Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Ceaiul de păpădie-detoxifiant și aliatul dietelor!


Monica Badea

Recommended Posts

Ceai de papadie: ce beneficii are si cum il poti prepara

Destul de putin popular, poate si din cauza gustului amarui usor neplacut, ceaiul de papadie este unul dintre cele mai puternice detoxifiante naturale. Frunzele de papadie din care se prepara infuzia sunt bogate in fibre, proteine si glucide, dar si in vitamine si minerale: vitamina A, E, K, C si vitamine din complexul B.

Care sunt beneficiile ceaiului de papadie

Ceaiul de papadie te va ajuta sa elimini toxinele din organism, odata cu tot excesul de apa. Acest lucru are beneficii pe mai mult fronturi. Pe de o parte, ficatul si rinichii tai vor functiona la cote maxime si vei evita imbolnavirea acestora. Pe de alta parte, vei slabi incet si sigur, scapand de balonare, celulita si grasimea abdominala. Desigur, ceaiul nu poate actiona singur, ci impreuna cu o alimentatie corespunzatoare si mult sport.

Papadia elimina toxinele si de la nivelul pielii, actionand ca un antiseptic si antiinflamator. Poti trata acneea in forme usoare, punctele negre sau roseata, infectiile fungice usoare, iritatiile si eczemele. Ceaiul de papadie este recomandat de unii medici si pentru pacientii cu psoriazis sau dermatita seboreica, pentru calmarea simptomelor neplacute
Avand proprietati antiiflamatoare, papadia poate preveni imbolnavirea, intrucat se stie ca multe boli apar ca o consecinta a procesului inflamator din organism.

La nivel digestiv, ceaiul de papadie combate constipatia, gastrita si poate calma indigestia sau toxiinfectiile alimentare. Mareste secretia biliara, regleaza tranzitul instestinal si dezechilibrele in ceea ce priveste pofta de mancare.

Ceaiul de papadie reduce nivelul de colesterol din sange. Un studiu facut in anul 2012 pe soareci arata cum ceaiul de papadie are proprietatea de reducere colesterolul "rau" (LDL-colesterol) din sange, precum si trigliceridele, prin inhibarea enzimelor responsabile cu digestia grasimilor.

Alte beneficii ale ceaiului de papadie se remarca la nivel cardiovascular:

•       imbunatateste circulatia sangelui

•       amelioreaza varicele si hemoroizii

•       reduce glicemia

Cum se prepara ceaiul de papadie

Infuzia se realizeaza din frunzele plantei, uscate natural. Se adauga o lingura de frunze in 250 de mililitri de apa clocotita.

 
Se pot bea pana la 2 cani de ceai de papadie pe zi. Pentru a evita, insa, eventuale efecte negative, discutati cu medicul inainte de administrare.

Unele persoane prefera sa fiarba toata papadia pentru a prepara ceai, in timp ce altele folosesc numai radacinile – indiferent de modul in care preferi sa folosesti planta pentru a face ceaiul, beneficiile sunt aceleasi.

Reactii adverse ceai de papadie

In general, ceaiul de papadie nu are reactii adverse, aceasta planta fiind una sigura pentru consum.

Exista, insa, si exceptii, uneori acest ceai cauzand reactii alergice. Papadia poate cauza si dermatita de contact, la persoanele care au sensibilitate din acest punct de vedere.

Ceaiul de papadie poate interactiona cu unele medicamente, printre care diureticele sau antibioticele. De aceea, e indicat sa citesti prospectul medicamentelor pe care le iei, dar si sa te consulti cu medicul tau cu privire la ceaiurile consumate.

120973403_1688680311289510_1158931748021242008_n.jpg.ad9b5eef61c62412f98510bfef83103a.jpg

sursa

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Posts

    • Ingrediente:15 prune uscate ,1,praf de sare de lămâie,750-800 ml apă fierbinte ..avem nevoie și de un recipient cu capac !am pus in recipient 15 prune ,am adăugat apa fierbinte,am pus capacul și am lăsat să se răcească,apoi am amestecat cu o lingură și am adăugat un praf de sare de lămâie după care am pus la frigider (peste noapte )..a doua zi e bun de consumat ..un pahar de 250 ml înainte de mic dejun (și 5 prune ..după ce bem apa de prune vom mânca și 5 prune ..așadar pt fiecare 250 ml lichid vom consuma și 5 prune care s-au hidratat peste noapte )..consumați zilnic acest lichid ..balonarea dar și constipația vor dispărea !
    • Ingrediente: :2 banane bine coapte și zdrobite bine cu o furculița sau cu blenderul vertical,1 ou,50 ml apă ,200 gr făină de cocos sau fulgi de cocos măcinați bine ,esență ,2 linguri cu cacao (dacă mai necesită apă puteți adăuga puțin câte puțin până obțineți o coca groasă și sfărâmicioasă ..se lucrează puțin mai greu cu făină de cocos pt ca nu leagă perfect preparatul )..eu nu am adăugat îndulcitor dar dacă doriți să iasă mai dulci puteți să puneți 100 gr îndulcitor sau 1-2 linguri cu zahăr!Am amestecat toate ingredientele și am lăsat 15 minute la odihnă după care am format biscuiți mari dar subțiri (eu am lăsat marginile puțin crestate )!Am copt biscuiții la 180 gr pentru 20 de minute și după ce s-au răcit bine i-am uns cu puțină miere și am presărat deasupra fulgi de cocos!
    • Ingrediente:250 gr făină integrală,5 linguri ulei ,8 linguri apă minerală rece (merge și plată ),100 gr eritritol (îndulcitor),1 praf de copt (în funcție de făina folosită mai adăugați sau mai tăiați din apă ..în clip veți vedea cum trebuie să fie aluatul )Am pus rând pe rând toate ingredientele și se frământa 5 minute (azi nu am frământat de mâna așadar am lăsat 10 minute la viteza 2 la aparat -malaxor ).Am lăsat la odihnă coca apoi am întins o foaie subțire pe care am uns o umplutură de gem de prune și nucă măcinată (am pus la ochi ),am rulat foaia și am tăiat în bucăți potrivite pe care le-am pus în tavă pe hârtie de copt cu umplutura în sus !Am copt melcii la 180 gr pt 25 de minute!La răcire îi puteți unge cu miere sau puteți pudra cu îndulcitor praf !
    • Ingrediente:2 linguri zahăr pt caramelizat ,200 gr eritritol(am pus 50 gr de eritritol cu cele 2 linguri de zahăr la caramelizat ..eritritolul nu se caramelizeaza bine singur ,mai mult iese un sirop decât un caramel ,de aceea îl ajut cu puțin zahăr),5 ouă ,500 ml lapte ,1 praf de sare ,esență de vanilie! Am amestecat ingredientele,am ars zahărul și eritritolul și am “asamblat “ într-o tavă antiaderenta ! Am copt crema de zahăr pt 40 de minute la 180 gr (am pus tava cu cremă în tava aragazului în care era și apă ,deci un fel de bain marie )! Crema se taie doar rece !
    • Ingrediente:5 albușuri (am avut rămase de la o cremă ),1 ou întreg ,1 linguriță de sare ,6 linguri făină neagră am pus eu ,jumătate plic praf de copt (ar fi mers și întreg ,creștea mai mult),cozi de ceapă verde ,jumatate de ardei gras ,mărar ,condimente,2 linguri ulei ! Am bătut albușurile spuma cu un praf de sare apoi am adăugat restul ingredientelor amestecând ușor cu o lingură de lemn..am copt checul la 180 gr pt 35 de minute! L-am tăiat când s-a răcit bine !
×
×
  • Create New...