Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Amandina low carb.


Monica Badea

Recommended Posts

Ingrediente :3oua
-2 căni de faina de cocos
-1 si1/2cana apa minerala
-150 gr îndulcitor (eu am pus eritritol)
-5 linguri de pudra de roscove sau cacao
-esență
-1 lingura bicarbonat de sodiu.
-50ml ulei de cocos.
Pentru crema :10linguri de lapte praf degresat
-esență
-5 linguri de pudra de roscove sau cacao
-5 linguri de îndulcitor
-lapte dulce (se adaugă lapte dulce până când se obține o compoziție precum o smântână de groasa)
-fulgi de migdale pentru ornat
Mod de preparare :se amesteca ouăle cu îndulcitorul până când acesta se topește, se adaugă treptat toate ingredientele rand pe rand (cana pentru măsurat sa fie aceeași pentru toate, o cana de ceai), și se omogenizează totul.
Se pune compoziția într-o tava pe hârtie de copt și se coace la foc mic aproximativ o ora acoperita deasupra cu hârtie de copt, deoarece faina de cocos se coace mai greu și riscam sa se ardă deasupra.
Se face testul cu scobitoarea și când e gata coapta se da la rece. Se taie în 3 precum blatul de tort și se da la rece câteva minute.
Crema :se amesteca toate ingredientele și se adaugă lapte dulce pana când obținem o crema precum o smântâna de groasa, sau după gustul fiecăruia.
Se umple prăjitura cu crema de ciocolata, se taie bucăți mari sau după preferința, și se ornează de asemenea după placul fiecăruia(eu am pus fulgi de migdale)
Valoare nutriționala 168 calorii pe suta de grame.
65459080_2466583940232281_8046021776175529984_n.jpg.1ebf95a7c93fcea96a23f80e2397d93b.jpg
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Posts

    • Buna Dana, bun venit alaturi de noi 
    • Bună ziua! Mă numesc Dana, sunt din nord-vestul României. Vă urmăresc de mai mult timp pe Facebook și acum am decis să mă înscriu în forumul d-voastră.
    • Ingrediente: -200 gr făină de năut -60 gr fulgi de ovăz măcinați -10 gr semințe de in măcinate -10 gr semințe de dovleac și floarea soarelui,râșnite ..acestea sunt opționale ! -pătrunjel uscat -sare -usturoi pudră -semințe de susan (opțional ) -450 ml apă fierbinte dar nu clocotită Se amestecă totul și se lasă 15 minute la odihnă. Apoi se formează burgerii cu mâinile umede și se coc în tigaie antiaderenta sau la cuptor..în tigaie eu i am făcut câte 3 minute pe fiecare parte !
    • Ingrediente: -500 gr făină integrală -100 gr ulei de cocos (cantitate în stare solidă ) -1 linguriță bicarbonat -2 ouă -300 ml iaurt Se amestecă toate ingredientele și se frământă 5 minute (în cazul în care vi se pare puțin sfărâmicios,mai adăugați puțin iaurt ) Dăm coca la rece minim 2 ore (cea mai fragedă iese când sta peste noapte la frigider ) Întindem pe masa de lucru o foaie  nu prea groasă și tăiem în forme de triunghi pt a putea face Cornulețe ! Eu am umplut și cu rahat și cu smochine din dulceață (dulceață de smochine întregi )dar puteți face Cornulețe cu orice vă place ! Am copt cornulețele la 180 de grade pentru 25 de minute și le-am tăvălit(după răcire ) prin îndulcitor eritritol pe care l-am râșnit în râșnița de cafea!
    • multumesc, cedeti ca puteti sa-mi dati un sfat, cum sa fac sa nu mananc noaptea?
×
×
  • Create New...