Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Foamea vs înfometarea!


Monica Badea

Recommended Posts

Foamea este buna ,Infometarea este rea, tot repet de ceva vreme .

Care este totusi diferenta?

Foamea este senzatia naturala prin care constientul afla despre necesitatea de a ne alimenta. Foamea este reglata prin multiple mecanisme. Alimentatia irationala, alimentele procesate, stress-ul, adidtivii alimentari (arome, potentiatori de aroma, zahar) pot deregla mecanismul foamei (apetitului).

Infometarea este privarea organismului de nutrienti esentiali, pe termen lung. Este undeva la intersectia dintre malnutritie (nutrienti insuficienti sau in proportii nesanatoase) si subnutritie (aport energetic prea mic in raport cu necesitatile). Infometarea poate fi sau nu insotita de o senzatie de foame.
La unii oameni senzatia de foame dispare, altii o anuleaza cu chimicale (cunoscuta sibutramina, din pastila chinezeasca pentru slabit).
De asemenea, postul intermitent si restrictia calorica sunt altceva decat infometare, cu puncte comune dar si diferente esentiale.

Secretul unei slabiri sanatoase consta in asigurarea nutrientilor esentiali(proteine, grasimi, minerale, vitamine) dar cu putine calorii (densitate micronutritiva cat mai mare dar densitate calorica mica), astfel incat diferenta sa fie acoperita din grasimea de rezerva. Daca la aceasta dieta de slabire putem adauga si fitonutrienti cu efect energizant, antioxidant, detoxifiant sau reglator asupra hormonilor si metabolismului este cu atat mai bine.
Intr-un program de slabire care isi propune cateva kilograme slabite pe luna (2-4) se pot asigura, teoretic, nutrientii esentiali, mai ales daca marim consumul caloric prin sport (exercitii fizice, miscare).
La un deficit caloric mare, care isi propune o slabire mult mai rapida, este nevoie de suplimente nutritive (cel putin minerale si vitamine) pentru a acoperi necesarul corpului.

Pe termen scurt infometarea (postul negru de o zi sau 5-7 zile de restricție pentru deblocare )pare ca nu iti dauneaza, insa pe termen mediu si lung pierderile de minerale, pierderile de masa musculara, deficitul de vitamine si alti nutrienti esentiali isi vor arata coltii prin diverse boli, lipsa de energie, depresie, foame exagerata, pofta de dulciuri, ingrasare la un nivel mai mare.

120973403_1688680311289510_1158931748021242008_n.jpg.a7cbffa940c2a27003ed42fa07d1bd90.jpg
sursa

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...