Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Cozonac cu suc de portocale ,fără frământare!


Recommended Posts

Ingrediente :
-250 ml suc de portocale (eu am pus proaspăt stors )
-1 plic de drojdie uscata sau 1cub mic de drojdie proaspăta .
-100gr făina de cocos(am pus de cocos pentru a diminua carbohidrații)
--400gr de făina (puteți pune de orice fel dar nu fără gluten pentru ca nu vor creste )
-200 gr îndulcitor (puteți pune zahăr 150 gr sau după gust )
-esența
-50 ml ulei (eu am pus de cocos dezodorizat )..pentru o culoare mai intensa puteți adauga și un praf de turmeric!

Pentru umplutura am amestecat într-un bol :
-1 borcan de gem de prune fără zahăr
-50 gr semințe de Chia (puteți pune mac )
-2 linguri de cacao
-esența
-100 gr miez de nuca măcinat.
Mod de preparare :
Se pune făina într-un vas mai mare(puteți folosi doar un fel de făina și mai puteți adauga după caz) și se face o adâncitura in care se pune drojdia cu puțin îndulcitor și putina apa calda ,se amesteca și se lasă la crescut (se amesteca cu putina făina,se face ca o Maia)
După 10 minute se adauga indulcitorul și un praf de sare și se amesteca totul .
Se încălzește pe foc( pana aproape de fierbere ) sucul de portocale și se adauga ușor (in reprize )peste compoziție (adică opărim făina ).
Amestecam totul și putem adauga făina in plus dacă este nevoie .
Adăugăm uleiul puțin cate puțin (îl încălzim și pe el dacă este de cocos)și strângem toată Coca bine intr-o minge ,pe care o învelim și o dam la dospit pentru minim 30-40 min(eu am lăsat o ora pentru ca făina de cocos tine aluatul pe loc,creste mai greu)
După ce a crescut ,împărțim in doua și întindem cu sucitorul pe masa foi grosute .
Punem umplutura in părți egale și rulam precum o clătită ,apoi împletim cum se impleteste de obicei un cozonac ,punem in tava și dam la dospit pana când își dublează volumul .(eu cam 40 de minute am lăsat)
Coacem cozonacul la 175 gr o ora sau pana când se rumenește frumos și scoatem din tava după răcire.

1729666045_WhatsAppImage2021-05-09at09_36_05.thumb.jpeg.ee59f568b19c76613c84fc265d85b51e.jpeg

237126156_WhatsAppImage2021-05-09at09_36.05(1).thumb.jpeg.1f3148bce1b0dcbcfc28f717d7869bb1.jpeg

458958305_WhatsAppImage2021-05-09at09_36_06.thumb.jpeg.9827833b4103ce9986132af7f9f74bc1.jpeg

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...