Monica Badea Posted May 19, 2021 Posted May 19, 2021 Fulgi de ovăz cu ciocolată(un altfel de terci)..Ingrediente:200 gr fulgi de ovăz fierți pt 5 minute în 500 ml apă (după ce se umflă bine scurgem apa rămasă ),250 ml lapte vegetal (eu am pus de soia ),50 gr ciocolata amăruie ,1 lingură ulei de cocos în stare solidă ,1 lingură cacao ,esență ,3-4 linguri cu miere (aici depinde de gustul fiecăruia )!Am fiert fulgii de ovăz în apă pt 5 minute,am lăsat cam 10 minute acoperiți pentru a se umfla ,am scurs surplusul de apă și am adăugat laptele ,ciocolata ,esența și uleiul de cocos..am lăsat la foc mic să fiarbă aproximativ 7 minute (aici ține de cât de consistent doriți să fie ..eu vreau să se absoarbă cât mai bine laptele pt a obține o prăjitură pe care să o pot tăia ),am acoperit vasul și am lăsat 15 minute să se răcească compoziția după care am adăugat 3 linguri cu miere ,am amestecat bine și am pus totul într-un vas (unul mai mic și unul mai mare)după care am dat la frigider pt 1 oră ; am răsturnat apoi recipientele (ca la diplomat ) și am adăugat(la unul )puțină ciocolată topită(deasupra ),celălat fiind simplu ! Quote
Recommended Posts