Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Grăsimea din lactate -permisă sau nu in diete ?


Monica Badea

Recommended Posts

Grăsimea

Fiecare sursă de grăsime vine cu un mix de trigliceride și acizi grași. Diferă în funcție de specia de plantă sau animal, de modalitatea de creștere sau furajare, de diverși factori climatici. De exemplu, grăsimea din laptele de capră are mai multe trigliceride cu lanț mediu (mai bune pentru sănătate), iar dacă au mâncat iarbă au și acid rumenic (CLA, mai pe înțelesul nostru), cu multe beneficii.
Deși „saturatele” au fost multă vreme puse la zid, se recunoaște azi că nu erau ele de vină pentru bolile cardiovasculare și „colesterol”.

Din contră. Crește „colesterolul bun”.

Grăsimea poate să dea o senzație de sațietate mai bună și reduce impactul glicemic și insulinic al laptelui. Dar vine cu niște calorii. 9 pe gram, după cum bine știm.

Pe de altă parte, dacă o brânză fără grăsime (practic proteină pură, sub forma de cazeină) te satură și se încadrează în planul tău nutrițional, nu văd vreo problemă,cu condiția ca ca degresarea sa nu fie totala .

Lactate degresate

Avantaje: asimilare rapidă (iaurt sau lapte, util pentru sportivi, de exemplu), mai puține calorii...

Mai puține pesticide și alte chimicale cu potențial dăunător.

Dezavantaje: mai puține calorii, sațietate mai mică, fără vitaminele liposolubile,cu potențiatori de gust..

Zahărul din ele -O altă poveste care circulă despre lactatele degresate este că „conțin o grămadă de zahăr”. În primul rând trebuie să facem diferență între „zahăr” și „zaharuri”. Zahărul adăugat este una, „zaharurile” (aici lactoză, galactoză, acid lactic”) sunt alta. ..in lactatele degresate parțial ,in care procentul de grăsime este de pana la 5% ,avem zaharuri care vin la “pachet “ cu produsul ,zaharul adăugat și potențiatorii de gust ,vin in completare la lactatele cu grăsimi sub 2% și doar ele ar trebui evitate cât mai mult posibil .
Așadar cele mai bune de consumat  in procesul de slăbire ,sunt lactatele cu grăsime de pana la 5%.

120973403_1688680311289510_1158931748021242008_n.jpg.2533d8df3ec108a5a73a7aabb80e6a0e.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Posts

    • Buna Dana, bun venit alaturi de noi 
    • Bună ziua! Mă numesc Dana, sunt din nord-vestul României. Vă urmăresc de mai mult timp pe Facebook și acum am decis să mă înscriu în forumul d-voastră.
    • Ingrediente: -200 gr făină de năut -60 gr fulgi de ovăz măcinați -10 gr semințe de in măcinate -10 gr semințe de dovleac și floarea soarelui,râșnite ..acestea sunt opționale ! -pătrunjel uscat -sare -usturoi pudră -semințe de susan (opțional ) -450 ml apă fierbinte dar nu clocotită Se amestecă totul și se lasă 15 minute la odihnă. Apoi se formează burgerii cu mâinile umede și se coc în tigaie antiaderenta sau la cuptor..în tigaie eu i am făcut câte 3 minute pe fiecare parte !
    • Ingrediente: -500 gr făină integrală -100 gr ulei de cocos (cantitate în stare solidă ) -1 linguriță bicarbonat -2 ouă -300 ml iaurt Se amestecă toate ingredientele și se frământă 5 minute (în cazul în care vi se pare puțin sfărâmicios,mai adăugați puțin iaurt ) Dăm coca la rece minim 2 ore (cea mai fragedă iese când sta peste noapte la frigider ) Întindem pe masa de lucru o foaie  nu prea groasă și tăiem în forme de triunghi pt a putea face Cornulețe ! Eu am umplut și cu rahat și cu smochine din dulceață (dulceață de smochine întregi )dar puteți face Cornulețe cu orice vă place ! Am copt cornulețele la 180 de grade pentru 25 de minute și le-am tăvălit(după răcire ) prin îndulcitor eritritol pe care l-am râșnit în râșnița de cafea!
    • multumesc, cedeti ca puteti sa-mi dati un sfat, cum sa fac sa nu mananc noaptea?
×
×
  • Create New...