Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Produse care ne îngrașă fără sa realizăm!


Monica Badea

Recommended Posts

Ai încetat să adaugi zahăr în ceai și chiar și cafea, te ții departe de dulciuri și-ai început să faci mai multă mișcare. Cu toate acestea, cântarul pare încremenit… Cel mai probabil, zahărul continuă să-ți saboteze planurile, fiind ascuns în produsele pe care tu le consideri inofensive.

Zahărul este unul dintre cei mai de temut dușmani ai siluetei și sănătății omului modern. Și asta pentru că este omniprezent. Un studiu al  Organizației Mondiale a Sănătății a scos la iveală faptul că aproximativ 80% din alimentele vândute în magazine conţin zaharuri „ascunse“. Este o modalitate mai puțin onestă a celor din industria alimentară de a ne condiționa comportamentul de consum. Pe lângă faptul că ameliorează gustul, zahărul stimulează apetitul și ne face să mâncăm mai mult decât este nevoie.
În consecință, cumpărăm mai mult. Minunat, nu-i așa?

Adaos de zaharuri unde nu te-aștepți

Maximum 10% din aportul caloric zilnic trebuie să provină din zahăr, conform OMS. Acest procent ar fi echivalentul a 50 g de zahăr (12 linguriţe) pe zi. Deși poate părea o cantitate semnificativă, chiar și această limită este greu de respectat în zilele noastre, deoarece, așa cum precizează reprezentanții OMS, o mare parte din zaharurile consumate în prezent provin din alimente care nu sunt considerate dulciuri.

Bulionul conţine 20% zahăr

Ai zice că mâncarea făcută în casă e cea mai sănătoasă. E și aceasta o chestiune discutabilă. Dacă folosești bulion din comerț, ceea ce gătești contribuie la spulberarea eforturilor tale de a slăbi. Multe din aceste produse conţin cantităţi foarte mari de zahăr – până la 20% – care este adăugat pentru a contracara aciditatea roşiilor. Te-ai gândit vreodată că atunci când pui o lingură de bulion în mâncare e ca şi cum ai adăuga o linguriţă de zahăr? Ei bine, cam așa e.

Salata de varză de la fast-food

Se știe că zahărul dă dependenţă, aşa că lanţurile de restaurante fast-food îl vor adăuga în produse pentru determina clienţii să revină. Ai grijă la salata de varză cu maioneză, aşa numita „coleslaw“. Chiar dacă pare a fi o alegere sănătoasă, având în vedere proprietățile verzei, nu e chiar așa. La suta de grame, aceasta poate conţine peste 12 g de zahăr!

Supa de roşii

Un prânz rapid la serviciu poate consta într-o supă de roşii la conservă. Putem avea impresia că este o soluție în acord cu exigențele unui regim de slăbit. O cană dintr-o astfel de supă însă poate conţine 10 g de zahăr sau mai mult.

Legumele, conservate cu zahăr

Fie că vorbim de ciuperci, fasole verde, morcov, mazăre sau alte legume la conservă – toate conțin zahăr. Acesta este adăugat pentru a prelungi termenul de valabilitate. Pentru a evita încărcarea inutilă cu zahăr, foloseşte legumele proaspete sau congelate.

Sosul pentru grătar

E adevărat, conferă mai multă savoare cărniței, dar are un mare păcat: conține miere, zahăr brun și melasă. Asta înseamnă aproximativ 10 g de zaharuri la o două linguri de produs.

Ketchup-ul, muștarul și altele

Foarte multe sosuri cu gust sărat sau picant au în compoziție aproape la fel de mult zahăr ca o înghețată! El este adăugat cu bună știință pentru îmbunătățirea proprietăților organoleptice ale produselor. Drept urmare, o lingură de ketchup conține aproape o linguriță de zaharuri, deși nu pare dulce. Cantități apreciabile de zahăr găsim și în muștar, în sosurile de soia și alte asemenea preparate.

120973403_1688680311289510_1158931748021242008_n.jpg.7b61aa844b412dfba4264d897bebebd0.jpg

sursa

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...