Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Ceaiul de păpădie-detoxifiant și aliatul dietelor!


Monica Badea

Recommended Posts

Ceai de papadie: ce beneficii are si cum il poti prepara

Destul de putin popular, poate si din cauza gustului amarui usor neplacut, ceaiul de papadie este unul dintre cele mai puternice detoxifiante naturale. Frunzele de papadie din care se prepara infuzia sunt bogate in fibre, proteine si glucide, dar si in vitamine si minerale: vitamina A, E, K, C si vitamine din complexul B.

Care sunt beneficiile ceaiului de papadie

Ceaiul de papadie te va ajuta sa elimini toxinele din organism, odata cu tot excesul de apa. Acest lucru are beneficii pe mai mult fronturi. Pe de o parte, ficatul si rinichii tai vor functiona la cote maxime si vei evita imbolnavirea acestora. Pe de alta parte, vei slabi incet si sigur, scapand de balonare, celulita si grasimea abdominala. Desigur, ceaiul nu poate actiona singur, ci impreuna cu o alimentatie corespunzatoare si mult sport.

Papadia elimina toxinele si de la nivelul pielii, actionand ca un antiseptic si antiinflamator. Poti trata acneea in forme usoare, punctele negre sau roseata, infectiile fungice usoare, iritatiile si eczemele. Ceaiul de papadie este recomandat de unii medici si pentru pacientii cu psoriazis sau dermatita seboreica, pentru calmarea simptomelor neplacute
Avand proprietati antiiflamatoare, papadia poate preveni imbolnavirea, intrucat se stie ca multe boli apar ca o consecinta a procesului inflamator din organism.

La nivel digestiv, ceaiul de papadie combate constipatia, gastrita si poate calma indigestia sau toxiinfectiile alimentare. Mareste secretia biliara, regleaza tranzitul instestinal si dezechilibrele in ceea ce priveste pofta de mancare.

Ceaiul de papadie reduce nivelul de colesterol din sange. Un studiu facut in anul 2012 pe soareci arata cum ceaiul de papadie are proprietatea de reducere colesterolul "rau" (LDL-colesterol) din sange, precum si trigliceridele, prin inhibarea enzimelor responsabile cu digestia grasimilor.

Alte beneficii ale ceaiului de papadie se remarca la nivel cardiovascular:

•       imbunatateste circulatia sangelui

•       amelioreaza varicele si hemoroizii

•       reduce glicemia

Cum se prepara ceaiul de papadie

Infuzia se realizeaza din frunzele plantei, uscate natural. Se adauga o lingura de frunze in 250 de mililitri de apa clocotita.

 
Se pot bea pana la 2 cani de ceai de papadie pe zi. Pentru a evita, insa, eventuale efecte negative, discutati cu medicul inainte de administrare.

Unele persoane prefera sa fiarba toata papadia pentru a prepara ceai, in timp ce altele folosesc numai radacinile – indiferent de modul in care preferi sa folosesti planta pentru a face ceaiul, beneficiile sunt aceleasi.

Reactii adverse ceai de papadie

In general, ceaiul de papadie nu are reactii adverse, aceasta planta fiind una sigura pentru consum.

Exista, insa, si exceptii, uneori acest ceai cauzand reactii alergice. Papadia poate cauza si dermatita de contact, la persoanele care au sensibilitate din acest punct de vedere.

Ceaiul de papadie poate interactiona cu unele medicamente, printre care diureticele sau antibioticele. De aceea, e indicat sa citesti prospectul medicamentelor pe care le iei, dar si sa te consulti cu medicul tau cu privire la ceaiurile consumate.

120973403_1688680311289510_1158931748021242008_n.jpg.ad9b5eef61c62412f98510bfef83103a.jpg

sursa

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Posts

    • Ingrediente -50 gr făina integrala (sau de care doriți ) -50 gr amidon de porumb -4 oua -1 praf de sare -100 gr îndulcitor eritritol sau 80 gr zahăr Preparare : Am mixat albușurile spuma (cu un praf de sare),apoi am adăugat îndulcitorul sau zaharul și am mixat pana când am obținut o bezea tare ! Am incorporat și gălbenușurile ,apoi am adăugat amidonul de porumb și făina ! Am pus compozitia in tava pe hârtie de copt si am copt la 200 gr pt 15 minute (verificăm periodic ) Iese o foaie de pișcot subțire (nu se adauga niciun agent de creștere ) Crema : -600 gr Brânza dulce (Riccota sau mascarpone ) -5 linguri miere -esența de vanilie Crema de oua -2 oua întregi -2 gălbenușuri -100 gr îndulcitor eritritol sau 80 gr zahăr Preparare crema de oua : Am amestecat bine ouale cu îndulcitorul si le-am pus la bain marie ..am ținut pe foc ,pana când au început sa facă o spuma (nu le gătim prea mult pt ca nu ne dorim o omleta ) Am pus crema de oua la rece (20 de minute )după care am amestecat-o cu crema de brânza ! Am început apoi sa montez prăjitura :- 1 strat de blat (am taiat in doua blatul de piscot),unul de crema ,apoi iar un strat de blat și iar unul de crema ..deasupra am presărat cacao !
    • Sunt Magda din București. Foarte interesante rețetele si extrem de folositoare pentru mine, avand diabet tip 2.
    • Ingrediente : -2 kg ardei (capia sau gogoșari ) - 3 kg morcovi -1,5 kg ceapă -2 kg roşii -300 ulei de care doriți -1 kg dovlecei (Opțional ..eu am pus pt ca ii aveam in casă) -500 ml apa -sare,piper și alte condimente Mod de preparare : Curățăm morcovii și ii dam pe răzătoare …într-un vas încăpător punem uleiul la încins și adăugăm morcovii și in același timp și apa(călim mai mult la apa decât la ulei )..lăsam la foc mic și amestecam frecvent . Intre timp tocam și ceapa marunt,după care o adăugăm peste morcovi ,lăsam sa se gătească la foc mic pana când sunt moi ..dacă mai e nevoie mai  adăugăm apa Adăugăm și ardeii tocati marunt (ii puteți coace sau ii puteți pune cruzi ..eu i-am pus cruzi ),după care adăugăm și roșiile tăiate cuburi ,de asemenea și dovleceii tocati marunt . Lăsam legumele sa se gătească la foc mic pana când sunt pătrunse bine ,potrivim de sare și condimente și oprim focul ! Punem zacusca in borcane ,punem capacele și sterilizăm la bain marie sau la cuptor pt minim 1 ora!
    • Ingrediente: -1,5 kg ceapă -1 ,5 kg morcov -2  kg ardei copți (pot fi capia sau gogoșari ) -2,5 kilograme de ghebe fierte pana când sunt gătite in proporție de 90%..adăugăm in apa in care fierb și putina sare -250 ml ulei (eu am pus de masline ) -1 l de suc de roșii sau 2 kg de rosii tocate marunt -sare și alte condimente după gust -500 ml apa  Am tocat marunt ceapa ,morcovii i-am dat pe răzătoare si le-am pus împreuna intr-un vas încăpător ,am pus uleiul si de 2 ori mai multă apa(decât uleiul ..adică 500 ml) Lăsăm să se gătească la foc mic până scade apa după care adăugăm sucul de roșii sau roșiile tocate marunt După ce am copt ardeii si i-am curățat ,ii punem la blender sau ii tocam foarte marunt cu un cuțit de Bucătărie ..la fel procedam si cu ghebele care au fost gătite (fierte )..si le adăugăm in vasul in care am “călit “ si celelalte legume ! Potrivim de sare, piper și alte condimente. Amestecăm și lăsăm să se gătească lent, la foc mic până când scade zeama.(dacă nu exista suficientă zeama ,mai putem adauga o cana cu apa pentru a da posibilitate tuturor legumelor sa se gătească perfect ) Cand ajunge la Consistența dorita ,oprim focul si punem zacusca in borcane ,punem capacele si sterilizăm la bain marie sau la cuptor pt minim o ora (sterilizarea borcanelor este foarte importantă )!
    • Ingrediente : -300 gr făina integrală -1 lingurița bicarbonat stins cu puțin oțet -30 ml ulei -apa fierbinte -sare Pentru toping(umplutura ) puteți folosi orice va place ,eu am pus următoarele : -1 ceapa tăiată marunt -50 gr cascaval vegan -100 gr zacusca dar puteți pune doar rosii simple -oregano -sare -boia iute -50 gr soia granule (fierte pt 10 minute și scurse bine ) Mod de preparare : Am pus într-un bol faina cu bicarbonatul stins si uleiul ..am încorporat bine si am adăugat si un praf de sare Puțin câte puțin am adăugat apa fierbinte si am amestecat cu o lingura ! Adăugăm apa pana când obținem un aluat bun de întins (nici prea tare nici prea moale )..eu am pus 150 ml apa dar depinde de faina folosită ,așadar adăugăm treptat si ne oprim exact când obținem un aluat puțin mai moale decât cel pt pâine ! Am întins aluatul (l-am făcut rotund ) într-o tava cu hârtie de copt si l-am lăsat deoparte(învelit ) timp in care am pregătit umplutura ! Am pus o cratiță pe aragaz in care am adăugat ceapa ,zacusca ,granulele de soia și o ceașca cu apa Am lăsat la foc mic pana a scăzut toată apa,am adăugat sare ,oregano și boia după gust si am oprit focul ! Am asezat compoziția peste blatul din tava si am pus cascaval  ras ,după care am pus la cuptor pt 35 de minute la 180 gr.
×
×
  • Create New...