Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Nutriția și sistemul cardiovascular!


Recommended Posts

NUTRIȚIA şi sistemul cardiovascular
 Alimentele pe care le consumăm determină calitatea sângelui. Să nu uităm că sângele va hrăni fiecare celulă din organism. Alimentele ideale pentru un sânge bun se găsesc în dieta destinată de Creator pentru om: cereale, fructe, zarzavaturi, nuci şi seminţe, consumate într-o formă cât se poate de simplă şi naturală.
 Printre cele mai valoroase alimente folosite pentru buna funcţionare a sistemului cardiovascular sunt: afine, ceapă, coacăze, grape-fruit, hrişcă, lămâie, rodia, leurdă, măceşe, pere, păpădia, pătrunjel, sparanghel, strugure, urzică, usturoi, varză.
 Cura cu clorofilă - sângele verde al plantelor - are o structură aproape identică cu cea a globulelor roşii din sângele uman. Aceasta ar putea explica de ce cura cu clorofilă are efecte extraordinare în tratarea anemiilor de diferite etiologii, în anihilarea radicalilor liberi din sânge, în tratarea tulburărilor de coagulare, a unor deficienţe imunitare etc. Extractele de clorofila se obţin foarte simplu, din plante verzi de sezon (urzica, grâu verde, ovăz şi orz verde, frunze de pătrunjel sau frunze de asmăţui).
 Usturoiul are efect hipotensor şi antiaterogen, fiind indicat în tratamentul hipertensiunii arteriale, ateroscleroză şi alte boli de circulaţie. La fel și ceapa și leurda.
 Vitamina K este necesară în procesele de coagulare a sângelui. O găsim în varză, spanac, pătrunjel, varză şi alte vegetale cu frunze de un verde închis.
 Majoritatea pacienţilor care au boli coronariene au niveluri ridicate de colesterol. Americanul obişnuit, de rând, poate lua între 800 şi 1000 mg de colesterol zilnic din carne, ouă, lapte integral şi produse lactate. Un singur ou conţine aproximativ 250 mg de colesterol! Pe măsură ce dieta creşte în colesterol, nivelul de colesterol din sânge creşte, în general, şi el. S-a descoperit că grăsimile saturate duc la o creştere a colesterolului în sânge, conducând la ateroscleroză (depunerea de „plăci” ateromatoase pe pereţii vaselor sanguine ce conduce la rigidizarea vaselor şi îngustarea lumenului arterial).
 Ateroscleroza este considerată o boală degenerativă, însă s-a descoperit recent că pot apărea urme de grăsimi în arterele principale ale corpului, în primii ani de viaţă. Unii cercetători cred că aceasta se datorează hrănirii copiilor nou-născuţi cu lapte de vacă (ce conţine colesterol oxidat), în loc să fie hrăniţi cu laptele mamei.
 Excesul de grăsime creşte vâscozitatea şi aderenţa sângelui, încetinind circulaţia şi ducând la alipirea globulelor roşii una de alta, întocmai ca monedele într-un fişic. În această stare globulele roşii sunt incapabile să se încarce la capacitate maximă cu oxigen. Private de oxigen şi celelalte substanţe nutritive, celulele organismului nostru devin din ce în ce mai susceptibile la lezare, îmbolnăvire şi moarte. Celulele lipsite de oxigen nu pot metaboliza complet combustibilul. Pentru ca celulele să rămână normale se cere metabolizarea completă a combustibilului. O dietă săracă în grăsimi va ameliora vâscozitatea sângelui aducând beneficii deosebite în bolile ca: hipertensiunea arterială, ateroscleroza şi arterioscleroza venele varicoase, flebite, tromboze venoase şi alte boli cardio-circulatorii.
 „Când ai o dietă bogată în proteine, ai o dietă bogată în acid. Aceasta îngroaşă sângele şi suprasolicită arterele şi inima.” (Dr. Jai M.Hoffman - The Missing Link)
 Consumul de zahăr antrenează boli cardiovasculare (hipertensiune arterială, cardiopatie ischemică, infarct miocardic) prin ridicarea nivelului de colesterol şi trigliceride şi prin schimbarea funcţiei trombocitelor, determinând aderarea lor la peretele vascular. Consumul de zahăr scade imunitatea prin reducerea sau chiar blocarea acţiunii globulelor albe.
 Consumul excesiv de sare întăreşte arterele, conducând la hipertensiune arterială şi dăunează inimii.

Sorin Nicola !

120973403_1688680311289510_1158931748021242008_n.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Posts

    • Ingrediente -50 gr făina integrala (sau de care doriți ) -50 gr amidon de porumb -4 oua -1 praf de sare -100 gr îndulcitor eritritol sau 80 gr zahăr Preparare : Am mixat albușurile spuma (cu un praf de sare),apoi am adăugat îndulcitorul sau zaharul și am mixat pana când am obținut o bezea tare ! Am incorporat și gălbenușurile ,apoi am adăugat amidonul de porumb și făina ! Am pus compozitia in tava pe hârtie de copt si am copt la 200 gr pt 15 minute (verificăm periodic ) Iese o foaie de pișcot subțire (nu se adauga niciun agent de creștere ) Crema : -600 gr Brânza dulce (Riccota sau mascarpone ) -5 linguri miere -esența de vanilie Crema de oua -2 oua întregi -2 gălbenușuri -100 gr îndulcitor eritritol sau 80 gr zahăr Preparare crema de oua : Am amestecat bine ouale cu îndulcitorul si le-am pus la bain marie ..am ținut pe foc ,pana când au început sa facă o spuma (nu le gătim prea mult pt ca nu ne dorim o omleta ) Am pus crema de oua la rece (20 de minute )după care am amestecat-o cu crema de brânza ! Am început apoi sa montez prăjitura :- 1 strat de blat (am taiat in doua blatul de piscot),unul de crema ,apoi iar un strat de blat și iar unul de crema ..deasupra am presărat cacao !
    • Sunt Magda din București. Foarte interesante rețetele si extrem de folositoare pentru mine, avand diabet tip 2.
    • Ingrediente : -2 kg ardei (capia sau gogoșari ) - 3 kg morcovi -1,5 kg ceapă -2 kg roşii -300 ulei de care doriți -1 kg dovlecei (Opțional ..eu am pus pt ca ii aveam in casă) -500 ml apa -sare,piper și alte condimente Mod de preparare : Curățăm morcovii și ii dam pe răzătoare …într-un vas încăpător punem uleiul la încins și adăugăm morcovii și in același timp și apa(călim mai mult la apa decât la ulei )..lăsam la foc mic și amestecam frecvent . Intre timp tocam și ceapa marunt,după care o adăugăm peste morcovi ,lăsam sa se gătească la foc mic pana când sunt moi ..dacă mai e nevoie mai  adăugăm apa Adăugăm și ardeii tocati marunt (ii puteți coace sau ii puteți pune cruzi ..eu i-am pus cruzi ),după care adăugăm și roșiile tăiate cuburi ,de asemenea și dovleceii tocati marunt . Lăsam legumele sa se gătească la foc mic pana când sunt pătrunse bine ,potrivim de sare și condimente și oprim focul ! Punem zacusca in borcane ,punem capacele și sterilizăm la bain marie sau la cuptor pt minim 1 ora!
    • Ingrediente: -1,5 kg ceapă -1 ,5 kg morcov -2  kg ardei copți (pot fi capia sau gogoșari ) -2,5 kilograme de ghebe fierte pana când sunt gătite in proporție de 90%..adăugăm in apa in care fierb și putina sare -250 ml ulei (eu am pus de masline ) -1 l de suc de roșii sau 2 kg de rosii tocate marunt -sare și alte condimente după gust -500 ml apa  Am tocat marunt ceapa ,morcovii i-am dat pe răzătoare si le-am pus împreuna intr-un vas încăpător ,am pus uleiul si de 2 ori mai multă apa(decât uleiul ..adică 500 ml) Lăsăm să se gătească la foc mic până scade apa după care adăugăm sucul de roșii sau roșiile tocate marunt După ce am copt ardeii si i-am curățat ,ii punem la blender sau ii tocam foarte marunt cu un cuțit de Bucătărie ..la fel procedam si cu ghebele care au fost gătite (fierte )..si le adăugăm in vasul in care am “călit “ si celelalte legume ! Potrivim de sare, piper și alte condimente. Amestecăm și lăsăm să se gătească lent, la foc mic până când scade zeama.(dacă nu exista suficientă zeama ,mai putem adauga o cana cu apa pentru a da posibilitate tuturor legumelor sa se gătească perfect ) Cand ajunge la Consistența dorita ,oprim focul si punem zacusca in borcane ,punem capacele si sterilizăm la bain marie sau la cuptor pt minim o ora (sterilizarea borcanelor este foarte importantă )!
    • Ingrediente : -300 gr făina integrală -1 lingurița bicarbonat stins cu puțin oțet -30 ml ulei -apa fierbinte -sare Pentru toping(umplutura ) puteți folosi orice va place ,eu am pus următoarele : -1 ceapa tăiată marunt -50 gr cascaval vegan -100 gr zacusca dar puteți pune doar rosii simple -oregano -sare -boia iute -50 gr soia granule (fierte pt 10 minute și scurse bine ) Mod de preparare : Am pus într-un bol faina cu bicarbonatul stins si uleiul ..am încorporat bine si am adăugat si un praf de sare Puțin câte puțin am adăugat apa fierbinte si am amestecat cu o lingura ! Adăugăm apa pana când obținem un aluat bun de întins (nici prea tare nici prea moale )..eu am pus 150 ml apa dar depinde de faina folosită ,așadar adăugăm treptat si ne oprim exact când obținem un aluat puțin mai moale decât cel pt pâine ! Am întins aluatul (l-am făcut rotund ) într-o tava cu hârtie de copt si l-am lăsat deoparte(învelit ) timp in care am pregătit umplutura ! Am pus o cratiță pe aragaz in care am adăugat ceapa ,zacusca ,granulele de soia și o ceașca cu apa Am lăsat la foc mic pana a scăzut toată apa,am adăugat sare ,oregano și boia după gust si am oprit focul ! Am asezat compoziția peste blatul din tava si am pus cascaval  ras ,după care am pus la cuptor pt 35 de minute la 180 gr.
×
×
  • Create New...