Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

E vară și vreau înghețată!-idei și rețete de înghețată slab calorică !


Monica Badea

Recommended Posts

Cum poţi să scapi de capcanele întinse de industria alimentară? Regula de bază este să-ţi faci propria îngheţată acasă, în deplin control asupra calităţii şi cantităţii ingredientelor. Pe lângă asta, nu uita că fiecare ingredient hipercaloric din îngheţata de la magazin are un înlocuitor hipocaloric şi sănătos.

Iată alternativele care nu te îngraşă, nici nu te îmbolnăvesc:
1. Înlocuitori ai zahărului

Zahărul este responsabil pentru mai mult de jumătate din numărul de calorii al unei îngheţate de la magazin. Acasă, poate fi înlocuit cu îndulcitori inofensivi:

eritritolul sau siropul de stevia (0 calorii);
sirop de arţar, de orez brun sau pastă din curmale (25 calorii/lingură);
stafide, merişoare sau curmale uscate (30 calorii/10 g).
În plus, aceşti înlocuitori hipocalorici nu afectează atât de puternic glicemia şi au calităţi antioxidante confirmate.

2. Înlocuitori ai aromelor şi coloranţilor sintetici

Lasă-ţi imaginaţia să zburde în natură: de la cacao, vanilie şi scorţişoară la fructele tale preferate, ai zeci de variate să dai îngheţatei savoarea pe care o doreşti. Fructele de pădure, citricele şi pepenii sunt fructele cele mai folosite în îngheţatele dietetice, iar aromele de cacao, scorţişoară şi vanilie ţin în frâu pofta de ciocolată.

3. Înlocuitori ai grăsimilor saturate

Grăsimile saturate din lactate precum smântâna, frişca sau untul sunt o parte importantă a îngheţatelor cu multe calorii. De aceea trebuie înlocuite cu ingrediente precum laptele degresat, brânza dulce de vaci sau iaurtul. Combinate ingenios cu dulceaţa naturală a fructelor şi îndulcitori hipocalorici, oferă aceeaşi satisfacţie ca variantele lor care îngraşă şi îţi pun în pericol sănătatea.

Dar hai să trecem la exemple concrete de combinaţii sănătoase şi savuroase.

Reteţe de îngheţată sănătoasă şi hipocalorică

1.Îngheţată cu zmeură (90 calorii/100 g)

Amestecă în blender un iaurt degresat, 20 g de zmeură proaspătă, 2 linguri de lapte (de vacă 1,5% sau de soia) şi o lingură de sirop de arţar. Toarnă compoziţia în forme de îngheţată şi las-o la congelator câteva ore. Dacă nu ai zmeură, cireşele, afinele sau căpşunele fac această îngheţată la fel de savuroasă.

2. Îngheţată de banane cu ciocolată şi nuci (70 calorii/50 g)

Pentru 2 porţii, amestecă în blender o banană bine coaptă cu 2 pătrăţele de ciocolată neagră cu peste 70% cacao. Integrează în amestec 10 g de fistic mărunţit sau nuci româneşti mărunţite. După congelarea amestecului, împarte-l în 2 cupe şi presară deasupra câţiva fulgi de cocos.

3. Îngheţată de pepene (60 calorii/100 g)

Pentru 2 porţii, amestecă 100 g de pepene galben curăţat şi tăiat în felii şi 100 g de iaurt degresat cu o lingură de pastă de curmale şi una de zeamă de lămâie, apoi congelează amestecul în forme. Te poţi răsfăţa la servire presărând deasupra câteva stafide.

E uşor de preparat îngheţată acasă, aşadar: combină savoarea fructelor proaspete cu fineţea şi proteinele iaurtului şi arome exotice şi antioxidante de cacao, vanilie sau scorţişoară,dublată de dulceaţa sănătoasă a siropului de arţar sau a fructelor uscate.
Niciun nutriţionist nu-ţi interzice să consumi îngheţată la vreme de caniculă, însă nu o cumpăra din magazin! Îngheţata făcută acasă, după principiile unei diete sănătoase, are arome naturale, intense şi sub 100 de calorii. Efortul minim de a învăţa câteva reţete simple de îngheţată te scapă de sute de calorii în plus, dar şi de arome sintetice şi de grăsimi şi zaharuri industriale, concepute să creeze dependenţă.

120973403_1688680311289510_1158931748021242008_n.jpg.ed6ebe439c676065ed58b8ae6e45ebf3.jpg

sursa

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...