Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Obiceiurile dimineții-ajutătoare în slăbire!


Monica Badea

Recommended Posts

Obiceiuri de dimineață care te ajută la slăbit

Ce faci dimineața te poate ajuta să dai jos câteva kilograme. Să bei un pahar cu apă și un ceai verde și să iei un mic dejun bazat pe proteine sunt doar două dintre obiceiurile pe care ți le poți forma care contribuie la slăbit.

Slăbitul poate fi o muncă anevoioasă. În unele săptămâni constați că ai dat jos un kilogram, în altele doar 500 g, iar în altele ai stagnat. Important este să nu te descurajezi și să continui până îți atingi scopul. Pentru a susține procesul de slăbire, ia în calcul câteva lucruri pe care le poți face în fiecare dimineață.
Cântărește-te

Pentru unele persoane e de ajutor să se cântărească zilnic, în timp ce altele simt că este mai adecvat să vadă la ce greutate au ajuns o dată pe săptămână. Greutatea poate fluctua de la o zi la alta, mai ales în cazul femeilor, care trec prin diverse schimbări hormonale de-a lungul unei luni. Ce este important e să te cântărești la începutul zilei, pentru că ulterior, orice mănânci sau bei va apărea pe cântar. Așadar, dimineața, după ce te-ai trezit și ai mers la toaletă, urcă-te pe cântar. Chiar și o pierdere în greutate de 100 de grame te poate motiva să mergi mai departe.

Bea un pahar cu apă

Un alt obicei matinal care contribuie la slăbit este consumul de apă. Imediat ce te-ai cântărit, bea un pahar (200-250 ml) cu apă. Apa nu are calorii, dar taie apetitul și stimulează metabolismul să ardă calorii. Dacă te numeri printre persoanele care simt că nu pot bea apă dimineață, stoarce în pahar o felie de lămâie ori de portocală sau pune în apă câteva frunzulițe de mentă zdrobite. Apa este foarte importantă și în restul zilei, pentru hidratare: străduiește-te să bei 6-8 pahare cu apă zilnic sau mai mult dacă faci efort fizic intens ori stai în căldură mare.

Fă mișcare înainte de micul dejun

Înainte să-ți iei masa de dimineață, fă câteva exerciții fizice de intensitate moderată, deoarece mișcarea pe stomacul gol te poate ajuta să ai rezultate mai bune. Se pare că dacă faci sport înainte să mănânci poți arde mai multe grăsimi. La activități fizice moderate intră mersul rapid pe jos, datul cu aspiratorul și cu mopul, pedalarea moderată, nici foarte rapidă, nici foarte lentă, badmintonul.

Bea o cafea sau un ceai

După ce ți-ai luat doza de mișcare, bea ceva sănătos care îți place, care să îți dea energie și să te ajute să te concentrezi, cum ar fi o cafea sau un ceai verde ori negru. Prepară-le pe cât posibil acasă, deoarece specialitățile din cafenele sau din alte surse pot avea prea mult zahăr, frișcă și diverși aditivi. Pentru a te bucura de beneficiile cafelei sau ale ceaiului, e de preferat să le bei fără zahăr. Dacă preferi să le bei îndulcite, rezumă-te la o linguriță rasă de zahăr brun sau de melasă.

Dacă bei un suc de fructe dimineața, ai grijă să îl prepari din fructul integral, cu tot cu pulpă, pentru a beneficia și de fibre și pentru a nu rămâne doar cu zaharurile din fructe. Când ești la dietă, e bine să pui accentul pe fructe care te ajută să slăbești, cum ar fi grepfrutul, merele, pepenele roșu și kiwi-ul.

Încearcă să petreci 15-20 de minute la soare

Se pare că lumina soarelui te ajută să arzi mai multă grăsime corporală. Fie că îți faci plimbarea de dimineață în pas rapid, fie că stai în curte ori pe balcon și îți bei cafeaua sau ceaiul, e important să profiți de zilele însorite. Atenție, dacă dimineața stai mai mult de 15 minute la soare e bine să folosești o cremă cu un factor de protecție solară adecvat pielii tale.

Ia un mic dejun plin de proteine

Proteinele ajută la slăbit, deoarece mențin senzația de sațietate mai mult timp după ce mănânci. De asemenea, este mai greu pentru corp să le stocheze ca exces de grăsime (așa cum face cu carbohidrații, de exemplu). Un alt avantaj al proteinelor este că organismul folosește mai multe calorii pentru a le descompune decât pentru carbohidrați sau grăsimi. Așadar, în funcție de stilul tău alimentar și de preferințe, poți să mănânci un mic dejun proteic ori dulce, ori sărat.

Folosește diverse măsurători. E ușor să mănânci prea mult dacă nu ai idee cât înseamnă anumite cantități. Până te obișnuiești să le cântărești din ochi, poți folosi diverse cupe de măsurare (de exemplu, pentru cerealele de la micul dejun, pentru lapte etc.).
Dacă îți place mai mult gustul dulce, consumă la micul dejun un bol cu fulgi de ovăz, lapte (animal sau vegetal) și bucăți de fructe proaspete și nuci, peste care poți pune diverse condimente pe gustul tău (scorțișoară, ghimbir etc.).

Dacă preferi un mic dejun care să nu fie dulce, optează pentru o omletă cu spanac și usturoi verde, cu feta fărâmițată pe deasupra sau un sandviș din pâine integrală cu tofu, felii de roșii și foi de salată verde. Îți poți condimenta micul dejun cu puțin ardei iute, deoarece stimulează metabolismul și vei arde mai multe grăsimi de-a lungul zilei.

Fă-ți un plan al meselor pe ziua respectivă

Când ești la dietă, e important să ai la îndemână alimente sănătoase, nutritive, din care să poți face combinații care să te ajute la slăbit. Așadar, dimineața îți poți face planul legat de ce mănânci la fiecare masă a zilei respective, plus gustări, să verifici ce ai în frigider și în cămară și dacă este nevoie să mai faci cumpărături.

Dacă lucrezi de acasă, e posibil să nu ai nevoie de mari pregătiri pentru prânz, dar dacă mergi la birou e bine să-ți pregătești dimineața o caserolă pentru prânz. Pune în ea un fruct-două și o mână de diverse nuci crude sau coapte la alegere, pe care să le ai ca gustare, alături de ce vei mânca la prânz: de exemplu, un wrap cu humus și crudități sau o salată de pui cu legume la grătar. Așa, te asiguri că nu vei fi tentat să comanzi la birou un burger sau alte mâncăruri care să-ți saboteze dieta.

120973403_1688680311289510_1158931748021242008_n.jpg.2b63959dbf2c606465a1d1f04f8e0efd.jpg
sursa

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Esti minunată și sfaturile tale sunt foarte bune ( pt cine le aplica), dar eu sunt zob la capitolul ambiție. Ma uit în oglindă fără sa ma văd ( refuz sa accept ca eu sunt animalul acela....). În mintea mea sunt cea de acum 20 de ani, deși îmi simt greutatea ca pe o povară...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Posts

    • Ingrediente : -2 kg ardei (capia sau gogoșari ) - 3 kg morcovi -1,5 kg ceapă -2 kg roşii -300 ulei de care doriți -1 kg dovlecei (Opțional ..eu am pus pt ca ii aveam in casă) -500 ml apa -sare,piper și alte condimente Mod de preparare : Curățăm morcovii și ii dam pe răzătoare …într-un vas încăpător punem uleiul la încins și adăugăm morcovii și in același timp și apa(călim mai mult la apa decât la ulei )..lăsam la foc mic și amestecam frecvent . Intre timp tocam și ceapa marunt,după care o adăugăm peste morcovi ,lăsam sa se gătească la foc mic pana când sunt moi ..dacă mai e nevoie mai  adăugăm apa Adăugăm și ardeii tocati marunt (ii puteți coace sau ii puteți pune cruzi ..eu i-am pus cruzi ),după care adăugăm și roșiile tăiate cuburi ,de asemenea și dovleceii tocati marunt . Lăsam legumele sa se gătească la foc mic pana când sunt pătrunse bine ,potrivim de sare și condimente și oprim focul ! Punem zacusca in borcane ,punem capacele și sterilizăm la bain marie sau la cuptor pt minim 1 ora!
    • Ingrediente: -1,5 kg ceapă -1 ,5 kg morcov -2  kg ardei copți (pot fi capia sau gogoșari ) -2,5 kilograme de ghebe fierte pana când sunt gătite in proporție de 90%..adăugăm in apa in care fierb și putina sare -250 ml ulei (eu am pus de masline ) -1 l de suc de roșii sau 2 kg de rosii tocate marunt -sare și alte condimente după gust -500 ml apa  Am tocat marunt ceapa ,morcovii i-am dat pe răzătoare si le-am pus împreuna intr-un vas încăpător ,am pus uleiul si de 2 ori mai multă apa(decât uleiul ..adică 500 ml) Lăsăm să se gătească la foc mic până scade apa după care adăugăm sucul de roșii sau roșiile tocate marunt După ce am copt ardeii si i-am curățat ,ii punem la blender sau ii tocam foarte marunt cu un cuțit de Bucătărie ..la fel procedam si cu ghebele care au fost gătite (fierte )..si le adăugăm in vasul in care am “călit “ si celelalte legume ! Potrivim de sare, piper și alte condimente. Amestecăm și lăsăm să se gătească lent, la foc mic până când scade zeama.(dacă nu exista suficientă zeama ,mai putem adauga o cana cu apa pentru a da posibilitate tuturor legumelor sa se gătească perfect ) Cand ajunge la Consistența dorita ,oprim focul si punem zacusca in borcane ,punem capacele si sterilizăm la bain marie sau la cuptor pt minim o ora (sterilizarea borcanelor este foarte importantă )!
    • Ingrediente : -300 gr făina integrală -1 lingurița bicarbonat stins cu puțin oțet -30 ml ulei -apa fierbinte -sare Pentru toping(umplutura ) puteți folosi orice va place ,eu am pus următoarele : -1 ceapa tăiată marunt -50 gr cascaval vegan -100 gr zacusca dar puteți pune doar rosii simple -oregano -sare -boia iute -50 gr soia granule (fierte pt 10 minute și scurse bine ) Mod de preparare : Am pus într-un bol faina cu bicarbonatul stins si uleiul ..am încorporat bine si am adăugat si un praf de sare Puțin câte puțin am adăugat apa fierbinte si am amestecat cu o lingura ! Adăugăm apa pana când obținem un aluat bun de întins (nici prea tare nici prea moale )..eu am pus 150 ml apa dar depinde de faina folosită ,așadar adăugăm treptat si ne oprim exact când obținem un aluat puțin mai moale decât cel pt pâine ! Am întins aluatul (l-am făcut rotund ) într-o tava cu hârtie de copt si l-am lăsat deoparte(învelit ) timp in care am pregătit umplutura ! Am pus o cratiță pe aragaz in care am adăugat ceapa ,zacusca ,granulele de soia și o ceașca cu apa Am lăsat la foc mic pana a scăzut toată apa,am adăugat sare ,oregano și boia după gust si am oprit focul ! Am asezat compoziția peste blatul din tava si am pus cascaval  ras ,după care am pus la cuptor pt 35 de minute la 180 gr.
    • -1,5 kg vinete coapte (cantitatea e după coacere ,curățare și scurse) -1,5 kg ardei capia copți -750 gr morcovi dați pe răzătoare -100 ml ulei (eu am pus de masline ) -100 ml oțet -100 gr îndulcitor eritritol sau 50 gr zahăr - 2 lingurițe sare -condimente după gust Am copt și curățat legumele, (morcovii i-am dat pe răzătoare )..cat timp acestea se răcesc  pregătim soluția pentru marinarea lor. Pe aragaz punem o cratiță și turnam în ea uleiul și oțetul. Adăugăm  sarea, indulcitorul și condimentele și amestecăm cu o lingura de lemn  până când acestea se dizolvă în lichidul care fierbe ușor! Fierbem timp de 5-6 minute, . Stingem focul și lasăm lichidul să se tempereze în timp ce pregătim borcanele și legumele coapte. Călim in putina apa(mai mult fiert),morcovii Tocam vinetele și ardeii în cuburi mici și amestecam într-un bol încăpător împreuna cu morcovii bine gatiti ! Punem compoziția in borcane ,punem capacele si sterilizăm pt minim o ora..ori la bain marie ori la cuptor!
    • -1,8kg ardei iute rosu curatat de seminte  și tocat marunt -1 kg ardei capia -tocat cât mai marunt -1,5 l l otet de 9 grade -700 gr îndulcitor (eritritol )..puteți adauga pana la 1 kg dacă doriți sa iasa mai dulce sau dacă ardeii iuți sunt prea iuți (dacă folosiți zahăr ,500 gr ar fi suficient ) Mod de preparare Le-am scos semintele(ardeilor iuți ,am folosit o pereche de mănuși chirurgicale )apoi i-am taiat bucatele mai mici….ardeiul capia trebuie sa fie  mai carnos ,de asemenea tăiat și el in cubulete marunte. Într- o cratita punem otetul si îndulcitorul  si lasam la foc mic aproximativ  30 min sa fiarbă ,apoi punem ardeiul iute si ardeiul capia si lasam sa fiarba aproximativ 60-65 de minute la foc foarte mic. Punem dulceața in borcane ,punem capacele si punem la bain marie pentru minim 1 ora …sterilizarea borcanelor (cu orice fel de dulceața ,zacusca ,gem )este foarte importantă si ne asigura ca produsele se vor păstra foarte bine luni sau ani întregi !
×
×
  • Create New...