Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Remedii naturale pentru constipație!


Recommended Posts

Remedii naturale eficiente pentru constipaţie
   Tranzitul intestinal se reglează adoptând o dietă sănătoasă cu multă fibră vegetală, eliminând alimentele rafinate, bând suficientă apă, făcând zilnic exerciţiu fizic şi combătând stresul.
 Iată un mic dejun care vă va regla garantat tranzitul intestinal şi care va avea efecte excelente: puneţi la înmuiat de seara până dimineaţa, într-un borcan de aprox. 1 litru, următoarele ingrediente: 6 prune uscate, 4 smochine deshidratate, 1 linguriţă de seminţe de in, 1 linguriţă de stafide, 2 linguri de tărâţe de grâu. Dimineaţa strecuraţi, ingredientele ce rămân în sită le veţi folosi la prepararea unei salate delicioase şi hrănitoare de fructe, iar cu o parte din lichidul rezultat veţi înmuia fulgi de cereale sau musli folosiţi tot la salata de la micul dejun, iar restul lichidului îl veţi bea pe parcursul zilei. La salata de fructe veţi mai adăuga 1-2 mere rase cu coajă cu tot şi în funcţie de dorinţă şi posibilităţi alte fructe de sezon, seminţe de floarea soarelui şi dovleac, migdale, nuci şi 1-2 linguri de miere. La acest mic dejun mai puteţi folosi lapte vegetal (fie din soia sau seminţe diverse, nuci, migdale, grâu încolţit etc.). Folosind zilnic acest mic dejun vă veţi bucura de cel puţin un scaun zilnic. La cealaltă masă veţi putea consuma pe lângă alte preparate (ar fi bine să optaţi pentru cele sănătoase) salate din rădăcinoase sau verdeţuri, asezionate cu ulei de măscline presat la rece.
 Super-remediu pentru tratarea constipaţiei, detoxifiant al tractului digestiv, antiinflamator şi reparator al mucoaselor -  un amestec din: seminţe de in (o lingură), chia (o lingură), tarâţe de grâu (o lingură) şi tarâţe de psyllium (o linguriţă),  se lasă la macerat într-un vas de sticlă cu 250 ml apă peste noapte. Dimineaţa se se consumă cu tot cu apă. Se poate consuma şi combinat un suc de verdeţuri sau rădăcinoase sau un smoothie.
 Folosiţi ori de câte ori aveţi ocazie sucuri de verdeţuri (preparate la blender în combinaţie cu apă, apoi strecurate), care au un efect diuretic şi laxativ marcant: urzica, orzul verde, pătlagina, păpădia, cicoare dar şi sucul de prune, mere, struguri, mure, coacăze etc.

Observaţii şi informaţii importante:
 Cauza principală a constipaţiei este de obicei o dietă necorespunzătoare. Alimentele rafinate sărace în fibre alimentare şi insuficienţa fluidelor încetinesc funcţionarea sistemului digestiv, la fel lipsa de exerciţiu, stresul prelungit, sarcina şi, foarte rar o cauză fundamentală, ca hipotiroidia sau cancerul de colon. Printre cele mai „vinovate” alimente de producerea constipaţiei: carnea, brânza, laptele, ouăle, carnea, alimentele „praf”, pâinea albă, înghețata, prăjiturile etc. Eliminaţi produsele rafinate din alimentaţie şi înlocuiţi-le cu produse integrale.  Folosiţi pâinea preparată din făină integrală sau făină la care se adaugă tărâţe. Consumaţi din belşug fructe, cereale integrale (inclusiv fulgi de cereale) şi zarzavaturi, într-o formă cât mai naturală posibil. Beţi zilnic suficientă apă (2 litri pe zi şi când este şi mai cald sporiţi cantitatea).
 Un om cu intestine constipate este de obicei o persoană “constipată” şi în dispoziţie, adică închisă, care păstrează totul înăuntrul său. Stresul cronic este o altă cauză principală a constipaţiei. Mai ales frica, îngrijorarea, închiderea în sine şi izolarea,  interiorizarea, fricile, negativismul şi tristeţea acţionează nociv asupra funcţionării intestinale. Învăţaţi să predaţi îngrijorările în mâna lui Dumnezeu, altfel vă vor strivi şi distruge viaţa. Adoptaţi o dispoziţie mulţumitoare, deschisă, liniştită, bucuroasă, optimistă.
 Persoanele cu profesii sedentare sunt deosebit de predispuse la constipaţii. Introduceţi suficiente exerciţii fizice în programul zilnic (plimbări în ritm vioi, alergări, gimnastică, înot). Exerciţiul fizic stimulează digestia şi peristaltismul intestinal. Dacă nu faceţi suficient exerciţiu fizic, intestinele şi digestia vor fi leneşe.
Sorin Nicola !

120973403_1688680311289510_1158931748021242008_n.jpg

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...