Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Helicobacter pylori-Bacteria stomacului-remedii naturale !


Recommended Posts

Remedii naturale pentru combaterea infecției cu Helicobacter pylori
 Infuzie din lichen de piatră, lemn dulce și muguri de plop -  câte 1 lingură rasă din fiecare plantă se pune în 750  ml apă clocotită. Se oprește focul, se lasă la infuzat timp de 15 minute, se strecoară și se bea pe parcursul unei zile.  Lichenul de piatră (Cetraria islandica), este una dintre cele mai eficiente remedii pe bază de plante pentru H. pylori. Această plantă conține principii active, ar fi acidul usnic, care inhibă supracreșterea bacteriană. De asemenea, conține polizaharide care au un efect imunostimulator. Mucilagiile ce le conține ajută la calmarea iritațiilor tractului gastric, ceea ce explică de ce aceasta este una dintre cele mai bune remedii pe bază de plante pentru Helicobacter pylori. Mugurii de plop (Populi Gammae) sunt, de asemenea, cunoscute sub numele de propolisul vegetal al naturii. Studiile au arătat că există trei substanțe ce  au proprietăți de reducere a numărului de microorganisme potențial patogene, inclusiv Helicobacter pylori. Ele conțin, de asemenea, derivați de saligenol. Această substanță calmează mucoasa gastrică și elimină iritațiile la acest nivel.  Rădăcină de lemn dulce (Glycyrrhiza glabra) este eficient pentru vindecarea ulcerelor gastrice cauzate de H. pylori. Extractul de rădăcină de lemn dulce promovează vindecarea țesutului ulcerat în timp ce, în același timp, se leagă de H. pylori, împiedicându-l să se atașeze la pereții stomacului. Un compus din rădăcină de lemn dulce, glicirizina, poate provoca efecte secundare nedorite (poate crește tensiune arterială puțin), dar poate fi îndepărtat din lemnul dulce medicinal. Rădăcină de lemn dulce tratate în acest fel este vândut ca lemn dulce deglycyryrinizat (DGL) și este util în tratarea ulcerelor gastrice.
 Tinctura de propolis este un alt tratament valoros pentru infecția cu H. pylori. Doza este de 2 picături de tinctură de propolis concentrația 30% pe 5 kg corp. Deci, dacă aveți o greutate de 60 kg, dumneavoastră este necesar 24 picături. Luați-l cu o bucată de pâine, cu 15 minute înainte de mesele principale ale zilei. Urmați tratamentul timp de 30 de zile drept. În plus, bea cartofi și varză suc proaspăt de zi cu zi. Doza ideală este de 200 ml de suc, de 3 ori pe zi.
 Capsule „Helicostop” – 1 capsulă de 3 ori pe zi. Combate forme diferite de gastrite şi bacteria Helicobacter pilory cauzatoare de ulcer. Îl puteţi procura de la Plafar. Conține mai multe ingrediente cu rol antibacterian puternic: extract uscat din rizomi de Hydrastis canadensis, muguri de plop, extract uscat din rasina de Mastic, lichen de piatră, ulei esential de cuisoare.
  Mastic Gum conţine rășină de mastic natural (Pistacia lentiscus) produsă natural de un copac, cultivat în principal în Grecia şi Turcia. Fiind format in cea mai mare parte din guma de răşinoase şi uleiuri volatile, masticul a fost folosit de secole de catre medicina traditionala pentru problemele de stomac.  Ajuta la sanatatea stomacului şi duodenului. Poate preveni afecţiuni ale tractului digestiv, cum ar fi ulcerele, dispepsia (indigestia) şi infecția cu Helicobacter Pylori.
 Extract de frunze de măslin – se administrează în conformitate cu prospectul. Are proprietăți antimicrobiene care acționează în combaterea a unei mari varietăți de microorganisme invazive. Extractul de frunze de măsline este găsit a fi cel mai activ în neutralizarea bacteriilor Helicobacter Pylori.
 Extract de semințe de grapefruit – se administrează în conformitate cu prospectul. Extractul de semințe de grapefruit este un antiseptic natural cu propietăți anti-inflamatorii, care funcționează ca un antibiotic pentru a proteja stomacul de infecții bacteriene și ajută la uciderea și prevenirea bacteriilor H-Pylori.
 Folosiți intern gel de aloe vera – 50 ml de 2 ori pe zi, timp 10 zile. Studiile științifice au arătat că aloe vera poate împiedica H. pylori să se atașeze la mucoasa stomacului. Într-un studiu, gelul din interiorul frunzelor unei plante de aloe vera  a fost eficient atât în inhibarea creșterii și uciderea tulpinilor de H. pylori, chiar și cele care au fost rezistente la medicamente într-un mediu de laborator.
 Sulforaphane from Broccoli – administrați suplimentul în conformitate cu indicațiile de pe prospect. În revista Cercetări pentru Prevenirea Cancerului editată de Universitatea Johns Hopkins, (Cancer Prevention Research), Jed W. Fahey, M.S., Sc. D. şi echipa sa a ajuns la concluzia că, o doză de germeni de broccolli, consumată zilnic, reduce nivelul de HpSA (HpSA - test de antigen Helicobacter în materii fecale) cu 40%.
 Pulberea de Broccoli se administrează ½ linguriţă x 2 /zi,  cu 30 minute înainte de masă, dizolvată într-un pahar de apă sau în sucuri proaspete de legume. Este un extract liofilizat, biologic activ, obtinut din plante de Broccoli proaspete. Broccoli este considerat leguma nr.1 din categoria celor mai bogate substante anticancerigene. Este un bun antiinflamator, vindeca gastritele si ulcerul gastric (și combate Helicobacter Pylori).
 Mierea de Manuka pură și autentică este produsă numai de albinele care polenizează florile de copac Manuka din Noua Zeelandă. Există unele dovezi că mierea de Manuka inhibă complet creșterea bacteriilor H. Pylori. Când cumpărați miere de Manuka, asigurați-vă că are o valoare MGO ridicată – cu cât este mai mare valaorea MGO în mierea de Manuka, cu atât este mai mare nivelul de activitate antibacteriană din miere.
 Semințele de Chimen negru (Nigella sativa) au fost bine studiate datorită proprietăților sale antiinflamatorii și antimicrobiene. Se consumă 2-4 grame pe zi de pulbere de semințe de chimen (le puteți râșni proaspte) sau 1linguriță de 2 ori pe zi de ulei presat la rece din semințe de chimen. Căutați un ulei de chimen negru de bună calitate, cu un conținut ridicat de timochinonă. Se mințele se pot consuma combinate  cu miere de Manuka.
 L-carnosina – administrare după prospect. Carnosina a fost folosită pentru tratamentul și prevenirea ulcerelor stomacului. Studii recente au arătat că carnosina previne în mod substanțial formarea eroziunii și a ulcerelor la stomac și duoden. Carnosina contribuie la vindecarea ulcerului printr-o serie de mecanisme diferite, inclusiv inhibarea  Helicobacter pylori,  promovarea vindecării rănilor, reglarea în jos a citokinelor inflamatorii, efectele antioxidante și stimularea secreției de mucus gastric. Poate fi folosită ca monoterapie naturală, o alternativă la produsele farmaceutice convenționale, cum ar fi inhibitorii pompei de protoni, antagoniști ai receptorului H2 sau antibiotice.
 N-acetil Cisteina (NAC) - 600mg de două sau trei ori pe zi. NAC nu atacă direct bacteria, dar este cunoscut ca un disruptor al biofilmului. Gândiți-vă la biofilm ca la o carcasă protectoare pentru bacterii, ajutându-le să supraviețuiască antibioticelor și să reziste mediului acid din stomac. Numeroase studii arată că NAC sporește activitatea terapiei alopate prin reducerea grosimii biofilmului.
 Lactoferina este un supliment care susține procesele de proliferare, diferentiere si activare a celulelor imunitare si deasemenea stimuleaza raspunsul imun, iar pe de alta parte actioneaza ca un factor anti-inflamator.  Efectele benefice ale lactoferinei bovine au fost demonstrate prin studii clinice pe pacienti diagnosticati cu infectie cu Helicobacter pylori, hepatita C cronica și tinea pedis. Este ideală pentru cei care nu asimileaza fierul.  Ajută la refacerea mucoasei intestinale si reducerea dezvoltarii microorganismelor daunatoare la nivel digestiv. În aminsitrare, se respectă indicațiile de pe prospect.
 Berberis aristata - (se găsește pulbere liofolizată la firma Nutramax) -  se administrează 1 linguriță de pulbere de 2 ori pe zi în sucuri sau ceaiuri. Berberina este un constituent găsit în plante precum: goldenseal, dracila și mahonia sau strugurii de oregon. S-a demonstrat că are activitate antibiotică cu spectru larg. Studiile in vitro au demonstrat că Berberina poate inhiba H pylori.
 Mai multe studii au raportat că anumite tulpini probiotice pot prezenta activitate inhibitor împotriva bacteriilor H. pylori. Lactobacillus și Bifidobacterium sunt cele mai eficiente probiotice pentru tratarea ulcerelor cauzate H. pylori. Probioticele pot fi găsite în iaurt și alimente fermentate (cum ar fi varza murata, kimchi și murături). Este recomandat ca o persoană au cel puțin 2 - 3 porții de aceste pe săptămână sau puteți utiliza un supliment de probiotice de calitate, cu mai multe tulpini.  Probioticele pot ajuta la îmbunataţirea digestiei şi a tranzitului intestinal.   
 Sucul de afine poate fi de folos în combatarea acestei bacterii. Cercetatorii au descoperit apoi că compuși în suc de afine inhibat progresul a trei tulpini diferite de H. pylori și a concluzionat că elementele derivate din suc de afine a arătat promisiunea ca un posibil agent terapeutic pentru a eradica sau reduce flora H. pylori în stomac. Datorită efectului său puternic antiadeziv asupra bacteriilor, sucul de afine promovează eliminarea h. pylori prin urină. Pentru a a obține un efect terapeutic aveți nevoie să beși 2 căni de suc de  afine pe zi.
 Folosiți în alimentați doar ulei de măsline extravirgin. Testele de laborator au arătat că compușii antioxidanti găsiți în uleiul de măsline virgin sunt eficienți împotriva mai multor tulpini de bacterii H. Pylori. Cercetătorii spun că aceste rezultate trebuie să fie acum replicate la om. Ulei de seminte de in este, de asemenea, un remediu natural cu agenți anti-bacteriene și antiinflamatorii care tratează ulcerele peptice și iritarea stomacului cauzate de bacteria H-Pylori. Uleiul de nucă de cocos pur virgin conține agenți antibacteriani care lucrează pentru a stopa o infecție cu H-Pylori. Acidul său saturat se numește acid lauric. Acidul Lauric invadează peretele celular și îl distruge.
 Folosiți plantele aromatice cât mai des în dietă, presărate pe saalte sau diverse preparate, pentru că majoritatea au proprietăți antibacteriene, antifungice, antivirale și antiinflamatoare. În mod special următoarele plante pot fi de folos: cimbru, oregano, schinduf, ghimbir, curcuma, scorțișoară, usturoi, ardei iute cayenne.
 Extractele din scorțișoară sunt utilizate pentru tratarea Helicobacter pylori, deoarece ajută la suprimarea enzimelor ureazei. Prin urmare, este prevenită catalizarea reacțiilor în celulele Helicobacter pylori. Acest lucru atenuează acțiunea Helicobacter pylori în stomac. De asemenea, reduce simptomele durere, greață și balonare. Extractele de scorțișoară au un efect antibiotic asupra organismului.
 Uleiul esențial de cuișoare este un puternic antibiotic natural, motiv pentru care este unul dintre cele mai eficiente remedii pe bază de plante pentru Helicobacter pylori. Uleiul de cuișoare a demonstrat acțiune inhibitoră asupra dezvoltării infecțiilor helicobacter pylori, păstrându-le la distanță. Se administrează 2 picături de 2 ori pe zi. Nu se poate folosi intern pe termen lung, datorită efectului iritant. Trebuie combinat cu ulei de cătină, care are un bun efect de protecție stomacală, ajutând le vindecarea mucoasei digestive. Se combină deci cele 2 picături de ulei esențial de cuișoare cu câte 15 picături de ulei de cătină.
 Vitamina C este un antioxidant puternic și ajută la îmbunătățirea sistemului imunitar, de asemenea. Doze puternice de vitamina C sunt uneori folosite pentru tratarea infecțiilor. Pentru infecții helicobacter pylori, luați zilnic 2000 mg – 4000 mg vitamina C sau mai mult.
 Consumul de apă contaminată este una dintre principalele modalități puteți contracta H. pylori. Astfel, s-ar putea dori să ia în considerare instalarea unui filtru de apă, care scapă de contaminanți comune, ar fi metale grele (plumb, cupru), substanțe chimice (clor, fluor), bacterii și urme de pesticide.
Diverse informații:
 Atunci când sistemul imunitar devine slăbit şi mediul intern toxic, o anume bacterie (Helicobacter pylori) se înmulţeşte necontrolat şi devine agresivă, provocând infecţii stomacale şi ulcere la 80% din persoanele care au contractat bacteria.
 Posibilele consecințe pe termen lung ale infecției cu H. pylori
• Este asociat cu gastrita (inflamație a mucoasei stomacului), gastrita de reflux biliar, ulcere gastrice și cancer de stomac.
• Anemia cu deficit de fier - H.pylori concurează cu corpul nostru pentru fierul din alimentație.
• Tulburări ale pielii au găsite la 81% dintre pacienții cu rozacee care au avut, de asemenea, probleme gastrice.
• Boli neurodegenerative - inclusiv Alzheimer și Parkinson.
• Tulburări autoimune - inclusiv boala Grave și scleroza.
• H. pylori produce o enzimă numită ureasă, care este hidrolizată în amoniac  pentru a neutraliza acidul gastric, implcit aciditatea stomacului, care permite acestei bacterii să continue să trăiască în ceea ce altfel ar fi un mediu prea dur. Deoarece acidul gastric este o prima linie importantă de apărare pentru sistemul nostru imunitar pentru a ucide agenții patogeni ingerați, riscul de infecții suplimentare (și afecțiuni ulterioare) crește, de asemenea. Dacă aveți H. pylori, există tendința de a găsi și alți agenți patogeni în tractul gastro-intestinal din acest motiv.
• Ca strategie de apărare, H. pylori poate să îți facă un fel de ”vizuină” în căptușeală intestinală (celule epiteliale) și începe să creeze daune și inflamație cronică.

120973403_1688680311289510_1158931748021242008_n.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...