Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Deserturi sănătoase in dietă!


Monica Badea

Recommended Posts

Pofta de dulce este adesea cea care saboteaza dieta si incercarile de reducere a greutatii in randul persoanelor supraponderale. Insa aceasta pofta poate fi satisfacuta cu deserturi gustoase si, totodata, sarace in calorii si zaharuri, care nu dau peste cap planul alimentar in timpul dietei.

Ideal ar fi ca deserturile consumate in timpul curei de slabire sa fie unele preparate acasa, din ingrediente sanatoase, folosite in cantitati moderate. Consumand deserturi din comert nu vom reusi sa detinem controlul absolut al ingredientelor folosite – de pilda, unele deserturi pot contine cantitati mari de zahar, de indulcitori artificiali ori de margarina, iar toate acestea sunt contraindicate persoanelor cu probleme de greutate.
Iata 3 retete de deserturi sanatoase si gustoase, care pot fi consumate si de persoanele supraponderale, insa bineinteles cu moderatie.

Felii de mar cu scortisoara

Cu cat un desert este mai simplu si mai natural, cu atat e mai sanatos. Pentru a prepara o gusoare delicioasa ce iti poate potoli pofta de dulce ai nevoie de:

1 mar, curatat de samburi si taiat felii
¼ lingurita de scortisoara pudra

Se asaza feliile de mar pe o farfuriuta, apoi se presara scortisoara si se mananca imediat.

Aceasta gustare se mananca intre mese, pentru a potoli pofta de dulce, dar si foamea.

Daca vrei sa iti iei acest desert gata pregatit la tine, in geanta, o poti face, insa nu uita sa storci putina zeama de lamaie peste feliile de mar, pentru a impiedica procesul de oxidare care le poate face sa capete un aspect inestetic.

Desert racoritor cu pere si ghimbir

Un desert pe baza de pere va potoli pofta de dulce si va regla, totodata, tranzitul intestinal. Pentru a prepara 2 portii de desert racoritor cu pere ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

2 cani de pere de provenienta organica, curatate de coaja si taiate cubulete
1 cana de suc de mere
1 lingurita de ghimbir ras
1 cana de gheata pisata

Amesteca perele cu sucul de mere si cu ghimbirul si pune-le in blender. Transforma-le intr-o pasta omogena. Imparte gheata pisata in doua pahare apoi pune peste ea compozitia din blender. Serveste desertul cu un pai.

Clatite din hrisca, cu banane

Aceste clatite pot fi consumate fie pe post de gustare intre mese, fie dimineata, la micul dejun, intr-o zi de sarbatoare sau in weekend, pe post de rasfat culinar.

Pentru a obtine 8 clatite ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

2 oua
1 ¼ cana de lapte vegetal
2/3 cana de faina de hrisca
1/3 cana de faina de quinoa(Opțional )
1 lingura de ulei de cocos
½ lingurita de sare

2 banane mari, taiate felii

Bate ouale intr-un bol de dimensiuni medii. Adauga laptele faina de hrisca, faina de quinoa, uleiul dar si sarea si bate bine pana cand obtii un amestec omogen.

Preincalzeste o tigaie antiaderenta, pe care o vei unge cu o picatura de ulei vegetal, pe care il vei intinde cu ajutorul unui servetel pe toata suprafata tigaii.

Foloseste o cana pentru a lua din compozitia de clatite din bol si pentru a o pune in tigaie. Pentru o clatite, e suficient sa folosesti un sfert de compozitie din cana.

Roteste tigaia in asa fel incat compozitia sa se distribuie uniform pe toata suprafata tigaii. Lasa clatita sa se coaca la foc mic, 1-2 minute pe o parte. Imediat ce apar mici bule in compozitia clatitei, intoarce-o pe partea cealalta si mai las-o 30-60 de secunde. Pune apoi clatita pe o farfurie si repeta procedura pana cand termini toata compozitia de clatite.
Pune felii de banana in clătite și ai obținut cel mai sănătos desert .

120973403_1688680311289510_1158931748021242008_n.jpg.4c85185a65f08929f21b56649e655986.jpg

sursa

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Posts

    • Ingrediente : -4 oua -400 gr Branza dulce -400 ml iaurt -25 gr faina (puteți pune de care doriți ) -50 gr amidon de porumb -100 gr îndulcitor (eritritol folosesc eu..sau 70 gr zahăr) -esența Mod de preparare : Într-un vas încăpător am pus Branza dulce ,iaurtul ,indulcitorul și esența și le-am frecat bine (se poate și cu mixerul ),după omogenizare am adăugat faina și amidonul și am amestecat energic (nu necesita praf de copt ) Într-un alt bol am bătut bine (tot cu mixerul ),ouăle (întregi ,nu am separat albușurile de gălbenușuri ) pâna când au început sa se albească (cam 5-6 minute ),apoi le-am incorporat in compoziția de brânză și iaurt ..am amestecat cu o lingura de lemn ,ușor (de jos in sus ) Am pus compoziția in tava(eu am folosit una de Silicon și nu a mai necesitat hârtie de copt) și am copt pt 20 de minute la 200 gr ! După ce am oprit cuptorul ,am mai lăsat câteva minute prăjitura acolo ,apoi am scos-o și am lăsat-o sa se răcorească bine ,după care i-am pus deasupra nuca de cocos (puteți pune orice peste ea..dulcețuri ,ciocolata topita,fructe nuca măcinată ) Am tăiat prăjitura după ce a fost bine răcita (cel mai bine e sa fie lăsată la frigider peste noapte sau măcar 2-3 ore )!
    • Ingrediente: -orez (integral ,alb,brun ,bulgur) -apa -ulei -sare -zeama de lămâie -lapte vegetal (eu am folosit de ovăz) Mod de preparare Punem orezul la fiert în apa (la fel cum procedam la un pilaf ) Când orezul este gata fiert îl dăm la rece ! Începem pregătirea smântânii: -3 linguri pline cu vârf de orez fiert ,100 ml lapte vegetal ,50 ml ulei ,sare ,zeama de lămâie ..totul la blender ! Mixam pana când obținem o pasta groasa care poate fi folosită atât ca smântâna pentru preparate de post sau nu..sau o putem transforma in maioneza (adăugăm muștar sau turmeric pt culoare )..dacă ne dorim cantitate mai mare dublam sau Triplam cantitățile urmând același procedeu !
    • Buna ziua Mihaela Florescu,
    • Buna ziua,ma numesc Mihaela Florescu, am 48 de ani,sunt din Giurgiu.   
    • Ingrediente -50 gr făina integrala (sau de care doriți ) -50 gr amidon de porumb -4 oua -1 praf de sare -100 gr îndulcitor eritritol sau 80 gr zahăr Preparare : Am mixat albușurile spuma (cu un praf de sare),apoi am adăugat îndulcitorul sau zaharul și am mixat pana când am obținut o bezea tare ! Am incorporat și gălbenușurile ,apoi am adăugat amidonul de porumb și făina ! Am pus compozitia in tava pe hârtie de copt si am copt la 200 gr pt 15 minute (verificăm periodic ) Iese o foaie de pișcot subțire (nu se adauga niciun agent de creștere ) Crema : -600 gr Brânza dulce (Riccota sau mascarpone ) -5 linguri miere -esența de vanilie Crema de oua -2 oua întregi -2 gălbenușuri -100 gr îndulcitor eritritol sau 80 gr zahăr Preparare crema de oua : Am amestecat bine ouale cu îndulcitorul si le-am pus la bain marie ..am ținut pe foc ,pana când au început sa facă o spuma (nu le gătim prea mult pt ca nu ne dorim o omleta ) Am pus crema de oua la rece (20 de minute )după care am amestecat-o cu crema de brânza ! Am început apoi sa montez prăjitura :- 1 strat de blat (am taiat in doua blatul de piscot),unul de crema ,apoi iar un strat de blat și iar unul de crema ..deasupra am presărat cacao !
×
×
  • Create New...