Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Wasa.(320 de calorii/100gr..o felie de wasa cântărește in jur de 10gr)


Monica Badea

Recommended Posts

Ingrediente:-1 cana de faina integrala.
-1cana de faina de ovăz.
-2cani de tărâțe de grâu.
-3linguri de cereale (secara,ovăz,orz)
-25 Gr drojdie proaspătă.
-1lingura de sare.
-300ml de apă caldă.
-3 linguri de ulei de măsline.
-seminte de in,susan, floarea soarelui (opțional).
Cana cu care măsurați faina sa fie aceeași cu care măsurați și restul ingredientelor (ca și cantitate).
Mod de preparare:-se pune drojdia,o lingura de faina integrala și puțină apă caldă într-un vas și se amestecă bine,se lasă 10minute la odihna.
Într-un vas amestecam toate ingredientele,mai puțin apa și uleiul.Adaugam drojdia, amestecam cu o lingura,apoi adăugăm uleiul și treptat apa calda (adăugăm apa până când obținem un aluat cu care se poate lucra la masa,și să nu fie lipicios.. aproximativ 300ml am pus eu).
Lăsăm aluatul la dospit pentru 30minute la temperatura camerei.
Întindem pe masa o foaie cat de groasa dorim,daca dorim felii crocante,foaia trebuie sa fie subțire,daca dorim felii pufoase,atunci întindem foaia mai groasa.
Tăiem foaia in forma dorita și înțepăm cu o furculiță din loc în loc.
Coacem feliile de wasa la o temperatura de 180grade, pentru aproximativ 20minute, într-o tavă cu hârtie de copt.
52033741_2371980603025949_3201876180475052032_n.jpg.186ab09cf8c8a4b23660bd29623946b6.jpg
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Posts

    • Ingrediente: -200 gr făină de năut -60 gr fulgi de ovăz măcinați -10 gr semințe de in măcinate -10 gr semințe de dovleac și floarea soarelui,râșnite ..acestea sunt opționale ! -pătrunjel uscat -sare -usturoi pudră -semințe de susan (opțional ) -450 ml apă fierbinte dar nu clocotită Se amestecă totul și se lasă 15 minute la odihnă. Apoi se formează burgerii cu mâinile umede și se coc în tigaie antiaderenta sau la cuptor..în tigaie eu i am făcut câte 3 minute pe fiecare parte !
    • Ingrediente: -500 gr făină integrală -100 gr ulei de cocos (cantitate în stare solidă ) -1 linguriță bicarbonat -2 ouă -300 ml iaurt Se amestecă toate ingredientele și se frământă 5 minute (în cazul în care vi se pare puțin sfărâmicios,mai adăugați puțin iaurt ) Dăm coca la rece minim 2 ore (cea mai fragedă iese când sta peste noapte la frigider ) Întindem pe masa de lucru o foaie  nu prea groasă și tăiem în forme de triunghi pt a putea face Cornulețe ! Eu am umplut și cu rahat și cu smochine din dulceață (dulceață de smochine întregi )dar puteți face Cornulețe cu orice vă place ! Am copt cornulețele la 180 de grade pentru 25 de minute și le-am tăvălit(după răcire ) prin îndulcitor eritritol pe care l-am râșnit în râșnița de cafea!
    • multumesc, cedeti ca puteti sa-mi dati un sfat, cum sa fac sa nu mananc noaptea?
    • Buna Carmen, mult inainte! Bun venit alaturi de noi 
    • buna, sunt Carmen , am inca 58 de ani   
×
×
  • Create New...