Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Prăjitura cu nucă,fără făina albă !


Monica Badea

Recommended Posts

Pentru blat :-2 oua
-1 iaurt mic
-50 gr miez de nuca hidratat câteva ore apoi dat la blender
-2 linguri de ulei de cocos
-1 praf de copt
-5-6 curmale date la blender cu putina apa(sau 100 gr zahăr brut sau de orice fel..eu nu consum )
-2linguri de cacao
-100 gr făina de ovăz
Pentru însiropat se face un sirop obișnuit (eu am topit 2 linguri de miere in 100 ml de apa)
Pentru umplutura am folosit un borcan cu gem de prune(fără zahăr )
Se amesteca toate Ingredientele și se coace blatul la 180 gr aproximativ 40 de minute .
După răcire ,se taie in doua și se însiropeaza după preferința .
Se umple cu orice dulceața doriți ,eu am pus gem de prune .
De asemenea foaia de deasupra se însiropeaza și ea și se decorează după plac.
Se da la rece și se taie după 3-4 ore!

112324952_WhatsAppImage2021-05-12at21_54_20.thumb.jpeg.9718d6cea4f06793c538c24dc67b6e21.jpeg

  • Like 7
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 3 months later...
La 13.05.2021 la 10:53, Monica Badea a spus:

Pentru blat :-2 oua
-1 iaurt mic
-50 gr miez de nuca hidratat câteva ore apoi dat la blender
-2 linguri de ulei de cocos
-1 praf de copt
-5-6 curmale date la blender cu putina apa(sau 100 gr zahăr brut sau de orice fel..eu nu consum )
-2linguri de cacao
-100 gr făina de ovăz
Pentru însiropat se face un sirop obișnuit (eu am topit 2 linguri de miere in 100 ml de apa)
Pentru umplutura am folosit un borcan cu gem de prune(fără zahăr )
Se amesteca toate Ingredientele și se coace blatul la 180 gr aproximativ 40 de minute .
După răcire ,se taie in doua și se însiropeaza după preferința .
Se umple cu orice dulceața doriți ,eu am pus gem de prune .
De asemenea foaia de deasupra se însiropeaza și ea și se decorează după plac.
Se da la rece și se taie după 3-4 ore!

112324952_WhatsAppImage2021-05-12at21_54_20.thumb.jpeg.9718d6cea4f06793c538c24dc67b6e21.jpeg

Foarte delicioasă 😋🤤

Mulțumesc! 🙏❤️

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
La 13.05.2021 la 10:53, Monica Badea a spus:

Pentru blat :-2 oua
-1 iaurt mic
-50 gr miez de nuca hidratat câteva ore apoi dat la blender
-2 linguri de ulei de cocos
-1 praf de copt
-5-6 curmale date la blender cu putina apa(sau 100 gr zahăr brut sau de orice fel..eu nu consum )
-2linguri de cacao
-100 gr făina de ovăz
Pentru însiropat se face un sirop obișnuit (eu am topit 2 linguri de miere in 100 ml de apa)
Pentru umplutura am folosit un borcan cu gem de prune(fără zahăr )
Se amesteca toate Ingredientele și se coace blatul la 180 gr aproximativ 40 de minute .
După răcire ,se taie in doua și se însiropeaza după preferința .
Se umple cu orice dulceața doriți ,eu am pus gem de prune .
De asemenea foaia de deasupra se însiropeaza și ea și se decorează după plac.
Se da la rece și se taie după 3-4 ore!

Multumesc pt reteta am facut si eu aceasta reteta fara curmale ca am Diabet.si am insiropato cu sirop de lamâie112324952_WhatsAppImage2021-05-12at21_54_20.thumb.jpeg.9718d6cea4f06793c538c24dc67b6e21.jpeg

 

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Posts

    • Ingrediente: -200 gr făină de năut -60 gr fulgi de ovăz măcinați -10 gr semințe de in măcinate -10 gr semințe de dovleac și floarea soarelui,râșnite ..acestea sunt opționale ! -pătrunjel uscat -sare -usturoi pudră -semințe de susan (opțional ) -450 ml apă fierbinte dar nu clocotită Se amestecă totul și se lasă 15 minute la odihnă. Apoi se formează burgerii cu mâinile umede și se coc în tigaie antiaderenta sau la cuptor..în tigaie eu i am făcut câte 3 minute pe fiecare parte !
    • Ingrediente: -500 gr făină integrală -100 gr ulei de cocos (cantitate în stare solidă ) -1 linguriță bicarbonat -2 ouă -300 ml iaurt Se amestecă toate ingredientele și se frământă 5 minute (în cazul în care vi se pare puțin sfărâmicios,mai adăugați puțin iaurt ) Dăm coca la rece minim 2 ore (cea mai fragedă iese când sta peste noapte la frigider ) Întindem pe masa de lucru o foaie  nu prea groasă și tăiem în forme de triunghi pt a putea face Cornulețe ! Eu am umplut și cu rahat și cu smochine din dulceață (dulceață de smochine întregi )dar puteți face Cornulețe cu orice vă place ! Am copt cornulețele la 180 de grade pentru 25 de minute și le-am tăvălit(după răcire ) prin îndulcitor eritritol pe care l-am râșnit în râșnița de cafea!
    • multumesc, cedeti ca puteti sa-mi dati un sfat, cum sa fac sa nu mananc noaptea?
    • Buna Carmen, mult inainte! Bun venit alaturi de noi 
    • buna, sunt Carmen , am inca 58 de ani   
×
×
  • Create New...