Jump to content
  • Bun venit!

Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Sirop de muguri de pin!

Monica Badea

Recommended Posts

Ingrediente
-2 kg de muguri de pin
-800 gr eritritol(îndulcitor)
-50 gr zahăr brut.
-zeama de la doua lămâi
-apa
Mod de preparare
-se spală bine mugurii de pin și se pun intr-o cratiță .se pune apa cât sa ii acopere .
Se pune cratița(oala) pe aragaz și se fierb mugurii pana când apa devine tulbure (cam ca un lapte vegetal ),nu se completează cu apa.
Se lasa mugurii peste noapte și a doua zi dimineața se scurg și se storc bine ,iar siropul obținut se pune din nou pe foc.
Eu am pus 800 gr de eritritol dar dumneavoastră puteți pune după gust.
Am fiert 30 de minute după care am adăugat 50  gr de zahăr brut și am mai fiert 10 minute ...fierbeți la foc mic pana când obțineti Consistența dorita 
Am adăugat și zeama de lămâie după care am mai fiert 2-3 minute .
Am obținut aproape 2l de sirop din aceste cantități …puteți adauga orice tip de îndulcitor doriți,îl faceți după gustul dvs ,zaharul brut l-am pus pentru culoare și sa se lege mai bine deși era bun și fără zahăr!

518343367_WhatsAppImage2021-06-01at16_54_59.thumb.jpeg.104446ae1dbc195109b73821ae1ec084.jpeg

• Like 1

La 01.06.2021 la 17:53, Monica Badea a spus:

Ingrediente
-2 kg de muguri de pin
-1 kg eritritol(îndulcitor)
-100 gr zahăr brut.
-zeama de la doua lămâi
-apa
Mod de preparare
-se spală bine mugurii de pin și se pun intr-o cratiță .se pune apa cât sa ii acopere .
Se pune cratița(oala) pe aragaz și se fierb mugurii pana când apa devine tulbure (cam ca un lapte vegetal ),nu se completează cu apa.

Se lasa mugurii peste noapte și a doua zi dimineața se scurg și se storc bine ,iar siropul obținut se pune din nou pe foc.

Eu am pus 1 kg de eritritol dar dumneavoastră puteți pune după gust.
Am fiert 30 de minute după care am adăugat 100 gr de zahăr brut și am mai fiert 10 minute ...fierbeți la foc mic pana când obțineti Consistența dorita .
Am adăugat și zeama de lămâie după care am mai fiert 2-3 minute .

Am obținut aproape 2l de sirop din aceste cantități .

518343367_WhatsAppImage2021-06-01at16_54_59.thumb.jpeg.104446ae1dbc195109b73821ae1ec084.jpeg

Bună. Sper că sunteți bine. Citind reteta, a apărut întrebarea, mugurii de pin ii strângeți singură sau ii cumpărati. Și cum tre să fie ei culeși. La ce etapă. Cum trebuie să apară. Multumesc.