Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Cum păcălim foamea excesivă ?!


Monica Badea

Recommended Posts

Senzaţia continuă de foame este unul dintre cei mai mari duşmani ai regimurilor de slăbit, mai ales la începutul curei. Ca să alungi poftele, există anumite produse care te ajută să te menţii sătulă pentru mai mult timp.

Merele

Un măr este alegerea potrivită pentru micul dejun sau pentru gustarea de după amiază. Aceste fructe sunt o sursă importantă de fibre, care te fac să te simţi sătulă la puţin timp după ce le-ai mâncat, pentru o perioadă îndelungată.

Merele conţin şi multă apă, un alt factor care creşte senzaţia de saţietate, astfel încât să nu ţi se mai facă foarte repede foame. Pectinele care se găsesc în mere sunt şi ele inhibitori ai apetitului, căci reglează nivelul de glucoză din sânge.

Mâncârurile condimentate

Mai multe studii efectuate de-a lungul vremii au dovedit că mâncărurile condimentate te ajută să te menţii sătulă pentru mai mult timp şi contribuie la accelerarea metabolismului, împiedicând depunerea grăsimii. O cercetare recentă a arătat că hrana condimentată ajută şi la arderea mai rapidă a caloriilor.

Perele

Dacă îţi plac fructele, optează şi pentru pere. Nu conţin mult zahăr şi au o cantitate importantă de fibre, de aceea perele se înscriu pe lista alimentelor care păcălesc cu uşurinţă foamea. Un studiu efectuat la Washington State University, SUA, a arătat că anumite substanţe care intră în compoziţia perelor cresc senzaţia de saţietate.

Totodată, perele ajută şi la reglarea digestiei, prevenind tulburările gastrointestinale. Mănâncă o pară cu 15-20 de minute înainte de masă.
Migdalele

Migdalele au un conţinut bogat de grăsimi sănătoase, fiind de ajutor pentru scăderea nivelului de colesterol „rău“ din sânge şi pentru reducerea apetitului. Sunt bogate în fibre, care menţin senzaţia de saţietate pentru mult timp. Un pumn de migdale conţine aproximativ patru grame de fibre şi aproximativ şase grame de proteine. De aceea aceste fructe oleaginoase sunt gustarea ideală pentru persoanele care se află la cură de slăbire.

Roşiile

Cu un conţinut ridicat de apă şi de fibre solubile, roşiile pot fi incluse pe lista alimentelor care reduc apetitul. Sunt şi o sursă importantă de vitamine şi minerale, contribuind şi la menţinerea unui tonus ridicat. O salată de roşii este ideală pentru masa de prânz, căci te va face să uiţi de foame pentru tot restul zilei.

120973403_1688680311289510_1158931748021242008_n.jpg.aea84a589e4e3a7e34d514d62fb14081.jpg

sursa

  • Like 3
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Posts

    • Ingrediente : -4 oua -400 gr Branza dulce -400 ml iaurt -25 gr faina (puteți pune de care doriți ) -50 gr amidon de porumb -100 gr îndulcitor (eritritol folosesc eu..sau 70 gr zahăr) -esența Mod de preparare : Într-un vas încăpător am pus Branza dulce ,iaurtul ,indulcitorul și esența și le-am frecat bine (se poate și cu mixerul ),după omogenizare am adăugat faina și amidonul și am amestecat energic (nu necesita praf de copt ) Într-un alt bol am bătut bine (tot cu mixerul ),ouăle (întregi ,nu am separat albușurile de gălbenușuri ) pâna când au început sa se albească (cam 5-6 minute ),apoi le-am incorporat in compoziția de brânză și iaurt ..am amestecat cu o lingura de lemn ,ușor (de jos in sus ) Am pus compoziția in tava(eu am folosit una de Silicon și nu a mai necesitat hârtie de copt) și am copt pt 20 de minute la 200 gr ! După ce am oprit cuptorul ,am mai lăsat câteva minute prăjitura acolo ,apoi am scos-o și am lăsat-o sa se răcorească bine ,după care i-am pus deasupra nuca de cocos (puteți pune orice peste ea..dulcețuri ,ciocolata topita,fructe nuca măcinată ) Am tăiat prăjitura după ce a fost bine răcita (cel mai bine e sa fie lăsată la frigider peste noapte sau măcar 2-3 ore )!
    • Ingrediente: -orez (integral ,alb,brun ,bulgur) -apa -ulei -sare -zeama de lămâie -lapte vegetal (eu am folosit de ovăz) Mod de preparare Punem orezul la fiert în apa (la fel cum procedam la un pilaf ) Când orezul este gata fiert îl dăm la rece ! Începem pregătirea smântânii: -3 linguri pline cu vârf de orez fiert ,100 ml lapte vegetal ,50 ml ulei ,sare ,zeama de lămâie ..totul la blender ! Mixam pana când obținem o pasta groasa care poate fi folosită atât ca smântâna pentru preparate de post sau nu..sau o putem transforma in maioneza (adăugăm muștar sau turmeric pt culoare )..dacă ne dorim cantitate mai mare dublam sau Triplam cantitățile urmând același procedeu !
    • Buna ziua Mihaela Florescu,
    • Buna ziua,ma numesc Mihaela Florescu, am 48 de ani,sunt din Giurgiu.   
    • Ingrediente -50 gr făina integrala (sau de care doriți ) -50 gr amidon de porumb -4 oua -1 praf de sare -100 gr îndulcitor eritritol sau 80 gr zahăr Preparare : Am mixat albușurile spuma (cu un praf de sare),apoi am adăugat îndulcitorul sau zaharul și am mixat pana când am obținut o bezea tare ! Am incorporat și gălbenușurile ,apoi am adăugat amidonul de porumb și făina ! Am pus compozitia in tava pe hârtie de copt si am copt la 200 gr pt 15 minute (verificăm periodic ) Iese o foaie de pișcot subțire (nu se adauga niciun agent de creștere ) Crema : -600 gr Brânza dulce (Riccota sau mascarpone ) -5 linguri miere -esența de vanilie Crema de oua -2 oua întregi -2 gălbenușuri -100 gr îndulcitor eritritol sau 80 gr zahăr Preparare crema de oua : Am amestecat bine ouale cu îndulcitorul si le-am pus la bain marie ..am ținut pe foc ,pana când au început sa facă o spuma (nu le gătim prea mult pt ca nu ne dorim o omleta ) Am pus crema de oua la rece (20 de minute )după care am amestecat-o cu crema de brânza ! Am început apoi sa montez prăjitura :- 1 strat de blat (am taiat in doua blatul de piscot),unul de crema ,apoi iar un strat de blat și iar unul de crema ..deasupra am presărat cacao !
×
×
  • Create New...