Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Pentru o slăbire ușoară ,hidratarea e necesară-ea vine 50% din alimente!


Monica Badea

Recommended Posts

Ai mai auzit de conceptul de A MANCA apa? Are de fapt doua explicatii: una este preluarea apei necesare hidratarii si din alimente care o contin, cealalta presupune consumul apei cu inghitituri mici, fara graba, ca si cum ai mesteca, pentru a te asigura ca ajunge acolo unde trebuie, nu direct in vezica urinara.

Apa trebuie sa isi indeplineasca si rolul de hidratare, nu doar acela de a potoli setea. De fapt, daca ti se face sete, organismul deja trage semnale de alarma. Ideal e sa consumi apa si fara sa iti fie sete, acoperind necesarul organismului - adica 33 ml pentru fiecare kilogram al corpului tau.
Apa iti mentine hidratarea corpului si prin aceasta asigura o mai buna digestie, un ten frumos si sanatos si un par stralucitor.

Mai jos ai o lista de alimente sanatoase care contin apa si pe care merita sa le consumi si in vederea unei mai bune hidratari.

 

1. Rosiile (93%)

Rosiile sunt excelente indiferent de culoarea lor. Le gasim atat verzi, cat si galbene, portocalii si chiar violet, nu numai in variatii de rosu. Cantitatea de apa pe care o contin variaza destul de putin, asa ca putem consuma cu incredere rosii de toate soiurile si culorile si sa ne bucuram si de aportul de vitamine si antioxidanti pe care acestea il au.

2. Castravetii (96% apa)

Sunt bogati in fibre si minerale, te racoresc si ii poti consuma intr-o multime de retete cu gust de vara si vacanta. Nu trebuie sa te gandesti ca ii ai la dispozitie doar vara, acum ii gasesti pe piata indiferent de anotimp.

3. Salata iceberg (96%)

Tot 96% apa contine si salata verde. Nu contine foarte multe substante nutritive, insa e bogata in fibre si  apa, fiind excelenta in combinatie cu carnea, in salate complexe, burgeri sau sendvisuri, ori in combinatie cu alte legume.

4. Telina (95%)

Nu numai continutul mare de apa o face sa fie dezirabila in dieta, ci si faptul ca ajuta in mod natural buna functionare a pancreasului si este si una dintre legumele folosite pentru lupta impotriva unor tipuri de cancer, fiind recomandata spre consum in cazul pacientilor respectivi. Romanii o folosesc de obicei in supe, ciorbe sau salata de cruditati cu telina, morcov, mar si optional maioneza si lamaie. E foarte buna si fiarta si pregatita apoi ca maioneza, in combinatie cu cartofi, morcovi si dovlecei pentru piureuri, coapta sub forma de chipsuri si chiar feliata, ca inlocuitor de paine, unsa cu unt de arahide sau migdale.

5. Spanacul (96%)

Spanacul contine luteina, fibre, potasiu si vitamina E, are si proprietati antioxidante, deci ar trebuie sa te gandesti ca stia Popey Marinarul ce stia cand il consuma pe post de energizant rapid si sa iei exemplu de la el. Majoritatea il prefera traditional, cu oua ochiuri deasupra, dar mai nou e folosit mai ales in salate, smothieuri sau tarte sarate.
6. Portocalele (87%)

Au putine calorii si multi nutrienti, calciu, magneziu, potasiu, fosfor, mangan, cupru si seleniu, precum si vitaminele A, B si mai ales C. Au si o aroma foarte energizanta si pot fi consumate atat ca atare, cat si in sucuri si smoothieuri, diverse salate sau retete complexe.

7. Grapefruitul (91%)

In afara de apa, grapefruitul contine si electroliti care contribuie la prevenirea deshidratarii. Consumul regulat de grapefruit te poate ajuta sa tii apetitul sub control, contribuind la obtinerea unei siluete suple, protejeaza impotriva racelilor, fiind bogat in vitamina C, pe langa complexul de B-uri, K si E, are un mare continut de fibre solubile si scade nivelul insulinei.

8. Pepenele (92%)

Daca mancam apa, pepenele aproape putem spune ca il putem bea. In afara de 92% apa, care fac ca in timpul verii sa nu mai simtim senzatia de sete dupa ce am mancat pepene, mai contine minerale, fibre si nutrienti. Mai nou, pepenele e regasit si in diverse retete de salate cu branza, prosciuto si verdeturi, nu doar in deserturi si salate de fructe.

9. Capsunele (90%)

Ideale proaspete, dar excelente si congelate si transformate ulterior in smoothieuri sau in diverse deserturi, folosite ca toping pentru inghetata sau la micul dejun cu iaurt si cereale, aceste fructe extrem de aromate si dulci se numara printre preferatele tuturor, indiferent de varsta. Exista chiar si diete cu capsune!

10. Merele (84%)
Bogate in vitamina C si in complexul de B-uri, in calciu, potasiu, fosfor si fibre, merele cresc sistemul imunitar, imbunatatesc digestia, ajuta inima, dar si vederea! O multime de beneficii care ne asigura ca proverbul de origine englezeasca - Un mar pe zi tine doctorul departe! are o baza solida. Cu siguranta nimeni nu mananca un mar in fiecare zi, dar putem incerca sa le consumam cat mai des.

120973403_1688680311289510_1158931748021242008_n.jpg.7c22ad56325d5205f3e5ef2d1756bb13.jpg
sursa

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Posts

    • Ingrediente : -4 oua -400 gr Branza dulce -400 ml iaurt -25 gr faina (puteți pune de care doriți ) -50 gr amidon de porumb -100 gr îndulcitor (eritritol folosesc eu..sau 70 gr zahăr) -esența Mod de preparare : Într-un vas încăpător am pus Branza dulce ,iaurtul ,indulcitorul și esența și le-am frecat bine (se poate și cu mixerul ),după omogenizare am adăugat faina și amidonul și am amestecat energic (nu necesita praf de copt ) Într-un alt bol am bătut bine (tot cu mixerul ),ouăle (întregi ,nu am separat albușurile de gălbenușuri ) pâna când au început sa se albească (cam 5-6 minute ),apoi le-am incorporat in compoziția de brânză și iaurt ..am amestecat cu o lingura de lemn ,ușor (de jos in sus ) Am pus compoziția in tava(eu am folosit una de Silicon și nu a mai necesitat hârtie de copt) și am copt pt 20 de minute la 200 gr ! După ce am oprit cuptorul ,am mai lăsat câteva minute prăjitura acolo ,apoi am scos-o și am lăsat-o sa se răcorească bine ,după care i-am pus deasupra nuca de cocos (puteți pune orice peste ea..dulcețuri ,ciocolata topita,fructe nuca măcinată ) Am tăiat prăjitura după ce a fost bine răcita (cel mai bine e sa fie lăsată la frigider peste noapte sau măcar 2-3 ore )!
    • Ingrediente: -orez (integral ,alb,brun ,bulgur) -apa -ulei -sare -zeama de lămâie -lapte vegetal (eu am folosit de ovăz) Mod de preparare Punem orezul la fiert în apa (la fel cum procedam la un pilaf ) Când orezul este gata fiert îl dăm la rece ! Începem pregătirea smântânii: -3 linguri pline cu vârf de orez fiert ,100 ml lapte vegetal ,50 ml ulei ,sare ,zeama de lămâie ..totul la blender ! Mixam pana când obținem o pasta groasa care poate fi folosită atât ca smântâna pentru preparate de post sau nu..sau o putem transforma in maioneza (adăugăm muștar sau turmeric pt culoare )..dacă ne dorim cantitate mai mare dublam sau Triplam cantitățile urmând același procedeu !
    • Buna ziua Mihaela Florescu,
    • Buna ziua,ma numesc Mihaela Florescu, am 48 de ani,sunt din Giurgiu.   
    • Ingrediente -50 gr făina integrala (sau de care doriți ) -50 gr amidon de porumb -4 oua -1 praf de sare -100 gr îndulcitor eritritol sau 80 gr zahăr Preparare : Am mixat albușurile spuma (cu un praf de sare),apoi am adăugat îndulcitorul sau zaharul și am mixat pana când am obținut o bezea tare ! Am incorporat și gălbenușurile ,apoi am adăugat amidonul de porumb și făina ! Am pus compozitia in tava pe hârtie de copt si am copt la 200 gr pt 15 minute (verificăm periodic ) Iese o foaie de pișcot subțire (nu se adauga niciun agent de creștere ) Crema : -600 gr Brânza dulce (Riccota sau mascarpone ) -5 linguri miere -esența de vanilie Crema de oua -2 oua întregi -2 gălbenușuri -100 gr îndulcitor eritritol sau 80 gr zahăr Preparare crema de oua : Am amestecat bine ouale cu îndulcitorul si le-am pus la bain marie ..am ținut pe foc ,pana când au început sa facă o spuma (nu le gătim prea mult pt ca nu ne dorim o omleta ) Am pus crema de oua la rece (20 de minute )după care am amestecat-o cu crema de brânza ! Am început apoi sa montez prăjitura :- 1 strat de blat (am taiat in doua blatul de piscot),unul de crema ,apoi iar un strat de blat și iar unul de crema ..deasupra am presărat cacao !
×
×
  • Create New...