Monica Badea Posted June 8, 2021 Posted June 8, 2021 Reguli generale în regimul alimentar pentru pacientul cu gastrită Există câteva alimente care pot ajuta pacientul să țină gastrita sub control și să amelioreze simptomele. Printre aceste alimente se află: alimentele bogate în fibre dietetice: merele, terciul de ovăz, broccoli, morcovi. alimente sărace în grăsimi: peștele, pieptul de pui, pieptul de curcan alimentele cu o aciditate cât mai mică: anumite legume băuturi care să nu fie carbogazoase băuturile fără cofeină probioticele sunt recomandate: iaurt, varză murată etc. În regimul alimentar al pacientului cu gastrită nu sunt recomandate alimentele care sunt foarte grase, pentru că ele pot agrava inflamația din mucoasa stomacului. Iată ce alimente trebuie evitate, pe motiv că irită stomacul pacientului cu gastrită: alcoolul cafeaua alimentele acide, precum roșiile și unele fructe sucul de fructe alimentele grase alimentele prăjite băuturile carbogazoase alimentele picante alimentele ce conțin alergeni și alimentele ce declanșează simptome. Stilul de viață al pacientului trebuie să fie unul echilibrat Pacientul cu gastrită poate să observe o ameliorare a semnelor și simptomelor afecțiunii de care suferă dacă respectă câteva elemente esențiale: Ia mese mai dese, însă porțiile de mâncare sunt mai mici-în cazul în care pacientul se confruntă frecvent cu indigestia, trebui să mănânce porții mai mici de mâncare, mai des, pentru a ameliora efectele acidului gastric din stomac; Evită alimentele care irită mucoasa stomacului-este extrem de important ca pacientul cu gastrită să evite acele alimente care irită stomacul, mai ales alimentele picante, acide, prăjelile sau alimentele grase. Evită alcoolul-consumul de alcool poate irită mucoasa stomacului. Ia în considerare alte opțiuni în ce privește medicamentele analgezice-Dacă pacientul folosește calmante care îi cresc riscul de gastrită, este bine să îl întrebe pe medic dacă acetaminofenul (paracetamolul) poate fi o opțiune în cazul său, pentru că această substanță are riscuri mai mici de a agrava problemele din sferă stomacului. Chiar dacă nu există un regim alimentar clar pentru gastrită, dezvoltarea H. pylori poate fi stopată de o dietă bogată în fibre, în alimente care conțin flavonoide, ca de exemplu anumite tipuri de ceaiuri, ceapă, usturoi, fructe de pădure, țelină, kale, broccoli, pătrunjel, cimbru, alimente cu soia și leguminoase (cum ar fi lintea, fasolea roșie Kidney, fasolea neagră, soia, fasolea pinto și fasolea albă Navy). sursa 1 Quote
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.