Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Ceaiul de păpădie-detoxifiant și aliatul dietelor!


Monica Badea

Recommended Posts

Ceai de papadie: ce beneficii are si cum il poti prepara

Destul de putin popular, poate si din cauza gustului amarui usor neplacut, ceaiul de papadie este unul dintre cele mai puternice detoxifiante naturale. Frunzele de papadie din care se prepara infuzia sunt bogate in fibre, proteine si glucide, dar si in vitamine si minerale: vitamina A, E, K, C si vitamine din complexul B.

Care sunt beneficiile ceaiului de papadie

Ceaiul de papadie te va ajuta sa elimini toxinele din organism, odata cu tot excesul de apa. Acest lucru are beneficii pe mai mult fronturi. Pe de o parte, ficatul si rinichii tai vor functiona la cote maxime si vei evita imbolnavirea acestora. Pe de alta parte, vei slabi incet si sigur, scapand de balonare, celulita si grasimea abdominala. Desigur, ceaiul nu poate actiona singur, ci impreuna cu o alimentatie corespunzatoare si mult sport.

Papadia elimina toxinele si de la nivelul pielii, actionand ca un antiseptic si antiinflamator. Poti trata acneea in forme usoare, punctele negre sau roseata, infectiile fungice usoare, iritatiile si eczemele. Ceaiul de papadie este recomandat de unii medici si pentru pacientii cu psoriazis sau dermatita seboreica, pentru calmarea simptomelor neplacute
Avand proprietati antiiflamatoare, papadia poate preveni imbolnavirea, intrucat se stie ca multe boli apar ca o consecinta a procesului inflamator din organism.

La nivel digestiv, ceaiul de papadie combate constipatia, gastrita si poate calma indigestia sau toxiinfectiile alimentare. Mareste secretia biliara, regleaza tranzitul instestinal si dezechilibrele in ceea ce priveste pofta de mancare.

Ceaiul de papadie reduce nivelul de colesterol din sange. Un studiu facut in anul 2012 pe soareci arata cum ceaiul de papadie are proprietatea de reducere colesterolul "rau" (LDL-colesterol) din sange, precum si trigliceridele, prin inhibarea enzimelor responsabile cu digestia grasimilor.

Alte beneficii ale ceaiului de papadie se remarca la nivel cardiovascular:

•       imbunatateste circulatia sangelui

•       amelioreaza varicele si hemoroizii

•       reduce glicemia

Cum se prepara ceaiul de papadie

Infuzia se realizeaza din frunzele plantei, uscate natural. Se adauga o lingura de frunze in 250 de mililitri de apa clocotita.

 
Se pot bea pana la 2 cani de ceai de papadie pe zi. Pentru a evita, insa, eventuale efecte negative, discutati cu medicul inainte de administrare.

Unele persoane prefera sa fiarba toata papadia pentru a prepara ceai, in timp ce altele folosesc numai radacinile – indiferent de modul in care preferi sa folosesti planta pentru a face ceaiul, beneficiile sunt aceleasi.

Reactii adverse ceai de papadie

In general, ceaiul de papadie nu are reactii adverse, aceasta planta fiind una sigura pentru consum.

Exista, insa, si exceptii, uneori acest ceai cauzand reactii alergice. Papadia poate cauza si dermatita de contact, la persoanele care au sensibilitate din acest punct de vedere.

Ceaiul de papadie poate interactiona cu unele medicamente, printre care diureticele sau antibioticele. De aceea, e indicat sa citesti prospectul medicamentelor pe care le iei, dar si sa te consulti cu medicul tau cu privire la ceaiurile consumate.

120973403_1688680311289510_1158931748021242008_n.jpg.ad9b5eef61c62412f98510bfef83103a.jpg

sursa

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Posts

    • Ingrediente: -200 gr făină de năut -60 gr fulgi de ovăz măcinați -10 gr semințe de in măcinate -10 gr semințe de dovleac și floarea soarelui,râșnite ..acestea sunt opționale ! -pătrunjel uscat -sare -usturoi pudră -semințe de susan (opțional ) -450 ml apă fierbinte dar nu clocotită Se amestecă totul și se lasă 15 minute la odihnă. Apoi se formează burgerii cu mâinile umede și se coc în tigaie antiaderenta sau la cuptor..în tigaie eu i am făcut câte 3 minute pe fiecare parte !
    • Ingrediente: -500 gr făină integrală -100 gr ulei de cocos (cantitate în stare solidă ) -1 linguriță bicarbonat -2 ouă -300 ml iaurt Se amestecă toate ingredientele și se frământă 5 minute (în cazul în care vi se pare puțin sfărâmicios,mai adăugați puțin iaurt ) Dăm coca la rece minim 2 ore (cea mai fragedă iese când sta peste noapte la frigider ) Întindem pe masa de lucru o foaie  nu prea groasă și tăiem în forme de triunghi pt a putea face Cornulețe ! Eu am umplut și cu rahat și cu smochine din dulceață (dulceață de smochine întregi )dar puteți face Cornulețe cu orice vă place ! Am copt cornulețele la 180 de grade pentru 25 de minute și le-am tăvălit(după răcire ) prin îndulcitor eritritol pe care l-am râșnit în râșnița de cafea!
    • multumesc, cedeti ca puteti sa-mi dati un sfat, cum sa fac sa nu mananc noaptea?
    • Buna Carmen, mult inainte! Bun venit alaturi de noi 
    • buna, sunt Carmen , am inca 58 de ani   
×
×
  • Create New...