Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Sucul de țelina și beneficiile lui!


Monica Badea

Recommended Posts

Consumul regulat de suc de țelină vă poate îmbunătăți imunitatea și fiind un bun diuretic ajuta foarte mult in dietele de slăbit.
Este posibil să observați, de asemenea, o diferență în durerile genunchilor, digestia disfuncțională și îmbătrânirea pielii. Asadar, ce beneficii are sucul de țelină pentru sănătatea ta și cum îl prepari în numai 5 minute?
🌱 Ameliorează constipația și tulburările digestive
Sucul de țelină poate vindeca diverse tulburări digestive datorită fibrei abundente prezente în țelină.
Fibrele alimentare sunt necesare pentru a menține procesul digestiv în mișcare. Ajută mișcările intestinale libere, prevenind astfel constipația și boala / sindromul intestinului iritabil. La preparare nu filtrați fibra.
🌱 Promovează sănătatea cardiovasculară
O mulțime de dovezi arată o relație puternică între stresul oxidativ și hipertensiunea arterială. Eliminarea radicalilor liberi care provoacă stres oxidativ poate reduce tensiunea arterială. Sucurile de legume făcute din frunze de țelină, varză, mere, castraveți, lămâie și ghimbir ar putea fi ideale în acest scop.
Frunzele de țelină conțin flavonoide precum apigenina, care sunt antioxidanți puternici. Acești compuși fenolici afectează metabolismul și acumularea lipidelor.
Colesterolul seric scăzut menține hipertensiunea, ateroscleroza și alte boli cardiovasculare la distanță.
🌱 Posedă proprietăți antiinflamatorii
Inflamația poate apărea din cauza numeroșilor factori, cum ar fi stresul chimic și fizic, alergiile (hipersensibilitate), infecțiile și dieta slabă.
De cele mai multe ori, inflamația este rezultatul imunității compromise. Cu alte cuvinte, inflamația poate apărea și atunci când corpul dumneavoastră este prea slab pentru a se proteja împotriva oricărei tulburări.
Includerea alimentelor antiinflamatoare și cu conținut scăzut de amidon în dieta dvs. vă poate ajuta foarte mult. Sucul de țelină este foarte antiinflamator. Aceasta poate ajuta la reducerea severității acute și a bolilor inflamatorii cronice cum ar fi osteoartrita, artrita reumatoida, bronșită, astm, lupus, guta, boala Crohn, intestin permeabil etc.
Această activitate este atribuită ingredientelor active cum ar fi apigenina, apiina și luteolina din sucul de țelină.
🌱 Reduce leziunile și bolile hepatice
Frunzele și tulpinile de țelină au efecte antioxidante și antiinflamatoare asupra ficatului. Polifenolii elimină toxinele acumulate și radicalii liberi din corpul dumneavoastră. Acestea cresc activitatea enzimelor antioxidante, cum ar fi glutation reductaza, superoxid dismutaza, catalaza, etc. în sistemul dumneavoastră.
Acest lucru duce la reducerea peroxidării și acumulării lipidelor în ficat. Probleme precum boala ficatului gras nealcoolic (NAFLD), ciroza și cancerele hepatice pot fi bine gestionate.
🌱 Poate îmbunătăți somnul și sănătatea generală a creierului
Cercetări recente sugerează că dietele pe bază de plante pot îmbunătăți somnul. Legumele bogate în polifenoli din dietă – cum ar fi țelina – ar putea modula ritmurile circadiene și ciclurile de somn-veghe.
Apigenina din frunzele de țelină prezintă proprietăți neuroprotectoare și antiinflamatoare puternice.
Îmbunătățește memoria prin încetinirea morții neuronale.
Antioxidanții și ionii minerali vă protejează celulele creierului de stresul chimic și patogen. Prin urmare, sucul de țelină ar putea fi o alegere bună pentru gestionarea bolii Alzheimer, a pierderii memoriei (demență) și a tulburărilor neurodegenerative.
🌱 Face minuni pentru pielea și părul tău
Sucul de țelină este una dintre cele mai bune băuturi de detoxifiere pe care le-ai putea bea! Este răcoritoare și alcalinizantă. Când corpul tău este lipsit de toxine, acest lucru se reflectă pe pielea ta.
Polifenolii antioxidanți și antiinflamatori din sucul de țelină elimină speciile reactive de oxigen din fluxul sanguin. Mineralele precum potasiul și magneziul vă mențin echilibrul electrolitic și pH-ul pielii. Folatul și vitaminele A și C combat infecțiile și inflamațiile.
Atunci când este combinat cu exercițiul și dieta necesare, sucul de țelină poate ajuta la creșterea părului. De asemenea, poate ajuta la eliminarea acneei, petelor, coșurilor și a altor semne ale îmbătrânirii pe piele.
🌱 Funcționează ca diuretic și menține sănătatea rinichilor
Sucul de țelină conține două minerale esențiale – sodiu și potasiu. Aceste minerale acționează ca regulatori ai fluidului din corp. Prin urmare, acest suc este un diuretic excelent.

Cum să faci suc de țelină

 

✔️ Ingrediente!
– 1-2 Tulpini de țelină de dimensiuni medii
– Apă
– Storcător (sau) Blender
– Strecurătoare
✔️ Mod de preparare:
– Spălați bine tulpinile.
– Dacă utilizați un storcător, introduceți țelina în tubul de alimentare.
– După ce ați terminat, serviți-l proaspăt.
– Dacă utilizați un blender, adăugați pe el tulpinile de țelină curățate.
– Se toarnă 1/4 până la 1/2 ceașcă de apă și se închide capacul blenderului.
– Amestecați până obțineți un amestec omogen.
– Filtrează conținutul sucului printr-o strecurătoare.
– Serviți sucul proaspăt.
👉 Sfat: Puteți adăuga măr verde, varză, mentă, castravete, suc de lămâie și ghimbir împreună cu țelină.

120973403_1688680311289510_1158931748021242008_n.jpg.df0658e2b464ec41608d63e38a333bf5.jpg

sursa

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...