Monica Badea Posted June 14, 2021 Posted June 14, 2021 Ceapa ar trebui mâncată crudă, în fiecare zi, spun specialiştii. Ceapa – componente principale Caroten, vitaminele B1, B2, B6, C, E, niacină, acid pantotenic, calciu, potasiu, fosfor, siliciu, seleniu, iod, fier, fluor, mangan, cupru, zinc, aminoacizi sulfuroşi, uleiuri de muştar, sulfide, hormoni vegetali, prostaglandină A, substanţe vegetale secundare. Cum şi cât să consumăm Conform cercetătorilor, ceapa are un potenţial vindecător uluitor. Pentru a beneficia de efectul vindecător şi preventiv, ceapa ar trebui mâncată crudă, în fiecare zi. Efecte vindecătoare Fluidizează saliva, sucurile intestinale, limfa, etc., stimulează enzimele digestive Stimulează curgerea bilei şi glandele digestive Are efect antibacterian, acţionând împotriva bacteriilor negative şi a agenţilor patogeni din intestin Combate infecţiile din sistemul digestiv şi este detoxifiantă Reduce hipertensiunea şi valorile ridicate ale colesterolului Are efect expectorant şi calmant Vindecă tusea şi răguşeala Valorifică oxigenul în celule – celulele dispun de o cantitate mai mare de oxigen Împiedică formarea cheagurilor de sânge în artere Previne arterioscleroza, infarctul şi accidentele cerebrale Previne apariţia cancerului (bucal, esofagian, colo-rectal, laringian, de sân, ovarian, de prostată, renal) Este antiseptică; folosită extern, calmează înţepăturile de insecte. Precauţii şi contraindicaţii la consumul de ceapă Bolnavii de gastrită, de colită de fermentaţie şi cei cu colonul iritabil vor consuma ceapă cu prudenţă. Multe persoane au o intoleranţă digestivă mai mică sau mai mare la ceapă – în cazul lor, ceapa poate inhiba peristaltismul gastric, poate încetini procesul digestiv, mergând până la apariţia stărilor de greaţă şi a indigestiei puternice. În aceste cazuri, doza de ceapă va fi redusă până la limita suportabilităţii, urmând ca organismul să fie obişnuit gradat cu această legumă. Pentru corectarea mirosului respiraţiei, este bine ca după consumul cepei să se consume 1 portocală acrişoară, şi să se mestece, după aceea, îndelung, coaja puternic parfumată a acesteia. Sursa: 2 Quote
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.