Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Ceapa ar trebui mâncată cruda în fiecare zi !


Monica Badea

Recommended Posts

 

Ceapa ar trebui mâncată crudă, în fiecare zi, spun specialiştii.
Ceapa – componente principale Caroten, vitaminele B1, B2, B6, C, E, niacină, acid pantotenic, calciu, potasiu, fosfor, siliciu, seleniu, iod, fier, fluor, mangan, cupru, zinc, aminoacizi sulfuroşi, uleiuri de muştar, sulfide, hormoni vegetali, prostaglandină A, substanţe vegetale secundare. Cum şi cât să consumăm Conform cercetătorilor, ceapa are un potenţial vindecător uluitor. Pentru a beneficia de efectul vindecător şi preventiv, ceapa ar trebui mâncată crudă, în fiecare zi.

Efecte vindecătoare

Fluidizează saliva, sucurile intestinale, limfa, etc., stimulează enzimele digestive
Stimulează curgerea bilei şi glandele digestive
Are efect antibacterian, acţionând împotriva bacteriilor negative şi a agenţilor patogeni din intestin Combate infecţiile din sistemul digestiv şi este detoxifiantă
Reduce hipertensiunea şi valorile ridicate ale colesterolului
Are efect expectorant şi calmant
Vindecă tusea şi răguşeala Valorifică oxigenul în celule – celulele dispun de o cantitate mai mare de oxigen
Împiedică formarea cheagurilor de sânge în artere
Previne arterioscleroza, infarctul şi accidentele cerebrale
Previne apariţia cancerului (bucal, esofagian, colo-rectal, laringian, de sân, ovarian, de prostată, renal) Este antiseptică; folosită extern, calmează înţepăturile de insecte.

Precauţii şi contraindicaţii la consumul de ceapă

Bolnavii de gastrită, de colită de fermentaţie şi cei cu colonul iritabil vor consuma ceapă cu prudenţă. Multe persoane au o intoleranţă digestivă mai mică sau mai mare la ceapă – în cazul lor, ceapa poate inhiba peristaltismul gastric, poate încetini procesul digestiv, mergând până la apariţia stărilor de greaţă şi a indigestiei puternice. În aceste cazuri, doza de ceapă va fi redusă până la limita suportabilităţii, urmând ca organismul să fie obişnuit gradat cu această legumă. Pentru corectarea mirosului respiraţiei, este bine ca după consumul cepei să se consume 1 portocală acrişoară, şi să se mestece, după aceea, îndelung, coaja puternic parfumată a acesteia.

120973403_1688680311289510_1158931748021242008_n.jpg.7ea98216a44bb5d09e8d29c5809656d2.jpg

Sursa:

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Posts

    • Ingrediente: -200 gr făină de năut -60 gr fulgi de ovăz măcinați -10 gr semințe de in măcinate -10 gr semințe de dovleac și floarea soarelui,râșnite ..acestea sunt opționale ! -pătrunjel uscat -sare -usturoi pudră -semințe de susan (opțional ) -450 ml apă fierbinte dar nu clocotită Se amestecă totul și se lasă 15 minute la odihnă. Apoi se formează burgerii cu mâinile umede și se coc în tigaie antiaderenta sau la cuptor..în tigaie eu i am făcut câte 3 minute pe fiecare parte !
    • Ingrediente: -500 gr făină integrală -100 gr ulei de cocos (cantitate în stare solidă ) -1 linguriță bicarbonat -2 ouă -300 ml iaurt Se amestecă toate ingredientele și se frământă 5 minute (în cazul în care vi se pare puțin sfărâmicios,mai adăugați puțin iaurt ) Dăm coca la rece minim 2 ore (cea mai fragedă iese când sta peste noapte la frigider ) Întindem pe masa de lucru o foaie  nu prea groasă și tăiem în forme de triunghi pt a putea face Cornulețe ! Eu am umplut și cu rahat și cu smochine din dulceață (dulceață de smochine întregi )dar puteți face Cornulețe cu orice vă place ! Am copt cornulețele la 180 de grade pentru 25 de minute și le-am tăvălit(după răcire ) prin îndulcitor eritritol pe care l-am râșnit în râșnița de cafea!
    • multumesc, cedeti ca puteti sa-mi dati un sfat, cum sa fac sa nu mananc noaptea?
    • Buna Carmen, mult inainte! Bun venit alaturi de noi 
    • buna, sunt Carmen , am inca 58 de ani   
×
×
  • Create New...