Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Grăsimea de pe abdomen,mai periculoasa decât obezitatea !


Monica Badea

Recommended Posts

Grasimea depusa pe abdomen, mai periculoasa decat obezitatea!

La femeile mai in varsta, nu excesul de grasime poate fi mortal, ci mai degraba locul unde se acumuleaza acest exces le poate scurta viata, arata un nou studiu.

In randul femeilor de 60 pana la 79 ani, a fi supraponderal sau obez nu pare sa reduca media de varsta – decat daca greutatea este concentrata in jurul taliei. Nici daca esti subponderal nu reprezinta un avantaj; din contra, acest lucru poate scurta viata, spun cercetatorii.
Grasimea acumulata in zona abdominala poate fi mortala intr-o mai mare masura decat supraponderabilitatea.” spune principalul cercetator Zhao Chen. Aceasta este directorul Universitatii din Arizona, Colegiul de Sanatate Publica, departamentul de epidemiologie si biostatistica.

In timp ce studiul a aratat ca o circumferinta mare a taliei este daunatoare, femeile hispanice pare ca nu intra in aceasta categorie – ele avand o rata a mortalitatii mai mica indifferent de marimea taliei sau de indicele de masa corporala comparativ cu femeile albe sau mulatre.

O femeie in varsta ar trebui sa fie ingrijorata cand greutatea corpului sau este sub limita normala si mai putin ingrijorata daca greutatea este un pic mai mare decat valorile normale”.

Cercetatorii au descoperit ca riscul mortalitatii creste cand circumferinta taliei este mai mare de 80 de centimetri iar tot ce este peste 88 de centimetri este clasificat drept “risc extrem”.

Pragul obezitatii incepe de la un IMC de 30 de procente sau peste. Insa, in acest studiu, obezitatea a fost clasificata in trei categorii. Categoria I sau “obezitatea usoara” cu un IMC intre 30 si 34.9. Categoria II incepe de la 35 pana la 39.9 iar categoria III este un IMC de 40 de procente sau peste.

Cu toate ca a fi supraponderal nu este benefic pentru sanatate, gravitatea acestui lucru este determinata de varsta, rasa si istoricul etnic

Toate aceste diferente pot fi corelate cu faptul ca masa corporala in sine nu capteaza un risc de mortalitate asa cum o face circumferinta taliei, care poate fi asociata cu un risc crescut de mortalitate.

Aceste descoperiri sugereaza ca subponderabilitatea este in defavoarea femeilor mai in varsta si ca o greutate un pic mai mare mai tarziu in viata poate fi chiar benefica

Greutatea corporala poate reflecta diferite aspecte ale compozitiei corpului, fiecare facand referire la sanatate sau boala in felul sau .

120973403_1688680311289510_1158931748021242008_n.jpg.5249de6508756baa5b0f6ab1051e10cc.jpg

sursa

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...