Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Tipuri de “burta “-cum scăpăm de ele ?


Monica Badea

Recommended Posts

Vara ,mulți dintre noi dorim să arătăm perfect. Uneori, însă, burtica noastră nu pare să se reducă în mărime, în ciuda eforturilor noastre.

Pentru a restabili cu succes burta laforma sa originală, trebuie să aflați cauza apariției grăsimii pe abdomen, să o eliminați și să readuceți corpul la normal. Schimbările în ritmul obișnuit al vieții, obiceiurile alimentare și munca afectează întotdeauna corpul uman. Pentru a scăpa de grăsimea de pe abdomen cu un efort minim, determinați tipul abdomenului și începeți să acționați activ asupra eliminării grăsimilor. Există cinci tipuri de burtă. Să citim despre toate și să aflăm cum este posibil să slăbim:

Burta „de stres”

Un astfel de abdomen, după cum sugerează și numele, apare din cauza stresului. Acest lucru se întâmplă deoarece stresul crește nivelul de cortizol,iar nivelurile crescute de cortizol pe termen lung sunt strâns asociate cu riscul obezității. Majoritatea grăsimii din acest tip de abdomen se află în partea din față și în zona buricului.

La atingere, stomacul este mai greu decât moale. Trebuie să eliminați stresul, să limitați consumul de cafea și să consumați mai multe alimente care conțin magneziu. Uneori este dificil să eviți un factor de stres (de exemplu, dacă ești stresat la locul de muncă), dar există diverse practici pentru a atenua situația, cum ar fi yoga și meditația. Somnul suficient este, de asemenea, important pentrureducerea stresului.

Cum scapi de acest tip de burtă:

Nici regimurile restrictive, nici suprasolicitarea la sală nu te vor ajuta. Este necesar doar să dormi bine, să te odihnești mai des și să înveți cum să îți monitorizezi nivelul de stres.
Cu toate acestea, regimul alimentar necesită, totuși, modificări. Evită fast-food-ul și alimentele procesate, ai grijă la poftele pentru sărat și dulce. Pentru aceasta, consumă un mic dejun nutritiv, bogat în proteine.
Limitează și consumul de cofeină  și optează pentru produsele bogate în magneziu, precum semințele de dovleac, migdalele, spanacul,nucile caju, cartofii cu coajă, cerealele integrale și soia.

Burta „hormonală”

Dacă burta ta se simte ca o pernă pe fiecare parte, aceasta înseamnă că ai un dereglaj hormonal. Pentru a scăpa de această burtă, trebuie să limitați alimentele cu conținut scăzut de grăsimi și să consumați mai multe avocado, pește, nuci și ouă. Există multe modificări hormonale care pot duce la creșterea în greutate, de la hipotiroidism la sindromul polichistic ovarian. Insuficiența estrogenilor provocată de menopauză provoacă acumularea grăsimii în jurul burții, „mutând-o” de la șolduri spre regiunea buricului.

În cazulbărbaților, cei care au un nivel mic de testosteron din sânge pot avea un metabolism mai lent, determinând acumularea grăsimii în jurul burții.

Dacă bănuiți că vă îngrășați din cauza hormonilor, asigurați-vă că vă adresați medicului dumneavoastră – numai cu ajutorul lor puteți stabili dacă aceasta este cauza reală.
Cum scapi de acest tip de burtă:

Deși ai tentația să alegi produsele rafinate, din făină albă și cu adaos de zahăr, pentru a scăpa de excesul de grăsime, este cazul să le eviți din meniul zilnic;
În schimb, optează pentru grăsimile sănătoase, bogate în acizii grași omega 3 (pește și alte produse de mare, nuci și semințe, alge marine) și omega 6 (nuci, ulei de floarea soarelui, seminte de dovleac și de floarea soarelui, ulei de avocado, ouă);
Mărește aportul de fibre alimentare – din fructe, legume, cereale integrale, nuci și semințe;
Practică exerciții ușoare sau meditații, acestea te vor ajuta să micșorezi nivelul de stres.
Burta balonată

Un astfel de stomac apare din cauza unei diete proaste sau din cauza intoleranței unor alimente, a alergiilor. De regulă, stomacul este plat dimineața, dar apare după-amiaza, deoarece există prea multe gaze în intestin și apare indigestia. Cea mai bună idee este să începi să faci mișcare. Trebuie să faci mai multe exerciții cardio și să dormi mai bine. De asemenea, este important să faceți ajustări la dieta dumneavoastră. Păstrați un jurnal alimentar pentru a înțelege ce alimente vă provoacă balonare, excludeți băuturile cu gaze și sifon și mâncați alimente în porții mici în loc de mese mari.
Burta „de bere”

Dacă bei multă bere, poți avea o astfel de burtă. Sarcina dvs. este să limitați consumul de alcool și să consumați mai multe fructe și legume.
Cum înțelegi că ai o burtă „de bere”: atunci când te așezi, burta rămâne nemișcată, odihnindu-se în poală. În plus, se întâmplă să ai dureri de spate și pofte exagerate pentru alimente dulci.

Cum scapi de acest tip de burtă:

Evită alcoolul sau servește tipurile „ușoare” ale acestuia;
Nu uita să exersezi;
Consumă mai multe fructe, legume și proteine slabe.
Burta „de mamă”

Dacă aveți o astfel de burtă, atunci ați născut un copil nu cu mult timp în urmă. Aceasta poate fi de fapt o afecțiune gravă numită diastază rectală, nu o problemă cosmetică. Multe mame o experimentează și provoacă alte probleme de sănătate, cum ar fi incontinența urinară și de stres și probleme de digestie. Asigurați-vă că vă consultați medicul dacă suspectați că aveți această problemă. Adăugați mai multe alimente care conțin grăsimi sănătoase: pește, nuci, uleiuri și măsline.

Cum înțelegi că ai o burtă „de mamă”: ai scăpat de greutatea acumulată în sarcină, dar burta ta seamănă cu cea din timpul sarcinii.

Cum scapi de acest tip de burtă:

Nu exersa în exces, făcând așezări și abdomene, deoarece acestea ar putea accentua afecțiunea;
Mergi la medic, dacă se asociază și simptome de dureri stomacale, de spate sau în abdomenul inferior;
Exercițiile ideale sunt mersul și cele pentru întărirea mușchilor pelvisului;
În cazuri mai complicate poate fi necesară intervenția chirurgicală.

120973403_1688680311289510_1158931748021242008_n.jpg.f6069cf5a2a19c4737561d6855bed724.jpg

sursa

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Posts

    • Ingrediente : -2 kg ardei (capia sau gogoșari ) - 3 kg morcovi -1,5 kg ceapă -2 kg roşii -300 ulei de care doriți -1 kg dovlecei (Opțional ..eu am pus pt ca ii aveam in casă) -500 ml apa -sare,piper și alte condimente Mod de preparare : Curățăm morcovii și ii dam pe răzătoare …într-un vas încăpător punem uleiul la încins și adăugăm morcovii și in același timp și apa(călim mai mult la apa decât la ulei )..lăsam la foc mic și amestecam frecvent . Intre timp tocam și ceapa marunt,după care o adăugăm peste morcovi ,lăsam sa se gătească la foc mic pana când sunt moi ..dacă mai e nevoie mai  adăugăm apa Adăugăm și ardeii tocati marunt (ii puteți coace sau ii puteți pune cruzi ..eu i-am pus cruzi ),după care adăugăm și roșiile tăiate cuburi ,de asemenea și dovleceii tocati marunt . Lăsam legumele sa se gătească la foc mic pana când sunt pătrunse bine ,potrivim de sare și condimente și oprim focul ! Punem zacusca in borcane ,punem capacele și sterilizăm la bain marie sau la cuptor pt minim 1 ora!
    • Ingrediente: -1,5 kg ceapă -1 ,5 kg morcov -2  kg ardei copți (pot fi capia sau gogoșari ) -2,5 kilograme de ghebe fierte pana când sunt gătite in proporție de 90%..adăugăm in apa in care fierb și putina sare -250 ml ulei (eu am pus de masline ) -1 l de suc de roșii sau 2 kg de rosii tocate marunt -sare și alte condimente după gust -500 ml apa  Am tocat marunt ceapa ,morcovii i-am dat pe răzătoare si le-am pus împreuna intr-un vas încăpător ,am pus uleiul si de 2 ori mai multă apa(decât uleiul ..adică 500 ml) Lăsăm să se gătească la foc mic până scade apa după care adăugăm sucul de roșii sau roșiile tocate marunt După ce am copt ardeii si i-am curățat ,ii punem la blender sau ii tocam foarte marunt cu un cuțit de Bucătărie ..la fel procedam si cu ghebele care au fost gătite (fierte )..si le adăugăm in vasul in care am “călit “ si celelalte legume ! Potrivim de sare, piper și alte condimente. Amestecăm și lăsăm să se gătească lent, la foc mic până când scade zeama.(dacă nu exista suficientă zeama ,mai putem adauga o cana cu apa pentru a da posibilitate tuturor legumelor sa se gătească perfect ) Cand ajunge la Consistența dorita ,oprim focul si punem zacusca in borcane ,punem capacele si sterilizăm la bain marie sau la cuptor pt minim o ora (sterilizarea borcanelor este foarte importantă )!
    • Ingrediente : -300 gr făina integrală -1 lingurița bicarbonat stins cu puțin oțet -30 ml ulei -apa fierbinte -sare Pentru toping(umplutura ) puteți folosi orice va place ,eu am pus următoarele : -1 ceapa tăiată marunt -50 gr cascaval vegan -100 gr zacusca dar puteți pune doar rosii simple -oregano -sare -boia iute -50 gr soia granule (fierte pt 10 minute și scurse bine ) Mod de preparare : Am pus într-un bol faina cu bicarbonatul stins si uleiul ..am încorporat bine si am adăugat si un praf de sare Puțin câte puțin am adăugat apa fierbinte si am amestecat cu o lingura ! Adăugăm apa pana când obținem un aluat bun de întins (nici prea tare nici prea moale )..eu am pus 150 ml apa dar depinde de faina folosită ,așadar adăugăm treptat si ne oprim exact când obținem un aluat puțin mai moale decât cel pt pâine ! Am întins aluatul (l-am făcut rotund ) într-o tava cu hârtie de copt si l-am lăsat deoparte(învelit ) timp in care am pregătit umplutura ! Am pus o cratiță pe aragaz in care am adăugat ceapa ,zacusca ,granulele de soia și o ceașca cu apa Am lăsat la foc mic pana a scăzut toată apa,am adăugat sare ,oregano și boia după gust si am oprit focul ! Am asezat compoziția peste blatul din tava si am pus cascaval  ras ,după care am pus la cuptor pt 35 de minute la 180 gr.
    • -1,5 kg vinete coapte (cantitatea e după coacere ,curățare și scurse) -1,5 kg ardei capia copți -750 gr morcovi dați pe răzătoare -100 ml ulei (eu am pus de masline ) -100 ml oțet -100 gr îndulcitor eritritol sau 50 gr zahăr - 2 lingurițe sare -condimente după gust Am copt și curățat legumele, (morcovii i-am dat pe răzătoare )..cat timp acestea se răcesc  pregătim soluția pentru marinarea lor. Pe aragaz punem o cratiță și turnam în ea uleiul și oțetul. Adăugăm  sarea, indulcitorul și condimentele și amestecăm cu o lingura de lemn  până când acestea se dizolvă în lichidul care fierbe ușor! Fierbem timp de 5-6 minute, . Stingem focul și lasăm lichidul să se tempereze în timp ce pregătim borcanele și legumele coapte. Călim in putina apa(mai mult fiert),morcovii Tocam vinetele și ardeii în cuburi mici și amestecam într-un bol încăpător împreuna cu morcovii bine gatiti ! Punem compoziția in borcane ,punem capacele si sterilizăm pt minim o ora..ori la bain marie ori la cuptor!
    • -1,8kg ardei iute rosu curatat de seminte  și tocat marunt -1 kg ardei capia -tocat cât mai marunt -1,5 l l otet de 9 grade -700 gr îndulcitor (eritritol )..puteți adauga pana la 1 kg dacă doriți sa iasa mai dulce sau dacă ardeii iuți sunt prea iuți (dacă folosiți zahăr ,500 gr ar fi suficient ) Mod de preparare Le-am scos semintele(ardeilor iuți ,am folosit o pereche de mănuși chirurgicale )apoi i-am taiat bucatele mai mici….ardeiul capia trebuie sa fie  mai carnos ,de asemenea tăiat și el in cubulete marunte. Într- o cratita punem otetul si îndulcitorul  si lasam la foc mic aproximativ  30 min sa fiarbă ,apoi punem ardeiul iute si ardeiul capia si lasam sa fiarba aproximativ 60-65 de minute la foc foarte mic. Punem dulceața in borcane ,punem capacele si punem la bain marie pentru minim 1 ora …sterilizarea borcanelor (cu orice fel de dulceața ,zacusca ,gem )este foarte importantă si ne asigura ca produsele se vor păstra foarte bine luni sau ani întregi !
×
×
  • Create New...