulcitorul și esența și le-am frecat bine (se poate și cu mixerul ),după omogenizare am adăugat faina și amidonul și am amestecat energic (nu necesita praf de copt ) Într-un alt bol am bătut bine (tot cu mixerul ),ouăle (întregi ,nu am separat albușurile de gălbenușuri ) pâna când au început sa se albească (cam 5-6 minute ),apoi le-am incorporat in compoziția de brânză și iaurt ..am amestecat cu o lingura de lemn ,ușor (de jos in sus ) Am pus compoziția in tava(eu am folosit una de Silicon și nu a mai necesitat hârtie de copt) și am copt pt 20 de minute la 200 gr ! După ce am oprit cuptorul ,am mai lăsat câteva minute prăjitura acolo ,apoi am scos-o și am lăsat-o sa se răcorească bine ,după care i-am pus deasupra nuca de cocos (puteți pune orice peste ea..dulcețuri ,ciocolata topita,fructe nuca măcinată ) Am tăiat prăjitura după ce a fost bine răcita (cel mai bine e sa fie lăsată la frigider peste noapte sau măcar 2-3 ore )!
    • Ingrediente: -orez (integral ,alb,brun ,bulgur) -apa -ulei -sare -zeama de lămâie -lapte vegetal (eu am folosit de ovăz) Mod de preparare Punem orezul la fiert în apa (la fel cum procedam la un pilaf ) Când orezul este gata fiert îl dăm la rece ! Începem pregătirea smântânii: -3 linguri pline cu vârf de orez fiert ,100 ml lapte vegetal ,50 ml ulei ,sare ,zeama de lămâie ..totul la blender ! Mixam pana când obținem o pasta groasa care poate fi folosită atât ca smântâna pentru preparate de post sau nu..sau o putem transforma in maioneza (adăugăm muștar sau turmeric pt culoare )..dacă ne dorim cantitate mai mare dublam sau Triplam cantitățile urmând același procedeu !
    • Buna ziua Mihaela Florescu,
    • Buna ziua,ma numesc Mihaela Florescu, am 48 de ani,sunt din Giurgiu.   
    • Ingrediente -50 gr făina integrala (sau de care doriți ) -50 gr amidon de porumb -4 oua -1 praf de sare -100 gr îndulcitor eritritol sau 80 gr zahăr Preparare : Am mixat albușurile spuma (cu un praf de sare),apoi am adăugat îndulcitorul sau zaharul și am mixat pana când am obținut o bezea tare ! Am incorporat și gălbenușurile ,apoi am adăugat amidonul de porumb și făina ! Am pus compozitia in tava pe hârtie de copt si am copt la 200 gr pt 15 minute (verificăm periodic ) Iese o foaie de pișcot subțire (nu se adauga niciun agent de creștere ) Crema : -600 gr Brânza dulce (Riccota sau mascarpone ) -5 linguri miere -esența de vanilie Crema de oua -2 oua întregi -2 gălbenușuri -100 gr îndulcitor eritritol sau 80 gr zahăr Preparare crema de oua : Am amestecat bine ouale cu îndulcitorul si le-am pus la bain marie ..am ținut pe foc ,pana când au început sa facă o spuma (nu le gătim prea mult pt ca nu ne dorim o omleta ) Am pus crema de oua la rece (20 de minute )după care am amestecat-o cu crema de brânza ! Am început apoi sa montez prăjitura :- 1 strat de blat (am taiat in doua blatul de piscot),unul de crema ,apoi iar un strat de blat și iar unul de crema ..deasupra am presărat cacao !
×
×
  • Create New...