Jump to content

Un ou fiert consumat zilnic,reduce riscul de atac vascular cerebral(AVC)!


Recommended Posts

Posted

AVC)

Pe langa dictonul de "Un mar pe zi tine doctorul la distanta", iata ca si un ou fiert pe zi poate aduce mai multa sanatate si scade riscul de a suferi un accident vascular cerebral

Efectele consumului de oua asupra sanatatii au fost dezbatute de ani de zile. Ouale, care contin colesterol, au fost ani de zile incriminate pentru ca ar creste riscul de boli cardiovasculare, prin cresterea nivelului de colesterol.

Dar mai multe studii recente arata faptul ca exista un impact redus al colesterolul din alimente asupra nivelului de colesterol din sange - intrucat cel mai mult colesterol din sange este cel produs de ficat.

Cercetatorii au facut o analiza actualizata a dovezilor privind legatura dintre oua si riscul de accident vascular cerebral si bolile de inima.

Analiza nu a identificat nicio legatura cu bolile de inima, insa a constatat un risc mai redus (12%) de accident vascular cerebral (AVC) pentru persoanele care au mancat un ou pe zi, comparativ cu cei care au mancat mai putin de doua oua pe saptamana.
Asadar, ouale gatite sanatos pot face parte dintr-o dieta echilibrata. Acestea sunt satioase si aduc in organism proteine, calciu si colina - un aminoacid important pentru functionarea sistemului nervos.

Pe post de mic dejun sau consumat chiar pe post de gustare de persoanele care vor sa slabeasca sau sa isi mentina silueta, oul poate fi introdus cu usurinta in dieta, preparat in diverse moduri.
Trebuie precizat ca exista o mare diferenta intre a manca un ou fiert zilnic, posat sau romanesc, preparat direct in apa, cu putina paine prajita din cereale integrale si spanac sau a mananca un ou prajit in ulei sau o omleta cu carnaciori si bacon, care contin o cantitate considerabila de sare si grasimi.

Metode sanatoase de preparare a unui ou

Ou fiert – pentru obtine un ou fiert, acesta trebuie pus cu tot cu coaja in apa clocotita si fiert intre 6 si 10 minute, in functie de consistenta pe care iti doresti sa o obtii.

Oul posat – pentru a posa un ou, acesta trebuie spart si pus in apa care clocoteste, unde il vei lasa intre 2,5 si 3 minute.

Oul copt – ouale coapte se introduc la cuptor intr-un recipent special sau chiar intr-o forma de briosa si se gatesc pana cand albusul se intareste.

Ideal ar fi sa consumi oul alaturi de legume crude, pentru a oferi organismului un mix bun de nutrienti.

Ouale pot sa reduca atat riscul de AVC, cat si riscul de infarct miocardic

Un ou pe zi este cel care tine doctorul departe, potrivit concluziilor unui nou studiu ce vine de la oamenii de stiinta chinezi, dat publicitatii in mai 2018.

Cercetatorii de la Universitatea Peking, Health Science Center, au descoperit ca un aliment simplu si ieftin, despre care se credea candva ca poate sa creasca nivelul colesterolului, protejeaza foarte bine inima.

Specialistii chinezi au descoperit ca, daca se consuma zilnic un ou, acesta este asociat de o reducere de 26% a riscului de accident vascular cerebral si de o reducere cu 18% a riscului de boala cardiovasculara .

120973403_1688680311289510_1158931748021242008_n.jpg.ebe444cb0b06ec53f032d4ee060d92a0.jpg
sursa

  • Like 2
  • Thanks 1

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Utilizatori online

×
×
  • Create New...