Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Te chinui să slăbești dar nu reușești?


Monica Badea

Recommended Posts

Deși transpirația este un indice al caloriilor arse, intensitatea și durata activității fizice sunt cele care fac diferența. În urma unei plimbări în pas alert, timp de 15 minute, arzi aproximativ 100 de calorii, în timp ce dacă pur și simplu te plimbi timp de 30 de minute arzi aproximativ același număr  de calorii. Studiile arată că majoritatea oamenilor supraestimează caloriile arse în timp ce fac mișcare și subestimează caloriile consumate din alimentație. Poți apela la o aplicație, pentru o precizie mai bună cu privire la numărul de calorii consumate. Ține totuși cont că, ori cât de mult vrei să slăbești, sub nicio formă nu trebuie să consumi mai puțin de 1.200 de calorii pe zi (în cazul femeilor) ori sub 1.800 de calorii pe zi (în cazul barbatilor). O astfel de restricție calorică poate avea numeroase repercusiuni asupra organismului, slăbiciune, deficit alimentar și chiar anemie.

Mănânci prea des

Pentru persoanele sănătoase, cele trei mese pe zi sunt suficiente pentru menținerea stabilității metabolice. Gustarea este opțională, dar nu este neapărat necesară. Ideea de a „mânca” toată ziua îi determină adesea pe oameni să consume mai multe calorii. Unele studii arată că întreruperea gustărilor stimulează pierderea în greutate. Specialiștii spun și că faptul că mănânci doar de câteva ori pe zi oferă un sentiment mai bun de a recunoaște foamea și plinătatea adevărate, o parte importantă a oricărui program alimentar.  

Consumi prea puține calorii pe zi

Deși este adevărat că singura modalitate de a pierde în greutate este să arzi mai multe calorii decât consumi, reducerea drastică a caloriilor nu grăbește acest proces. De fapt, dacă reduci mult prea multe calorii din dietă, corpul tău trece pe un mod de înfometare primitiv și metabolismul tău încetinește. O femeie are, în medie, nevoie de 2.000 de calorii pe zi, iar un bărbat are nevoie, în medie, de 2.500 pentru o greutate sănătoasă. Dacă vrei să slăbești, aportul caloric nu ar trebui să scadă sub 1.200 pe zi.

Nu controlezi porția de alimente sănătoase

De multe ori consumăm alimente sănătoase, bogate în nutrienți, dar și în calorii. Dar dacă încerci să slăbești, trebuie să știi care sunt alimentele sănătoase cu densitate calorică și să le consumi în porții moderate. În timp ce majoritatea legumelor sunt sărace în calorii există fructe cu foarte multe calorii. De exemplu, doar o mână de migdale are în jur de 150 de calorii, iar jumătate din avocado are aproximativ 160 de calorii.  

Te lași pradă emoțiilor

Să mănânci dintr-un alt motiv decât foamea este o problemă universală. Atunci când emoțiile sau stresul te copleșesc, este ușor să te supraalimentezi, mai ales cu alimente hiperpalatabile (adică bogate în grăsimi și zahăr) ca răspuns la emoțiile retrăite.  Este esențial să abordezi cauzele stresului și ale emoțiilor retrăite și să descoperi modalități de a vă gestiona dieta în aceste momente dificile, altfel tot efortul tău o să fie în zadar.

Nu mai consumi carbohidrați

Multe diete pledează pentru eliminarea completă a carbohidraților. Mare grijă! Eliminarea oricărui grup alimentar în totalitate îți poate afecta sănătatea. De exemplu, carbohidrații complecți (sau glucidele ori zaharurile cu eliberare lentă) sunt cei buni pentru organism, pentru că ajută la echilibrarea nivelului de zahăr din sânge și oferă senzația de plenitudine. Aceștia se găsesc în leguminoasele și cerealele integrale. Carbohidranții simpli, în schimb, adică zaharurile simple sau glucidele rafinate sunt absorbite foarte rapid de organism și se depun sub formă de grăsime și cresc apetitul. De aceea, nu renunța complet la carbohidrați, ci acordă atenție dimensiunii porțiilor consumate și evită carbohidrații simpli.

Nu ții cont de dimensiunea porțiilor

Mulți oameni fac greșeala ignorării sau supraestimării dimensiunilor porțiilor pe care le consumă. Oricât de sănătoasă ar fi alimentația ta, faptul că mănânci foarte mult îți poate sabota dieta. De exemplu, porția de carne trebuie să aibă o dimensiune similară palmei, iar pastele nu trebuie să depăşească un pumn.

Sari peste micul dejun

Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, iar dacă obișnuiești să nu-l mai consumi, există riscul să crești în greutate. De ce? Un mic dejun bun dă tonul pentru întreaga zi. Ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge și reduce poftele pe parcursul zilei.

120973403_1688680311289510_1158931748021242008_n.jpg.13b5c3adcf6ff10549628f13a71c4684.jpg

sursa

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Posts

    • Sunt Magda din București. Foarte interesante rețetele si extrem de folositoare pentru mine, avand diabet tip 2.
    • Ingrediente : -2 kg ardei (capia sau gogoșari ) - 3 kg morcovi -1,5 kg ceapă -2 kg roşii -300 ulei de care doriți -1 kg dovlecei (Opțional ..eu am pus pt ca ii aveam in casă) -500 ml apa -sare,piper și alte condimente Mod de preparare : Curățăm morcovii și ii dam pe răzătoare …într-un vas încăpător punem uleiul la încins și adăugăm morcovii și in același timp și apa(călim mai mult la apa decât la ulei )..lăsam la foc mic și amestecam frecvent . Intre timp tocam și ceapa marunt,după care o adăugăm peste morcovi ,lăsam sa se gătească la foc mic pana când sunt moi ..dacă mai e nevoie mai  adăugăm apa Adăugăm și ardeii tocati marunt (ii puteți coace sau ii puteți pune cruzi ..eu i-am pus cruzi ),după care adăugăm și roșiile tăiate cuburi ,de asemenea și dovleceii tocati marunt . Lăsam legumele sa se gătească la foc mic pana când sunt pătrunse bine ,potrivim de sare și condimente și oprim focul ! Punem zacusca in borcane ,punem capacele și sterilizăm la bain marie sau la cuptor pt minim 1 ora!
    • Ingrediente: -1,5 kg ceapă -1 ,5 kg morcov -2  kg ardei copți (pot fi capia sau gogoșari ) -2,5 kilograme de ghebe fierte pana când sunt gătite in proporție de 90%..adăugăm in apa in care fierb și putina sare -250 ml ulei (eu am pus de masline ) -1 l de suc de roșii sau 2 kg de rosii tocate marunt -sare și alte condimente după gust -500 ml apa  Am tocat marunt ceapa ,morcovii i-am dat pe răzătoare si le-am pus împreuna intr-un vas încăpător ,am pus uleiul si de 2 ori mai multă apa(decât uleiul ..adică 500 ml) Lăsăm să se gătească la foc mic până scade apa după care adăugăm sucul de roșii sau roșiile tocate marunt După ce am copt ardeii si i-am curățat ,ii punem la blender sau ii tocam foarte marunt cu un cuțit de Bucătărie ..la fel procedam si cu ghebele care au fost gătite (fierte )..si le adăugăm in vasul in care am “călit “ si celelalte legume ! Potrivim de sare, piper și alte condimente. Amestecăm și lăsăm să se gătească lent, la foc mic până când scade zeama.(dacă nu exista suficientă zeama ,mai putem adauga o cana cu apa pentru a da posibilitate tuturor legumelor sa se gătească perfect ) Cand ajunge la Consistența dorita ,oprim focul si punem zacusca in borcane ,punem capacele si sterilizăm la bain marie sau la cuptor pt minim o ora (sterilizarea borcanelor este foarte importantă )!
    • Ingrediente : -300 gr făina integrală -1 lingurița bicarbonat stins cu puțin oțet -30 ml ulei -apa fierbinte -sare Pentru toping(umplutura ) puteți folosi orice va place ,eu am pus următoarele : -1 ceapa tăiată marunt -50 gr cascaval vegan -100 gr zacusca dar puteți pune doar rosii simple -oregano -sare -boia iute -50 gr soia granule (fierte pt 10 minute și scurse bine ) Mod de preparare : Am pus într-un bol faina cu bicarbonatul stins si uleiul ..am încorporat bine si am adăugat si un praf de sare Puțin câte puțin am adăugat apa fierbinte si am amestecat cu o lingura ! Adăugăm apa pana când obținem un aluat bun de întins (nici prea tare nici prea moale )..eu am pus 150 ml apa dar depinde de faina folosită ,așadar adăugăm treptat si ne oprim exact când obținem un aluat puțin mai moale decât cel pt pâine ! Am întins aluatul (l-am făcut rotund ) într-o tava cu hârtie de copt si l-am lăsat deoparte(învelit ) timp in care am pregătit umplutura ! Am pus o cratiță pe aragaz in care am adăugat ceapa ,zacusca ,granulele de soia și o ceașca cu apa Am lăsat la foc mic pana a scăzut toată apa,am adăugat sare ,oregano și boia după gust si am oprit focul ! Am asezat compoziția peste blatul din tava si am pus cascaval  ras ,după care am pus la cuptor pt 35 de minute la 180 gr.
    • -1,5 kg vinete coapte (cantitatea e după coacere ,curățare și scurse) -1,5 kg ardei capia copți -750 gr morcovi dați pe răzătoare -100 ml ulei (eu am pus de masline ) -100 ml oțet -100 gr îndulcitor eritritol sau 50 gr zahăr - 2 lingurițe sare -condimente după gust Am copt și curățat legumele, (morcovii i-am dat pe răzătoare )..cat timp acestea se răcesc  pregătim soluția pentru marinarea lor. Pe aragaz punem o cratiță și turnam în ea uleiul și oțetul. Adăugăm  sarea, indulcitorul și condimentele și amestecăm cu o lingura de lemn  până când acestea se dizolvă în lichidul care fierbe ușor! Fierbem timp de 5-6 minute, . Stingem focul și lasăm lichidul să se tempereze în timp ce pregătim borcanele și legumele coapte. Călim in putina apa(mai mult fiert),morcovii Tocam vinetele și ardeii în cuburi mici și amestecam într-un bol încăpător împreuna cu morcovii bine gatiti ! Punem compoziția in borcane ,punem capacele si sterilizăm pt minim o ora..ori la bain marie ori la cuptor!
×
×
  • Create New...