Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Alimente cu o cantitate mare de potasiu,ajutor in diete !


Monica Badea

Recommended Posts

Pare surprinzător, dar bananele ne asigură mai puțin de 10% din doza zilnică necesară de potasiu, un mineral extrem de important, care ne protejează de accidentul vascular cerebral și de bolile de inimă. Află din acest articol cum poți să obții restul de potasiu de care organismul tău are nevoie într-o zi, cu ajutorul alimentației.

O cană (aproximativ 200 g) de boabe verzi de soia conține 676 mg de potasiu. Boabele de soia verde sunt, de asemenea, una dintre cele mai bune surse de proteine vegetale, deoarece acestea conțin toți micronutrienții esențiali de care corpul nostru are nevoie pentru a construi masă musculară. Soia verde este delicioasă atunci când boabele sunt prăjite și condimentate cu puțină sare.

Un cartof dulce conține 542 mg de potasiu, pe când ruda lui, cartoful alb, îți oferă până la 941 mg de potasiu. Ambele tipuri de cartofi vin la pachet cu un nivel foarte mare de vitamina A. Așadar, acum știi că ai încă un motiv pentru a consuma mai des cartofi dulci.

Toacă și coace 150 de grame de sfeclă pentru a obține o doză de 518 mg de potasiu. Ca bonus, vei primi la pachet și acid folic, mangan și cupru, pe lângă fibrele alimentare, magneziu, fosfor, vitamina C, fier și vitamina B6.

Nu multă lume se gândește la sosul de roșii ca la o sursă bună de potasiu. Dar, dacă îl folosești, de exemplu, atunci când prepari pizza, paste sau în combinație cu legumele tale preferate, o cană de sos de roșii îți va aduce 728 mg de potasiu. Trebuie doar să alegi forma perfectă de sos de roșii care să se potrivească de minune cu pastele tale. De asemenea, dacă preferi să cumperi sosul de roșii din comerț, este recomandat să optezi pentru un produs fără zahăr adăugat.

O cană de boabe de fasole neagră îți oferă 739 mg de potasiu. Aceste boabe sunt, totodată, o sursă excelentă de proteine vegetale și de fibre alimentare. În plus, fasolea neagră are multe alte beneficii pentru sănătate, deoarece conține antioxidanți, fier, fosfor, calciu, magneziu, mangan, cupru și zinc

Pe lângă gustul absolut delicios, prunele uscate sunt o sursă foarte bună de fibre, care contribuie la sănătatea sistemului gastrointestinal. În plus, prunele uscate sunt extrem de versatile, mergând de minune cu amestecul de nuci și semințe, diferite tipuri de brânzeturi sau iaurt. Atenție, însă, la aportul de zahăr - prunele uscate conțin, în medie, 30 grame de zahăr la jumătate de pahar. De asemenea, producătorii adaugă, de multe ori, zahăr la fructele uscate, deci uită-te cu atenție la lista de ingrediente înainte de a cumpăra prune uscate. Dacă nu îți place să le mănânci în stare solidă, poți face un smoothie din prune uscate și iaurt, care conține la fel mult potasiu ca fructul întreg.

Deși avocado-ul nu este dulce, acesta face parte din familia fructelor, nu a legumelor. Chiar dacă nu e recomandat să mănânci un avocado întreg la o masă, din cauza numărului mare de calorii, chiar și o jumătate din fruct îți asigură un aport consistent de potasiu, pe lângă vitaminele A, C și E. În plus, fructul de avocado este bogat în grăsimi mononesaturate, care pot contribui la reglarea nivelului de colesterol.

Pepenele roșu este cea mai bună opțiune de gustare sau desert într-o zi răcoroasă de vară. Fructul este deosebit de bogat în apă, ajutându-te să te menții hidratat, dar vine la pachet și cu alți nutrienți, precum licopen și potasiu.

SCROLL TO CONTINUE WITH CONTENT
Semințele de floarea soarelui sunt foarte gustoase și bogate în nutrienți. În plus, sunt o gustare foarte versatilă și ușor de integrat în alimentație - le poți adăuga în salate, smoothie-uri și gustări, sau le poți lua cu tine la pachet atunci când te afli la drum lung. Semințele de floarea soarelui sunt bogate în potasiu, proteine și vitamina B. Acești nutrienți se regăsesc și în varianta de semințe prăjite, însă este de preferat să le consumi în stare crudă, pentru a evita consumul în exces de ulei.  

Pe lângă cantitatea impresionată de potasiu, spanacul este o sursă foarte bună de magneziu, fier, fibre alimentare și vitamina C. Totodată, este un aliment sărac în calorii, grăsimi și zahăr, deci prietenos cu dieta. Îl poți găti în nenumărate feluri, sotat, fiert, la cuptor sau la abur.

Stafidele pot fi integrate atât în felurile principale, cât și în gustări și deserturi. Acest aliment bogat în potasiu este foarte versatil și gustos. Trebuie să ai grijă, însă, la cantitate, pentru că o jumătate de pahar de stafide conține aproape 58 grame de zahăr și, în medie, 260 de calorii. Pentru o gustare bogată în potasiu, combină o mână de stafide cu o porție de cereale integrale sau într-o salată cu cartof dulce și spanac.

120973403_1688680311289510_1158931748021242008_n.jpg.91812742737fa6b58159bf02008fa101.jpg

sursa

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Posts

    • Ingrediente -50 gr făina integrala (sau de care doriți ) -50 gr amidon de porumb -4 oua -1 praf de sare -100 gr îndulcitor eritritol sau 80 gr zahăr Preparare : Am mixat albușurile spuma (cu un praf de sare),apoi am adăugat îndulcitorul sau zaharul și am mixat pana când am obținut o bezea tare ! Am incorporat și gălbenușurile ,apoi am adăugat amidonul de porumb și făina ! Am pus compozitia in tava pe hârtie de copt si am copt la 200 gr pt 15 minute (verificăm periodic ) Iese o foaie de pișcot subțire (nu se adauga niciun agent de creștere ) Crema : -600 gr Brânza dulce (Riccota sau mascarpone ) -5 linguri miere -esența de vanilie Crema de oua -2 oua întregi -2 gălbenușuri -100 gr îndulcitor eritritol sau 80 gr zahăr Preparare crema de oua : Am amestecat bine ouale cu îndulcitorul si le-am pus la bain marie ..am ținut pe foc ,pana când au început sa facă o spuma (nu le gătim prea mult pt ca nu ne dorim o omleta ) Am pus crema de oua la rece (20 de minute )după care am amestecat-o cu crema de brânza ! Am început apoi sa montez prăjitura :- 1 strat de blat (am taiat in doua blatul de piscot),unul de crema ,apoi iar un strat de blat și iar unul de crema ..deasupra am presărat cacao !
    • Sunt Magda din București. Foarte interesante rețetele si extrem de folositoare pentru mine, avand diabet tip 2.
    • Ingrediente : -2 kg ardei (capia sau gogoșari ) - 3 kg morcovi -1,5 kg ceapă -2 kg roşii -300 ulei de care doriți -1 kg dovlecei (Opțional ..eu am pus pt ca ii aveam in casă) -500 ml apa -sare,piper și alte condimente Mod de preparare : Curățăm morcovii și ii dam pe răzătoare …într-un vas încăpător punem uleiul la încins și adăugăm morcovii și in același timp și apa(călim mai mult la apa decât la ulei )..lăsam la foc mic și amestecam frecvent . Intre timp tocam și ceapa marunt,după care o adăugăm peste morcovi ,lăsam sa se gătească la foc mic pana când sunt moi ..dacă mai e nevoie mai  adăugăm apa Adăugăm și ardeii tocati marunt (ii puteți coace sau ii puteți pune cruzi ..eu i-am pus cruzi ),după care adăugăm și roșiile tăiate cuburi ,de asemenea și dovleceii tocati marunt . Lăsam legumele sa se gătească la foc mic pana când sunt pătrunse bine ,potrivim de sare și condimente și oprim focul ! Punem zacusca in borcane ,punem capacele și sterilizăm la bain marie sau la cuptor pt minim 1 ora!
    • Ingrediente: -1,5 kg ceapă -1 ,5 kg morcov -2  kg ardei copți (pot fi capia sau gogoșari ) -2,5 kilograme de ghebe fierte pana când sunt gătite in proporție de 90%..adăugăm in apa in care fierb și putina sare -250 ml ulei (eu am pus de masline ) -1 l de suc de roșii sau 2 kg de rosii tocate marunt -sare și alte condimente după gust -500 ml apa  Am tocat marunt ceapa ,morcovii i-am dat pe răzătoare si le-am pus împreuna intr-un vas încăpător ,am pus uleiul si de 2 ori mai multă apa(decât uleiul ..adică 500 ml) Lăsăm să se gătească la foc mic până scade apa după care adăugăm sucul de roșii sau roșiile tocate marunt După ce am copt ardeii si i-am curățat ,ii punem la blender sau ii tocam foarte marunt cu un cuțit de Bucătărie ..la fel procedam si cu ghebele care au fost gătite (fierte )..si le adăugăm in vasul in care am “călit “ si celelalte legume ! Potrivim de sare, piper și alte condimente. Amestecăm și lăsăm să se gătească lent, la foc mic până când scade zeama.(dacă nu exista suficientă zeama ,mai putem adauga o cana cu apa pentru a da posibilitate tuturor legumelor sa se gătească perfect ) Cand ajunge la Consistența dorita ,oprim focul si punem zacusca in borcane ,punem capacele si sterilizăm la bain marie sau la cuptor pt minim o ora (sterilizarea borcanelor este foarte importantă )!
    • Ingrediente : -300 gr făina integrală -1 lingurița bicarbonat stins cu puțin oțet -30 ml ulei -apa fierbinte -sare Pentru toping(umplutura ) puteți folosi orice va place ,eu am pus următoarele : -1 ceapa tăiată marunt -50 gr cascaval vegan -100 gr zacusca dar puteți pune doar rosii simple -oregano -sare -boia iute -50 gr soia granule (fierte pt 10 minute și scurse bine ) Mod de preparare : Am pus într-un bol faina cu bicarbonatul stins si uleiul ..am încorporat bine si am adăugat si un praf de sare Puțin câte puțin am adăugat apa fierbinte si am amestecat cu o lingura ! Adăugăm apa pana când obținem un aluat bun de întins (nici prea tare nici prea moale )..eu am pus 150 ml apa dar depinde de faina folosită ,așadar adăugăm treptat si ne oprim exact când obținem un aluat puțin mai moale decât cel pt pâine ! Am întins aluatul (l-am făcut rotund ) într-o tava cu hârtie de copt si l-am lăsat deoparte(învelit ) timp in care am pregătit umplutura ! Am pus o cratiță pe aragaz in care am adăugat ceapa ,zacusca ,granulele de soia și o ceașca cu apa Am lăsat la foc mic pana a scăzut toată apa,am adăugat sare ,oregano și boia după gust si am oprit focul ! Am asezat compoziția peste blatul din tava si am pus cascaval  ras ,după care am pus la cuptor pt 35 de minute la 180 gr.
×
×
  • Create New...