Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Alimente care mențin arterele inimii curate și ne protejează de boli cardiovasculare!


Monica Badea

Recommended Posts

Una dintre cauzele principale ale decesului o reprezinta problemele cardiace.

Riscul major atat pentru atacul de cord cat si pentru accidentul vascular il reprezinta arterele infundate care pot intrerupe fluxul de sange. Stresul, lipsa activitatii fizice si o alimentatie nesanatoasa sunt factorii principali care cauzeaza infundarea arterelor
De aceea, in acest articol va prezint cateva alimente care vor preveni infundarea arterelor.

1. Somonul.
Somonul abunda in acizi grasi care tin sub control nivelul colesterolului rau, trigliceridelor si previn inflamatiile. Alte soiuri de peste recomandate sunt tonul, heringul, si macroul.Optati intotdeauna pentru pestele organic.

2. Sucul de portocale.

Este bogat in antioxidanti care mentin sanatatea vaselor de sange. In plus, sucul de portocale scade nivelul tensiunii arteriale. Doua pahare de suc de portocale sunt suficiente pentru a va oferi portia zilnica de vitamina C.

3. Cafeaua.

Studiile mentioneaza ca 2-3 cesti de cafea pe zi scad riscul atacurilor de inima cu pana la 20%. Totusi, nu exagerati caci cofeina poate avea efecte adverse asupra stomacului.

4. Nucile.

Nucile abunda in grasimi sanatoase, mai exact omega 3 si grasimi nesaturate. Acestea sunt foarte recomandate in reglarea nivelului de colesterol si ajuta si la imbunatatirea activitatilor cognitive.

5. Fructele Kaki.

Sunt bogate in fibre, au un gust absolut delicios si scad nivelul colesterolului rau.

6. Turmeric.

Turmericul contine curcumina care impiedica absorbtia grasimilor si previne inflamatia tesuturilor. In plus, turmericul este un condiment tare gustos si poate fi adaugat in orice tip de mancare.

7. Ceaiul Verde.

Este cunoscut pentru efectul de calmare, dar si cel de energizare. Acest puternic antioxidant scade nivelul de colesterol si stimuleaza metabolismul.

8. Pepenele rosu.

Este excelent pe timpul verii. Nu numai ca este revigorant, dar largeste vasele de sange si promoveaza productia de oxid nitric.

9. Cereale integrale.

Sunt bogate in fibre si scad nivelul colesterolului. Surse alimentare importante de cereale integrale sunt fulgii de ovaz, irezul brun si painea integrala.

10. Branza.

Desi nu are o reputatie buna in ceea ce priveste nivelul colesterolului, consumata in cantitati mici mentine tensiunea arteriala si colesterolul in valori optime.

11. Algele.

Algele sunt bogate in vitamine, proteine, antioxidanti si carotenoizi. Consumul de alge ajuta in mentinerea tensiunii in valori normale si largirea vaselor de sange. Cei care consuma alge isi reduc riscul de colesterol marit cu 15%.

12. Afinele.

Sunt o sursa excelenta de potasiu. Daca veti bea suc de afine in mod regulat veti reduce nivelul de colesterol si riscul de atac de cord cu pana la 40%.

13. Scortisoara.

Este excelenta pentru prevenirea cresterii nivelului de colesterol. Chiar si o singura lingurita de scortisoara pe zi este de ajuns pentru a se vedea rezultatele.

14. Rodia.

Rodiile sunt bogate in fitochimicale care stimuleaza productia naturala de oxid nitric. Rodiile sunt excelente pentru circulatia sangelui si pot fi consumate in nenumarate moduri, chiar adaugate in salate.

15. Spanacul.

Este mai mult decat recomandat in curatarea arterelor si in mentinerea tensiunii arteriale in valori normale. In plus, spanacul este bogat in potasiu si acid folic.

16. Uleiul de masline.

Uleiul de masline presat la rece aduce organismului un aport de grasimi sanatoase si mentine nivelul de colesterol in valori normale. In plus, uleiul de masline reduce riscul atacurilor de inima cu 40%.

17. Broccoli.

Este foarte bogat in vitamina K si previne acumularea de calciu in artere. Mentine tensiunea si nivelul de colesterol in valori optime. Fie ca il consumam ca gustare sau ca garnitura, broccoli este un aliment ce aduce multi nutrienti organismului.

18. Avocado.

Grasimile sanatoase din avocado echilibreaza nivelul colesterolului si asigura sanatatea per total a organismului. Avocado poate fi consumat in nenumarate moduri, nu trebuie decat sa va lasati imaginatia libera.

19. Sparanghel.

Este un aliment excelent pentru prevenirea cresterii nivelului colesterolului. In plus, previne infundarea venelor si aparitia cheagurilor de sange. Sparanghelul poate fi consumat ca masa principala, in supe sau ca garnitura.

120973403_1688680311289510_1158931748021242008_n.jpg.a2bb02cb7a7ed40691d3fe119a4e624e.jpg
sursa

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Posts

    • Ingrediente -50 gr făina integrala (sau de care doriți ) -50 gr amidon de porumb -4 oua -1 praf de sare -100 gr îndulcitor eritritol sau 80 gr zahăr Preparare : Am mixat albușurile spuma (cu un praf de sare),apoi am adăugat îndulcitorul sau zaharul și am mixat pana când am obținut o bezea tare ! Am incorporat și gălbenușurile ,apoi am adăugat amidonul de porumb și făina ! Am pus compozitia in tava pe hârtie de copt si am copt la 200 gr pt 15 minute (verificăm periodic ) Iese o foaie de pișcot subțire (nu se adauga niciun agent de creștere ) Crema : -600 gr Brânza dulce (Riccota sau mascarpone ) -5 linguri miere -esența de vanilie Crema de oua -2 oua întregi -2 gălbenușuri -100 gr îndulcitor eritritol sau 80 gr zahăr Preparare crema de oua : Am amestecat bine ouale cu îndulcitorul si le-am pus la bain marie ..am ținut pe foc ,pana când au început sa facă o spuma (nu le gătim prea mult pt ca nu ne dorim o omleta ) Am pus crema de oua la rece (20 de minute )după care am amestecat-o cu crema de brânza ! Am început apoi sa montez prăjitura :- 1 strat de blat (am taiat in doua blatul de piscot),unul de crema ,apoi iar un strat de blat și iar unul de crema ..deasupra am presărat cacao !
    • Sunt Magda din București. Foarte interesante rețetele si extrem de folositoare pentru mine, avand diabet tip 2.
    • Ingrediente : -2 kg ardei (capia sau gogoșari ) - 3 kg morcovi -1,5 kg ceapă -2 kg roşii -300 ulei de care doriți -1 kg dovlecei (Opțional ..eu am pus pt ca ii aveam in casă) -500 ml apa -sare,piper și alte condimente Mod de preparare : Curățăm morcovii și ii dam pe răzătoare …într-un vas încăpător punem uleiul la încins și adăugăm morcovii și in același timp și apa(călim mai mult la apa decât la ulei )..lăsam la foc mic și amestecam frecvent . Intre timp tocam și ceapa marunt,după care o adăugăm peste morcovi ,lăsam sa se gătească la foc mic pana când sunt moi ..dacă mai e nevoie mai  adăugăm apa Adăugăm și ardeii tocati marunt (ii puteți coace sau ii puteți pune cruzi ..eu i-am pus cruzi ),după care adăugăm și roșiile tăiate cuburi ,de asemenea și dovleceii tocati marunt . Lăsam legumele sa se gătească la foc mic pana când sunt pătrunse bine ,potrivim de sare și condimente și oprim focul ! Punem zacusca in borcane ,punem capacele și sterilizăm la bain marie sau la cuptor pt minim 1 ora!
    • Ingrediente: -1,5 kg ceapă -1 ,5 kg morcov -2  kg ardei copți (pot fi capia sau gogoșari ) -2,5 kilograme de ghebe fierte pana când sunt gătite in proporție de 90%..adăugăm in apa in care fierb și putina sare -250 ml ulei (eu am pus de masline ) -1 l de suc de roșii sau 2 kg de rosii tocate marunt -sare și alte condimente după gust -500 ml apa  Am tocat marunt ceapa ,morcovii i-am dat pe răzătoare si le-am pus împreuna intr-un vas încăpător ,am pus uleiul si de 2 ori mai multă apa(decât uleiul ..adică 500 ml) Lăsăm să se gătească la foc mic până scade apa după care adăugăm sucul de roșii sau roșiile tocate marunt După ce am copt ardeii si i-am curățat ,ii punem la blender sau ii tocam foarte marunt cu un cuțit de Bucătărie ..la fel procedam si cu ghebele care au fost gătite (fierte )..si le adăugăm in vasul in care am “călit “ si celelalte legume ! Potrivim de sare, piper și alte condimente. Amestecăm și lăsăm să se gătească lent, la foc mic până când scade zeama.(dacă nu exista suficientă zeama ,mai putem adauga o cana cu apa pentru a da posibilitate tuturor legumelor sa se gătească perfect ) Cand ajunge la Consistența dorita ,oprim focul si punem zacusca in borcane ,punem capacele si sterilizăm la bain marie sau la cuptor pt minim o ora (sterilizarea borcanelor este foarte importantă )!
    • Ingrediente : -300 gr făina integrală -1 lingurița bicarbonat stins cu puțin oțet -30 ml ulei -apa fierbinte -sare Pentru toping(umplutura ) puteți folosi orice va place ,eu am pus următoarele : -1 ceapa tăiată marunt -50 gr cascaval vegan -100 gr zacusca dar puteți pune doar rosii simple -oregano -sare -boia iute -50 gr soia granule (fierte pt 10 minute și scurse bine ) Mod de preparare : Am pus într-un bol faina cu bicarbonatul stins si uleiul ..am încorporat bine si am adăugat si un praf de sare Puțin câte puțin am adăugat apa fierbinte si am amestecat cu o lingura ! Adăugăm apa pana când obținem un aluat bun de întins (nici prea tare nici prea moale )..eu am pus 150 ml apa dar depinde de faina folosită ,așadar adăugăm treptat si ne oprim exact când obținem un aluat puțin mai moale decât cel pt pâine ! Am întins aluatul (l-am făcut rotund ) într-o tava cu hârtie de copt si l-am lăsat deoparte(învelit ) timp in care am pregătit umplutura ! Am pus o cratiță pe aragaz in care am adăugat ceapa ,zacusca ,granulele de soia și o ceașca cu apa Am lăsat la foc mic pana a scăzut toată apa,am adăugat sare ,oregano și boia după gust si am oprit focul ! Am asezat compoziția peste blatul din tava si am pus cascaval  ras ,după care am pus la cuptor pt 35 de minute la 180 gr.
×
×
  • Create New...