Monica Badea Posted May 16, 2021 Posted May 16, 2021 Ingrediente:-1 cana de faina integrala. -1cana de faina de ovăz. -2cani de tărâțe de grâu. -3linguri de cereale (secara,ovăz,orz) -25 Gr drojdie proaspătă. -1lingura de sare. -300ml de apă caldă. -3 linguri de ulei de măsline. -seminte de in,susan, floarea soarelui (opțional). Cana cu care măsurați faina sa fie aceeași cu care măsurați și restul ingredientelor (ca și cantitate). Mod de preparare:-se pune drojdia,o lingura de faina integrala și puțină apă caldă într-un vas și se amestecă bine,se lasă 10minute la odihna. Într-un vas amestecam toate ingredientele,mai puțin apa și uleiul.Adaugam drojdia, amestecam cu o lingura,apoi adăugăm uleiul și treptat apa calda (adăugăm apa până când obținem un aluat cu care se poate lucra la masa,și să nu fie lipicios.. aproximativ 300ml am pus eu). Lăsăm aluatul la dospit pentru 30minute la temperatura camerei. Întindem pe masa o foaie cat de groasa dorim,daca dorim felii crocante,foaia trebuie sa fie subțire,daca dorim felii pufoase,atunci întindem foaia mai groasa. Tăiem foaia in forma dorita și înțepăm cu o furculiță din loc în loc. Coacem feliile de wasa la o temperatura de 180grade, pentru aproximativ 20minute, într-o tavă cu hârtie de copt. Quote
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.