Monica Badea Posted May 18, 2021 Posted May 18, 2021 Prepararea termică a alimentelor şi leucocitoza Denumirea de „leucocite“ vine din limba latină, denumire dată globulelor albe din sânge. În mod normal şi corect, 1 mm3 de sânge conţine un număr de 6.000 de leucocite. S-a constatat că la un organism hrănit cu „hrană moartă“ – şi ma refer la mâncarea procesata la dulciuri şi prăjituri – numărul acestor globule albe din sânge poate să crească de trei ori, adică până la 18.000/mm3 ; şi cum leucocitele au rol de apărători ai organismului în caz de pericol, înseamnă că un sânge cu un asemenea număr mărit de leucocite este, în mod sigur, un sânge otrăvit. O alimentaţie bazata pe crudităţi vegetale nu produce niciodată leucocitoză digestivă. Vegetalele proaspete, nepreparate, cum sunt fructele, legumele, au un pH bazic favorabil organismului. Odată cu tratarea lor termică, aceste alimente devin hiperacide -dacă începem orice masă de dimineata cu mâncare procesata ,numărul globulelor albe din sânge, de la 6 – 8.000/mm3, cât este normal, creşte în 10 minute la 10.000, iar în 30 de minute la 30.000. Acest fenomen este cunoscut sub numele de leucocitoză de digestie. Fenomenul în cauză reprezintă o reacţie de apărare a organismului uman, asemănătoare cu cea care are loc în toate bolile infecţioase şi în toate situaţiile în care intră în organism un element străin vătămător, ca de exemplu o substanţă nocivă sau toxică. De aceea mezelurile mai ales dimineața sunt dăunătoare ,croisantele,Fast food,shaorme de asemenea . De aceea, este indicat ca orice mic dejun să înceapă prin consumarea alimentelor crude, nepreparate termic,însoțite mai apoi de diverse alimente . 1 Quote
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.