Monica Badea Posted May 20, 2021 Posted May 20, 2021 Castravetii au din belsug vitamine importante pentru sanatate, cum sunt vitaminele B, C si E. De asemenea, contin calciu, zinc si magneziu, asa ca dacă ii consumi zilnic ca salata sau la gustări sau Smoothie ,te ajuta la eliminarea toxinelor și îți accelerează metabolismul. -aceste vitamine si minerale iti vor imbunatati starea de sanatate. Corpul va fi curatat de toxine, metabolismul va fi accelelerat iar digestia imbunatatita. Castravetele e si un bun diuretic, asa ca va contribui si la pierderea apei in exces. Este una dintre legumele folosite frecvent in diete de detoxifiere, in special indicat pentru pentru persoanele care obisnuiesc sa manance foarte sarat ori mancare conservata. Unde mai pui ca proprietatile sale il fac sa fie foarte dorit si in industria cosmetica, tratand cu succes tenul cu tendinte acneice sau cu exces de sebuum. 100 g de castraveti nedecojiti (pentru a maximixa continutul nutrirional, trebuie consumati cu tot cu coaja) contin doar 15 kcal, doar 4 g de carbohidrati, 0 grasimi si colesterol, 21% din doza zilnica recomandata/DZR de Vitamina K, 5% din DZR de Vitamina C, 4% din DZR de potasiu si mangan si 3% din DZR de magneziu. In plus, au antioxidanti – lignani, tanini, flavonoide si betacaroten. Castravetii promoveaza hidratarea, deoarece contin apa in proportie de 95%, apa care este cruciala cand vine vorba despre transportul nutrientilor la celule, prevenirea constipatiei si eliminarea bacteriilor din organism. Castravetii contin apa si fibre (in special pectina, fibra solubila), care lupta impotriva constipatiei. Iar daca sunt murati in casa devin un ajutor de nadejde al sistemului tau digestiv: in urma procesului de fermentare, castravetii vin la pachet cu bacterii probiotice, care promoveaza o digestie fara probleme si cultiva o flora intestinala sanatoasa; muraturile din comert sunt fierte, proces care distruge aceste bacterii. Saraci in calorii si plini de apa, castravetii pot face cu succes parte din orice dieta de slabire. Folositi ca alternativa la alimente mai calorice (in salate, sandvisuri si garnituri), castavetii aduc un plus de prospetime, textura si hidratare. Continutul de apa si fibre din castraveti ii transforma intr-un aliat de nadejde impotriva glicemiei ridicate: o portie de 100 g are mai putin de 4 g de carbohidrati (deci te pot satura fara sa iti ridice nivelul zaharului in sange si aproape ca poti manca oricati, oricand). Orice diabetic care are pofta de ceva dulce poate rontai, in schimb, cateva bastonase sau felii de castraveti, pentru a avea grija de nivelul propriu de insulina si a consuma un aliment al carui indice glicemic este de doar 15. 3 Quote
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.