Jump to content

Recommended Posts

Posted

Cu toții știm că pâinea preparată cu cereale integrale este mai sănătoasă decât cea albă.
Majoritatea dintre noi însă nu înțelegem de ce. Ceea ce poate ne va surprinde este faptul că există încă multe întrebări și mituri referitoare la cel mai popular aliment din lume.

De ce este pâinea albă mai puțin sănătoasă?

La baza problemei stau procesele la care producătorii de pâine albă apelează pentru a se asigura că produsul lor are culoarea, aspectul și textura dorită de consumatori. Din păcate, fiecare pas din cadrul acestor procese duce la obținerea unei pâini fără fibre, minerale și grăsimi naturale.

Deoarece nu conține multe fibre, pâinea albă nu are un impact benefic asupra digestiei. În schimb, cea integrală ajută intestinele să proceseze alimentele ingerate mai rapid.

Totodată, dacă optezi pentru pâinea albă și vrei să te simți sătul, va trebui să consumi o cantitate mai mare decât dacă ai servi pâine integrală.
Informațiile prezentate anterior demonstrează că, atunci când vine vorba de a opta pentru pâinea albă sau pâinea integrală, valoarea calorică nu este singura diferență semnificativă. Cel mai bun lucru pe care îl poți face este să mănânci o pâine sănătoasă, naturală și bogată în fibre.

Deci care pâine este mai bună?

Te sfătuiesc să spui da pâinii integrale. În acest mod, vei obține plusul de fibre, vitamine și nutrienți de care organismul tău are nevoie.
Evită pâinea foarte bogată în gluten sau zaharuri adăugate. Acest aliment este sănătos sau nu în funcție de tipul de făină pe care îl conține.

Beneficiile pâinii
Consumul moderat de pâine este un obicei care îți va face bine(2-3 felii zilnic )

Fibrele pâinii susțin mișcările intestinale și stimulează eliminarea deșeurilor.
Pâinea poate avea un impact benefic asupra sănătății cardiace. Nu trebuie decât să servești două sau trei porții mici (70 g) de pâine pe zi.
Diabeticii ar trebui să consume pâine integrală cu moderație. Aceasta menține glicemia mai stabilă decât pâinea albă.
Indiferent dacă alegi pâinea albă sau pâinea integrală, beneficiile oferite de acest produs depind și de celelalte alimente alături de care îl servim.

Totul depinde de combinațiile alimentare pentru care optăm.
Te sfătuiesc să alternezi pâinea cu alte surse benefice de carbohidrați, cum ar fi pastele, orezul, ovăzul și quinoa. ...adică nu mânca la aceiași masa și una și alta ..Dacă alegi pâine de calitate ridicată și nu faci abuz, organismul tău va avea numai de câștigat.
Acest lucru înseamnă că, datorită cerealelor din care este preparată, pâinea integrală conține mai mulți nutrienți.

Este o greșeală să includem pâinea integrală în categoria de alimente dietetice.
Ea pur și simplu este pâinea care oferă cea mai mare valoare nutritivă și cel mai mic conținut caloric...diferența uriașă de fibre este cel mai relevant lucru ,ca atare te sfătuiesc sa renunți sau măcar sa diminuezi consumul de pâine albă ,ea are 1gr de fibre in condițiile in care cea integrala are 7gr de fibre la o cantitate de 100gr produs finit.
În mod tradițional, pâinea coaptă este alcătuită din trei componente: tărâțe, germeni și amidon. Trebui să știm acest lucru pentru a putea înțelege diferențele dintre pâinea albă și cea maronie.

Făina albă folosită pentru a prepara pâinea albă conține doar amidon. Pâinea integrală conține, pe lângă amidon, germeni și tărâțe.

Fibrele au mai multe beneficii pentru cei care le consuma:

au valoare calorica foarte mica
asigura o absorbitie treptata si prelungita a elementelor nutritive
asigura o digestie mai corecta curatind tractul digestiv
au efect pre-biotic (asigura o flora intestinala sanatoasa)
reduc riscul aparitiei cancerului
Produsele integrale sunt una dintre variantele pe care le avem la indemana pentru a ne hrani si a trai mai sanatos, intrucat acestea ne intaresc sistemul imunitar si ofera organismului tot ceea ce acesta are nevoie.
Painea alba contine asa-numitele calorii goale, calorii fara elemente nutritive, care nu hranesc corpul, ci doar cresc greutatea corporala, deoarece devin stocate sub forma de grasime. Mai mult, o data ajunsi in stomac, carbohidratii simplii din painea alba sunt repede transformati in „zahar”, cauza multor probleme de sanatate.

Incercarea de a imbogati ulterior painea alba cu vitamine si alte elementele nutritive necesare ramane fara succes, deoarece:

procesul de rafinare al fainii albe parcurge pasi care nu fac decat sa adauge substante toxice
nivelul elementelor nutritive adaugate ulterior fainii albe ramane inferior comparativ cu cel existent in faina integrala
elementele nutritive de sinteza adaugate in faina alba sunt slab absorbite in organism.

120973403_1688680311289510_1158931748021242008_n.jpg.304eb3ada7c982e9ca5274b9e8da9b27.jpg

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Utilizatori online

  • Buy Me A Coffee

    Buy Me A Coffee

×
×
  • Create New...