Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Toxinele sunt peste tot!


Monica Badea

Recommended Posts

Toxinele prezente in mod natural in alimente

Desi unii au impresia ca doar „carnea are toxine”, in mai toate produsele vegetale exista si toxine, pe langa substantele utile, nutritive: solanina (solanacee, cum ar fi gogonelele) si alti alcaloizi, psoraleni (apiacee, cum ar fi pastranacul), canavanina (germenii de lucerna), fitoestrogeni (soia)
Toxine produse prin procesarea si prepararea alimentelor Se stie ca prajirea, frigerea (gratarul) si chiar coacerea (cuptorul) pot duce la formarea de compusi toxici: de la produsi de glicare avansata la acrilamida si de la nitrozamine la acroleina. Tocmai de aceea se recomanda gatirea dupa metode moderne, la temperaturi optime (cat mai scazute) si mentinerea unei cantitati mari de vegetale crude in dieta.

Toxine adaugate sub forma de aditivi alimentari
Cei mai multi conservanti, coloranti, potentiatori de aroma, indulcitori sunt suspectati (si unii chiar dovediti) ca au efecte nocive asupra sanatatii, de la tulburari intestinale pana la cancer si alte boli grave. Ne putem feri de ei in masura in care consumam cat mai multe alimente naturale, preparate in casa si evitam alimentele procesate. Teoretic dozele si cantitatile folosite in industria alimentara ar trebui sa fie tolerabile insa exista riscul sa fie depasite atat prin concentratie cat si prin consumul excesiv al alimentelor respective.
Pe primul loc se afla insa banala sare de bucatarie, cu formula NaCl. In exces este si ea toxica. Se elimina band apa si transpirand. Printre multe, multe altele, tartrazina: Colorant.
Dar exista si solutii. Ultimele doua categorii de toxine se gasesc cu precadere in fast food si junk food. Iata si de ce consider ca NU este o idee buna taxa pe junk food, ba din contra.

120973403_1688680311289510_1158931748021242008_n.jpg.bee6e5f5dcbefcf01c3b2c16908c5fb2.jpg

sursa

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...