Monica Badea Posted June 13, 2021 Posted June 13, 2021 Deși transpirația este un indice al caloriilor arse, intensitatea și durata activității fizice sunt cele care fac diferența. În urma unei plimbări în pas alert, timp de 15 minute, arzi aproximativ 100 de calorii, în timp ce dacă pur și simplu te plimbi timp de 30 de minute arzi aproximativ același număr de calorii. Studiile arată că majoritatea oamenilor supraestimează caloriile arse în timp ce fac mișcare și subestimează caloriile consumate din alimentație. Poți apela la o aplicație, pentru o precizie mai bună cu privire la numărul de calorii consumate. Ține totuși cont că, ori cât de mult vrei să slăbești, sub nicio formă nu trebuie să consumi mai puțin de 1.200 de calorii pe zi (în cazul femeilor) ori sub 1.800 de calorii pe zi (în cazul barbatilor). O astfel de restricție calorică poate avea numeroase repercusiuni asupra organismului, slăbiciune, deficit alimentar și chiar anemie. Mănânci prea des Pentru persoanele sănătoase, cele trei mese pe zi sunt suficiente pentru menținerea stabilității metabolice. Gustarea este opțională, dar nu este neapărat necesară. Ideea de a „mânca” toată ziua îi determină adesea pe oameni să consume mai multe calorii. Unele studii arată că întreruperea gustărilor stimulează pierderea în greutate. Specialiștii spun și că faptul că mănânci doar de câteva ori pe zi oferă un sentiment mai bun de a recunoaște foamea și plinătatea adevărate, o parte importantă a oricărui program alimentar. Consumi prea puține calorii pe zi Deși este adevărat că singura modalitate de a pierde în greutate este să arzi mai multe calorii decât consumi, reducerea drastică a caloriilor nu grăbește acest proces. De fapt, dacă reduci mult prea multe calorii din dietă, corpul tău trece pe un mod de înfometare primitiv și metabolismul tău încetinește. O femeie are, în medie, nevoie de 2.000 de calorii pe zi, iar un bărbat are nevoie, în medie, de 2.500 pentru o greutate sănătoasă. Dacă vrei să slăbești, aportul caloric nu ar trebui să scadă sub 1.200 pe zi. Nu controlezi porția de alimente sănătoase De multe ori consumăm alimente sănătoase, bogate în nutrienți, dar și în calorii. Dar dacă încerci să slăbești, trebuie să știi care sunt alimentele sănătoase cu densitate calorică și să le consumi în porții moderate. În timp ce majoritatea legumelor sunt sărace în calorii există fructe cu foarte multe calorii. De exemplu, doar o mână de migdale are în jur de 150 de calorii, iar jumătate din avocado are aproximativ 160 de calorii. Te lași pradă emoțiilor Să mănânci dintr-un alt motiv decât foamea este o problemă universală. Atunci când emoțiile sau stresul te copleșesc, este ușor să te supraalimentezi, mai ales cu alimente hiperpalatabile (adică bogate în grăsimi și zahăr) ca răspuns la emoțiile retrăite. Este esențial să abordezi cauzele stresului și ale emoțiilor retrăite și să descoperi modalități de a vă gestiona dieta în aceste momente dificile, altfel tot efortul tău o să fie în zadar. Nu mai consumi carbohidrați Multe diete pledează pentru eliminarea completă a carbohidraților. Mare grijă! Eliminarea oricărui grup alimentar în totalitate îți poate afecta sănătatea. De exemplu, carbohidrații complecți (sau glucidele ori zaharurile cu eliberare lentă) sunt cei buni pentru organism, pentru că ajută la echilibrarea nivelului de zahăr din sânge și oferă senzația de plenitudine. Aceștia se găsesc în leguminoasele și cerealele integrale. Carbohidranții simpli, în schimb, adică zaharurile simple sau glucidele rafinate sunt absorbite foarte rapid de organism și se depun sub formă de grăsime și cresc apetitul. De aceea, nu renunța complet la carbohidrați, ci acordă atenție dimensiunii porțiilor consumate și evită carbohidrații simpli. Nu ții cont de dimensiunea porțiilor Mulți oameni fac greșeala ignorării sau supraestimării dimensiunilor porțiilor pe care le consumă. Oricât de sănătoasă ar fi alimentația ta, faptul că mănânci foarte mult îți poate sabota dieta. De exemplu, porția de carne trebuie să aibă o dimensiune similară palmei, iar pastele nu trebuie să depăşească un pumn. Sari peste micul dejun Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, iar dacă obișnuiești să nu-l mai consumi, există riscul să crești în greutate. De ce? Un mic dejun bun dă tonul pentru întreaga zi. Ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge și reduce poftele pe parcursul zilei. sursa 2 Quote
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.